Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zunaj je noč

»Svinčena leta« je obdobje v italijanski politični zgodovini, ki je trajalo od konca šestdesetih do začetka osemdesetih let 20. stoletja. Obdobje je kruto zaznamovala skrajna levičarska paravojaška organizacija Rdeče brigade.
Leto 1978. Nemirno Italijo pretresajo sabotaže, bančni ropi, umori in bombni napadi, za katerimi stoji organizacija Rdeče brigade. Krščanski demokrat Aldo Moro (23. 9. 1916–9. 5. 1978) je bil prepričan, da je nenehno nasprotovanje med strankami škodljivo za državo in da bi morale stopiti skupaj ter doseči parlamentarno večino. Prizadeval si je za sprejetje zgodovinskega kompromisa med Komunistično partijo in Krščansko demokracijo. Na poti na slovesnost v parlament, 16. marca 1978, so Alda Mora ugrabili in ubili pet njegovih spremljevalcev. Po 55 dneh so njegovo truplo našli v prtljažniku avtomobila v središču Rima.

ESTERNO NOTTE / Exterior Night / Italija / 2022
Scenarij: Marco Bellocchio, Stefano Bises, Ludovica Rampoldi
Režija: Marco Bellocchio
V glavnih vlogah: Fabrizio Gifuni, Margherita Buy, Toni Servillo, Fausto Russo Alesi, Daniela Marra, Gabriel Montesi, Paolo Pierobon, Fabrizio Contri, Pier Giorgio Bellocchio, Antonio Piovanelli, Bruno Cariello

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov