Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kratki igrani film

V okviru javnih evropskih televizij že več kot pol stoletja nastajajo skupni projekti in kakovostni TV programi za odrasle in otroke. V okviru EBU (European Broadcasting Union) delovne skupine za otroški in mladinski program že več kot 30 let članice ustvarjajo igrane filme za izmenjavo. Vsaka sodelujoča država posname svoj film, na račun tega pa ima pravico do predvajanja vseh ostalih filmov sodelujočih držav…
Otroški in mladinski program TV Slovenija sodeluje v izmenjavah že od leta 1990. Zadnja leta so izmenjavi pridruženi tudi kolegi iz ABU-ja, (Azijsko-pacifiško združenje javnih radiev in televizij – Asia-Pacific Broadcasting Union), tako da izmenjava poteka tudi izven evropskih meja.

Zgodbe pri igranih filmih so posredovane vizualno, preko dogajanja in s čim manj dialoga, tako da so filmi dovolj razumljivi že s samim spremljanjem dogajanja. Tako vizualno pripovedovanje zgodb ponuja izjemno kreativno uporabo specifičnega filmskega jezika. Dolžina vsakega filma je 15 minut. Igrani filmi so namenjeni izbrani ciljni skupini otroških gledalcev, in sicer za otroke, stare od 6 do 9 let.

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
14:45
Bankovec

18.10.2019

14:45
Nur

11.10.2019

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov