Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktivatorji

Aktivatorji so serija oddaj o osnovnih prvinah naše družbene strukture: o demokraciji, demokratičnem političnem sistemu in o polpretekli zgodovini Slovenije.
Teme so zajete tudi v osnovnošolskem učnem programu pri predmetu: Državljanska vzgoja in etika. Zgodbe so duhovite in iskrive animirane pripovedi v igrano-dokumentarnem žanru, ki spodbujajo k dejavnemu soustvarjanju boljšega okolja in pogojev za življenje.
Dvanajst vsebinsko zaokroženih epizod obravnava različne teme: demokracija, volitve, politični sistemi v svetu, osamosvojitev, narod in država, Evropska unija , globalizem, aktivno državljanstvo, zaposlovanje… Posredujejo željo po prepoznavanju potreb v družbi, predvsem v lokalnem okolju, tam, kjer res lahko pomaga sleherni posameznik, če je le dovolj občutljiv za sodoživljanje.
Pred nami se razgrnejo simpatični liki – tipičnimi predstavniki današnje najstniške generacije: Ferenc, Marta, Mič, Barbi, Sem, Xena, Hlod, Megla in Ančka. V v zabavnih in igrivih situacijah nas učijo prepoznavati, iskati ter udejanjiti suvereno državljansko udeležbo v vsakodnevnem življenju. Učijo nas zaupanja, povezovanja in iskanja skupnega in splošno dobrega.

Scenarij: Jaka Terpinc, Mateja Miklavčič

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov