Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Naš vsakdanji kruhek • oddaje

Naš vsakdanji kruhek Iz roda v rod, zadnji del, 18/18

15.07.2023

Frakl ima novo kelnerco in bi rad povabil družbo na piknik, vendar se izkaže, da je za ta dan napovedana zabava v pekarni. Povabljen je tudi župnik, nihče pa ne ve za kakšno slavje gre, saj je Irenin oče tako skrivnosten, da tega ni razkril niti Ireni. Skrivnost pa je tudi, kam je izginil Boštjan, ki ga Cene že nekaj dni išče. Ko od župnika izve, da so Boštjana menda videli pri Karmen, se odpelje tja in res ima kaj videti. Zvečer so na zabavi pred pekarno zbrani takorekoč vsi in vzdušje je pravo, pogosti pogledi in smehljaji pa pričajo o tem, da se med Cenetom in Ireno nekaj dogaja. Ko Irenin oče naposled oznani, zakaj so se pravzaprav zbrali, veselju ni videti konca. Pekarna gre naprej iz roda v rod, in zdi se, da prihajajo boljši časi.

Naš vsakdanji kruhek Poskusna vožnja, 17/18

08.07.2023

Irenin oče že dolgo ni bil tako dobre volje. Jaka ni več, na dvorišču je samo še kup njegove krame. Ko se Jaka pripelje, ugotovi, da njegov ključ ne odpira več hišnih vrat. Iz obupa začne groziti z odvetnikom, vendar se Irenin oče njegovim grožnjam smeje. Pri Poldetu in Pavletu je vse po starem, le, da ima Pavle novega prijatelja, Cenetov dan pa polepša Irena, ki ga prosi za uslugo in Cene ji seveda ustreže. Zvečer se Irena in Cene odpeljeta v Zbilje, kjer so naročili poročno torto, in Cene se spotoma izkaže za pravega kavalirja. Irenin oče žari od zadovoljstva, navdušen je z razpletom družinske drame in v dobri družbi proslavlja deložacijo nesojenega zeta.

Naš vsakdanji kruhek Roka pravice, 16/18

01.07.2023

V zaspanem primestju je že navsezgodaj završalo, po cesti švigajo policijska vozila, krajani se radovedno ozirajo za njimi. Kmalu odjekne novica, da so policisti v hiši pokojne prepirljivke izvedli obsežno akcijo, hitro pa se razve tudi to, da so med aretiranimi nekateri znani obrazi. Širijo se govorice, da naj bi šlo za mednarodno kriminalno združbo. Župnik je zgrožen, Cene šokiran, natakarica je vsa iz sebe, v pekarni pa so tako rekoč izredne razmere. Jaka je letal previsoko in očitno je zato nazadnje pristal tako nizko. Cene se zaveda, da prihaja njegov čas, sreča pa se nasmiha tudi Boštjanu, ki ga je klicala Karmen. Oba ugotavljata, da jima je usoda očitno namenila še eno priložnost.

Naš vsakdanji kruhek Dve muhi na en mah, 15/18

24.06.2023

Irenin oče je prepričan, da iz pekarne na sumljiv način odteka denar. Trdno je odločen, da bo prišel stvari do dna. Cene pa medtem ugotavlja, da Boštjan nikoli ne bo zbral dovolj poguma za pravo potezo, zato se odloči, da bo poskusil nagovoriti Karmen, naj ona stori prvi korak. Polde in Pavle imata športni dan, vendar sta nekoliko precenila svoje zmožnosti in se podala na predolg maraton. Cenetov delovni dan se konča pri Fraklju, kjer Ibro čaka na telefonski klic, saj je njegova žena ravno na razgovoru pri župniku. Naposled se izkaže, da je Kadifa dobila službo in največ zaslug za to ima seveda Cene. Ibro je srečen, Cene je tudi vesel in še Boštjan je po dolgem času dobre volje.

Naš vsakdanji kruhek David in Golijat, 14/18

17.06.2023

Po dolgem času Ceneta obišče Pika, ki na obisk ne pride sama. Cene je nemalo presenečen, ko spozna njenega fanta, vendar presenečenje ni neprijetno. Da za dežjem prej ali slej posije sonce, se prepriča župnik, saj ima Cene zanj odlično novico. Cene mu za kuharico predlaga Ibrotovo ženo Kadifo, in zdi se, da je župnikovih težav konec. S povsem novim problemom pa se srečujeta Pavle in Polde, ki imata opravka s komunalnimi zadevami. V pekarni pride do hudega prepira med Jakom in Ireno, v katerega se vmeša tudi Irenin oče. Že tako skrhani odnosi se dokončno zalomijo in samo vprašanje časa je, kdaj bo zares počilo.

Naš vsakdanji kruhek Vsi skupaj sami, 13/18

10.06.2023

Boštjan se vse bolj zapira vase in celo v gostilno ne zahaja več. Družba za točilnim pultom ga pogreša in prijatelji se sprašujejo, kaj naj storijo. Ibro ima še druge skrbi, saj je njegova žena izgubila službo in je vprašanje, kje in kdaj bo lahko našla novo. Bolj veselo je pri Stari mamci, kjer po trati skačejo mladi zajčki, za kar ima zasluge tudi Cene. Da v pekarni ni vse tako, kot bi moralo biti, sploh ni več skrivnost, s tem je seznanjen tudi župnik, ki pa se utaplja v svojih težavah. Brez kuharice je vedno bolj nesrečen, da brez ženske roke pri hiši ni lahko, pa ugotavlja tudi gospod Marjan. O vsem tem in še o marsičem se ob partiji šaha in steklenici vina Cene in Boštjan zaklepetata globoko v noč.

Naš vsakdanji kruhek Narejeno na Kitajskem, 12/18

03.06.2023

Irenin oče je šel z društvom upokojencev na izlet, in kadar očeta ni pri hiši, je Jaka najbolj glasen. Vsem po vrsti pametuje, glavna tarča njegovih umotvorov pa je, kot običajno, Irena. Cene in Jože se sprašujeta, kako se bo to končalo, župnik pa se srečuje z drugačnimi težavami. Odkar je ostal brez kuharice, mora sam skrbeti za vse. Cene župniku za kosilo večkrat prinese kaj slastnega in župnik mu je neskončno hvaležen, a treba bo poiskati trajno rešitev. Še bolj kot težave s hrano pa župnika skrbi sumljivo dogajanje v hiši pokojne prepirljivke, saj postaja vse bolj očitno, da gre za skrajno nemoralno početje. Boji se, da bo zadeva prej ali slej prišla na dan in bo padla senca na vso župnijo.

Naš vsakdanji kruhek Dobra mačka, 11/18

27.05.2023

Boštjan se je iz toplic vrnil z dobro novico. Spoznal je izredno žensko, ki pride zvečer k njemu na obisk. Povabil jo je na večerjo, težava pa je v tem, da Boštjan ni kaj prida kuhar. Pri Fraklju se Jaka zopet smuka okoli natakarice, kar ne mine neopaženo, pri Poldetu in Pavletu pa je spet vse po starem, saj neutrudnim prepirljivcem nikoli ne zmanjka vzrokov za prerekanje. Boštjanovo zadrego z večerjo za dobro mačko na koncu razreši Cene, ki bo kuhal namesto njega, a ko je zvečer že vse nared, skrbno pripravljen načrt spremeni telefonski klic. Toda riba je izvrstna in vino vrhunsko, tako, da večera ne more pokvariti nič.

Naš vsakdanji kruhek Irena, lahko noč, 10/18

20.05.2023

Cene se je privadil na novo službo in tudi stranke so se navadile nanj. Vsi ga imajo radi, in odkar je pogorela edina konkurenca, ki jo je imel, je Cene povsem brez skrbi. Ko izve, da ima Irena rojstni dan in bo zvečer v pekarni zabava, pa ne ve, kaj naj stori, saj ga ni nihče povabil. Gospod Marjan in gospa Vera pa se sprašujeta, kaj storiti z zajci, ki jih imata vedno več; Cene se ponudi, da bo poiskal rešitev. Cene si večkrat čas krajša tako, da poleg prodaje kruha, ki ga vsak dan razvaža naokrog, tu in tam opravi še kakšno drugo kupčijo. Ko ga Irena vendarle povabi na svojo zabavo, pa Cene mimogrede odpove zmenek s Karmen in se s kitaro v roki odpravi na zabavo, ki se zavleče globoko v noč.

Naš vsakdanji kruhek Sosed sosedu sosed, 9/18

13.05.2023

V pekarni se nesoglasja vse bolj poglabljajo, Jaka počasi izgublja živce in skoraj vsem je že jasno, da tako ne bo šlo več dolgo naprej. Župnikove težave s kuharico pa so medtem dosegle vrhunec, saj je ugotovila, da se župnik sploh ni držal predpisane diete. Pri Pavletu in Poldetu vlada začasno premirje, saj je Pavle zbolel in mora Polde skrbeti zanj. Brez prepiranja kljub temu ne gre, sporečeta pa se tudi Frakl in natakarica, ki ni samo nesramna, pač pa jo Frakl obtoži tudi nevestnega dela. Povsod prihaja do takšnih in drugačnih trenj, samo pri Cenetu doma ni prav nikakršne napetosti, saj se Cene in Aga strinjata v vsem.

Naš vsakdanji kruhek Konkurenca, 8/18

06.05.2023

Govorice, da se je na Cenetovem področju pojavila konkurenca, se izkažejo za resnične in Cene je zaskrbljen. Odloči se, da bo nepovabljenim prišlekom postavil zasedo, a, ko se konkurenca v nastavljeno past že skoraj ujame, Ceneta izda tehnika. Kljub temu, da je Cene izgubil nekaj strank, pa se zdi, da gre za bolj slabo konkurenco, kajti kruh, ki ga prodajajo po zelo nizki ceni, je povsem nekvaliteten. To gre še posebno v nos gospe Veri, ki je na takšne stvari občutljiva. Kruh, ki mu je ta dan ostal, Cene odpelje ljudem, ki so ga veseli, Ceneta pa razveseli Irena, ko ga povsem nepričakovano zaprosi za uslugo. Cene ugotavlja, da mu je Irena vse bolj všeč, vendar to prizna samo Agi.

Naš vsakdanji kruhek Ženske težave, moški problemi, 7/18

29.04.2023

Na obisku je ponovno Pika, ki se pred pekarno zaklepeta z Ireno; strinjata se, da so z moškimi same težave. Nato je Pikinega poročila o zadnjih ljubezenskih premikih in življenju nasploh deležen tudi Cene, ki Piko brezpogojno podpira v vseh njenih prizadevanjih. Zapleta se tudi situacija v pekarni, Irena in Jaka se vse pogosteje prepirata, Irenin oče pa to vedno težje prenaša, ker v njuni zvezi ne vidi perspektive. Zvečer se ob morski hrani in steklenici vina Cenetu izpove Boštjan, ki ne ve, kaj bi počel sam s seboj, odkar se je upokojil. Cene je prepričan, da njegov prijatelj najbolj od vsega pogreša Karmen, čeprav Boštjan tega ne more priznati.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov