Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gimnastika • oddaje

Gimnastika Ritmična gimnastika - svetovno prvenstvo: skupinske vaje, finali, prenos iz Valencie

27.08.2023

Valencia bo gostila jubilejno, 40. svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki. Podelili bodo glavnino olimpijskih kvot za Pariz, 14. Slovenijo bodo zastopala tri dekleta, prva violina Jekaterina Vedenejeva, ob njej pa še Ela Polak in Brigita Krašovec. Njihov uspešen nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ekipno so bila osma, je prinesel možnost udeležbe dveh do treh tekmovalk na SP. Skupinske sestave se bodo predstavile še v finalih. Letos tekmujejo s petimi obroči ter v kombinaciji treh trakov in dveh žog. Vsekakor zelo atraktivna, a hkrati zahtevna kombinacija.

Gimnastika Ritmična gimnastika - svetovno prvenstvo: posameznice, mnogoboj, posnetek iz Valencie

26.08.2023

Valencia bo gostila jubilejno, 40. svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki. Podelili bodo glavnino olimpijskih kvot za Pariz, 14. Slovenijo bodo zastopala tri dekleta, prva violina Jekaterina Vedenejeva, ob njej pa še Ela Polak in Brigita Krašovec. Njihov uspešen nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ekipno so bila osma, je prinesel možnost udeležbe dveh do treh tekmovalk na SP. Mlada Italijanka Sofia Raffaeli je lani osvojila kar štiri zlate medalje, eno v mnogoboju in tri v finalih. Tudi tokrat je med glavnimi favoritinjami za skupno zmago v mnogoboju. V letošnjem svetovnem pokalu sta se izkazali tudi Bolgarki, Kalejnova in Nikolova. Izvrstna je bila lani Jekaterina Vedenejeva, osvojila je sedmo mesto.

Gimnastika Ritmična gimnastika - svetovno prvenstvo: skupinske vaje, mnogoboj, posnetek iz Valencie

25.08.2023

Valencia bo gostila jubilejno, 40. svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki. Podelili bodo glavnino olimpijskih kvot za Pariz, 14. Slovenijo bodo zastopala tri dekleta, prva violina Jekaterina Vedenejeva, ob njej pa še Ela Polak in Brigita Krašovec. Njihov uspešen nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ekipno so bila osma, je prinesel možnost udeležbe dveh do treh tekmovalk na SP. Skupinske sestave bodo imele najprej mnogoboj. Naslov bodo branile Bolgarke. Močne so tudi Italijanke, Španke na domačem terenu in Izraelke. Osem najboljših z vsakim rekvizitom se bo uvrstilo še v nedeljske finale.

Gimnastika Ritmična gimnastika - svetovno prvenstvo: posameznice, finala kiji in trak, posnetek iz Valencie

24.08.2023

Valencia bo gostila jubilejno, 40. svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki. Podelili bodo glavnino olimpijskih kvot za Pariz, 14. Slovenijo bodo zastopala tri dekleta, prva violina Jekaterina Vedenejeva, ob njej pa še Ela Polak in Brigita Krašovec. Njihov uspešen nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ekipno so bila osma, je prinesel možnost udeležbe dveh do treh tekmovalk na SP. Dobili bomo 14 potnic na olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Parizu. Upamo, da bo med njimi znova Slovenija. V Tokiu je nastopila Jekaterina Vedenejeva, kar je bil zgodovinski nastop za slovensko ritmiko. Ritmičarke čakata dva rekvizita, kiji in trak. Po dveh dneh tekmovanj bo ob udeleženkah olimpijskih iger znanih tudi 18, ki se bodo pomerile v sobotnem finalu mnogoboja, že danes pa tudi osem najboljših v finalu s posameznim rekvizitom. Lani je bila Jekaterina Vedenejeva tretja s trakom in tako poskrbela za prve zgodovinske tovrstne stopničke.

Gimnastika Ritmična gimnastika - svetovno prvenstvo: posameznice, finala obroč in žoga, posnetek iz Valencie

23.08.2023

Valencia bo gostila jubilejno, 40. svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki. Podelili bodo glavnino olimpijskih kvot za Pariz, 14. Slovenijo bodo zastopala tri dekleta, prva violina Jekaterina Vedenejeva, ob njej pa še Ela Polak in Brigita Krašovec. Njihov uspešen nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ekipno so bila osma, je prinesel možnost udeležbe dveh do treh tekmovalk na SP. Prva dva dneva sta namenjena kvalifikacijam in finalom. Dekleta bodo tekmovala z obročem in žogo. Finale si bo priborilo osem najboljših. Tekmovanje je pomembno tudi za olimpijske igre, saj tri vaje iz kvalifikacij štejejo za točkovanje, ki bo dalo seznam 14 potnic za Pariz 2024.

Gimnastika Ritmična gimnastika - evropsko prvenstvo: posameznice in skupinske vaje, finali, posnetek iz Bakuja

21.05.2023

Na evropskem prvenstvu v Bakuju se bo osem najboljših ritmičark z vsakim rekvizitom pomerilo še v finalih. Jekaterina Vedenejeva je bila lani v vseh štirih: četrta s kiji, peta s trakom ter šesta z obročem in žogo. V finalih se bo pomerilo prav tako po najboljših osem skupinskih sestav.

Gimnastika Ritmična gimnastika - evropsko prvenstvo: posameznice in skupinske vaje, mnogoboj, posnetek iz Bakuja

20.05.2023

Na evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki se bo najboljših 24 posameznic iz kvalifikacij pomerilo v mnogoboju. Lani je bila Jekaterina Vedenejeva odlična šesta. Nasploh je imela lani odlično sezono, saj je praktično na vsaki največji tekmi stala na stopničkah. Letos bo to v predolimpijski sezoni težko ponoviti, saj je konkurenca še močnejša, tudi zaradi olimpijskih iger prihodnje leto v Parizu. Skupinske vaje, v članski konkurenci brez Slovenije, se bodo prav tako pomerile v mnogoboju.

Stran 1 od 5
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov