Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Točka preloma • oddaje

Točka preloma Nepremičninski trg

10.06.2021

V Točki preloma o vplivu epidemije covida 19 na nepremičninski trg v Sloveniji. Zakaj se cene stanovanj pnejo v rekordne višave in kdaj se bodo ustalile? Kako delo na daljavo vpliva na vrednost in višino najemnin poslovnih nepremičnin?

Točka preloma Poslovanje slovenskega gospodarstva

03.06.2021

V Točki preloma o poslovanju slovenskega gospodarstva: katere panoge je epidemija najbolj prizadela, katere so zmagovalke? Komu so se prihodki najbolj zmanjšali, komu povečali? Koliko je dobička, koliko izgube? Kdaj se bodo prizadeta podjetja vrnila na predkrizno raven?

Točka preloma Program okrevanja

27.05.2021

Kaj bodo omogočila evropska sredstva? Zakaj gospodarstvo ni zadovoljno z načrtom za okrevanje in odpornost? Zakaj je pomembna digitalizacija podjetij?

Točka preloma Od raziskav do proizvodnje

20.05.2021

V Točki preloma: Kako znanje iz laboratorijev univerz in raziskovalnih ustanov unovčiti na trgu? Kako uspešni so raziskovalci kot podjetniki? Kako premostiti dolino smrti na poti od inovacije do tržne proizvodnje?

Točka preloma Davčna reforma

13.05.2021

V Točki preloma: o napovedani davčni reformi in uvedbi socialne kapice – gre res za večjo konkurenčnost gospodarstva ali za davčno darilo najpremožnejšim? Kako bo država nadomestila izpad prihodkov? In kolikšna so tveganja za stabilnost javnih financ?

Točka preloma (Ne)smiselno delo in vpliv epidemije na odnos do dela

29.04.2021

V Točki preloma o delu. Zakaj ima v razvitem svetu okoli 40 % zaposlenih občutek, da opravljajo nesmiselno delo? Kakšna je vloga družboslovcev in humanistov v gospodarstvu? Kako je pandemija spremenila naš odnos do dela?

Točka preloma Svetovni trg cepiv

22.04.2021

V Točki preloma: Kaj se dogaja na svetovnem trgu cepiv? Zakaj Evropska unija po precepljenosti prebivalstva proti covidu 19 tako močno zaostaja za ZDA, Združenim kraljestvom in Izraelom? Zakaj cepiv ne proizvajamo tudi v Sloveniji? Katere so najbolj zaželene delnice farmacevtskih družb?

Točka preloma Gospodarstvo v pandemiji

15.04.2021

V Točki preloma o okrevanju po pandemiji: kdaj bo slovensko gospodarstvo spet doseglo predkrizno raven? Kako se pobira največje slovensko letališče, kaj pričakujejo v igralništvu in katere dejavnosti cvetijo?

Točka preloma Avtomobilska industrija in vesolje

08.04.2021

V Točki preloma: Zakaj je moral Revoz ustaviti proizvodnjo? Kaj je povzročilo pomanjkanje čipov in drugih elektronskih komponent na svetovnem trgu? Kako lahko znanost prispeva k okrevanju? In kakšne posnetke iz vesolja pošilja slovenski satelit?

Točka preloma Slovenska semena

01.04.2021

V Točki preloma: Semenarna Ljubljana je že eno leto v lasti srbskega kupca, usoda semenarskega centra na Ptuju pa še vedno ni znana. Kdaj ga bo SDH prenesel na državo? Zakaj je pomembno ohranjanje avtohtonih rastlinskih sort? In koliko slovenskih semen je v največji semenski banki na svetu na Norveškem?

Točka preloma Umikanje multinacionalk in posledice

25.03.2021

V Točki preloma: Zakaj se multinacionalke umikajo iz Slovenije? Se je res začel plaz stečajev in odpuščanja? Katere panoge in katera podjetja bodo najbolj na udaru?

Točka preloma Pandemija in delo

04.03.2021

V Točki preloma o vplivu pandemije na spreminjanje poslovnih modelov. Kakšno bo naše delo v prihodnosti? Kdo so digitalni nomadi? Kje živijo in kaj delajo?

Stran 1 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov