Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vizionar - obrtnik in podjetnik • prispevki

Vizionar - obrtnik in podjetnik Izziv za mikro in mala podjetja

20.04.2024

Ministrstvo za delo je pripravilo nov pravilnik o zagotavljanju varnosti in zdravja pri ročnem premeščanju bremen. Po enoletnem prehodnem obdobju bo začel veljati avgusta letos. V vmesnem času so morali delodajalci pripraviti nove ocene tveganja in morebitne preventivne ukrepe. Pravilnik je namenjen preprečevanju mišično-kostnih obolenj na delovnem mestu, ki so v Sloveniji eden glavnih razlogov za odsotnost z dela. Največji izziv za mikro in mala podjetja so različni ukrepi, ki jih bo treba uveljaviti v praksi in so povezani tudi s stroški.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Tetoviranje je umetnost

20.04.2024

Tetovaže iz vojske so bile, razen redkih izjem, prve popularne poslikave telesa na območju nekdanje Jugoslavije. Seveda pa se je tetoviranje do danes izjemno spremenilo. Od opreme in barv do tehnik, ki jih umetniki uporabljajo. Drugačna pa je tudi miselnost, tetovaže so postale moda. Pridružili smo se umetnici Ini Lutarič, ki je nedavno na tekmovanju v Trstu med 150 udeleženci zasedla prvo mesto v kategoriji najboljših.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Ljubezen do čokolade je prerasla v posel

20.04.2024

Zgodba čokoladnice Lucifer se je začela z veliko ljubeznijo do čokolade in željo po ustvarjalnosti. Lučo Žgank, sicer strojnik in lastnik marketinške agencije, se je posla lotil v domači kleti. V kratkem času je zrasla pravljična čokoladnica, ki sta ji sledili še prodajalna in kavarna. Njegovi izdelki se danes prodajajo povsod po svetu, tudi v Švici in celo na Japonskem.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Prodajalec mora poznati tudi psihologijo prodaje

13.04.2024

Čeprav prodajalce večinoma vidimo samo za blagajno ali med nalaganjem izdelkov na police, imajo v sodobnem svetu veliko večjo vlogo. Poznati morajo psihologijo prodaje in prodajnega procesa ter prevzemajo tudi vlogo svetovalca. Gre za pomemben poklic v trgovinski dejavnosti, v kateri je pri nas zaposlenih več kot sto tisoč oseb.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Največje svetovne križarke so zgrajene s slovenskim znanjem

13.04.2024

Slovenska podjetja puščajo pečat tudi v navtiki. Sevniško podjetje Metalika že 18 let s pohištveno opremo sodeluje pri gradnji največjih potniških križark po svetu. Ustanovitelj Igor Arh nadaljuje družinsko tradicijo mizarstva iz leta 1932, v posel pa že vstopata tudi sinova. V podjetju se lahko pohvalijo z najsodobnejšimi stroji in tehnologijo, v prihodnosti pa želijo postati še bolj prepoznavni po inovativnih rešitvah.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Nujna pospešitev postopkov za pridobivanje delavcev iz tretjih držav

13.04.2024

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije pozivajo ministra za delo Luko Mesca k pospešitvi postopkov za pridobivanje delavcev iz tretjih držav, po vzoru zaposlovanja po lanskih poplavah. V gradbeništvu, turizmu, prevozništvu in drugih dejavnostih se namreč spopadajo s hudim pomanjkanjem ustreznega kadra. Tudi zato so številni obrtniki in podjetniki primorani zaposlovati delavce iz držav zunaj Evrope, ob tem pa opozarjajo, da so postopki predolgi.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Blagovna znamka Gostilna Slovenija potrebuje prenovo

06.04.2024

V Sekciji za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije se z blagovno znamko Gostilna Slovenija že od leta 2012 trudijo prispevati h gastronomski prepoznavnosti naše države. Naziv ima danes že več kot 40 slovenskih gostiln. Glede na razvoj kulinarike pa je zdaj čas za prenovo in osvežitev znamke.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Mikropražar iz Logatca

06.04.2024

Rodolfo Di Giamberardino iz Italije se je na samostojno poslovno pot podal pred sedmimi leti. V Slovenijo ga je pripeljala ljubezen, pri nas pa je konjiček, praženje kave, spremenil v posel. Danes v svoji mikropražarni skrbno izbira zelena kavna zrna iz različnih regij sveta in jih spreminja v vrhunski izdelek.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Razgradnja avtomobilov temelji na ponovni uporabi in recikliranju

06.04.2024

Razgrajevalec avtomobilov je nadgradnja poklica avtomehanik, ki pa se ukvarja z izrabljenimi motornimi vozili. V Sloveniji je bil sistem razgradnje izrabljenih vozil vzpostavljen leta 2004, temelji pa na izločevanju nevarnih snovi ter čim večji ponovni uporabi in recikliranju. Preverjali smo, kako poteka delo na avtoodpadu Krakov na Dolenjskem.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Fasader, poklic, ki terja natančnost, vztrajnost in čut za estetiko

30.03.2024

Poklica se lahko izučimo v kombinaciji s slikopleskarstvom, obrtniki pa se zavzemajo, da bi postal samostojen program. Ob natančnosti, vztrajnosti in ročnih spretnostih morajo imeti fasaderji tudi smisel za estetiko. Obiskali smo podjetje Eder iz Maribora, v katerem kader že več desetletij izobražujejo sami.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Zgodba Kozjanskega dvora

30.03.2024

V Kozjem smo obiskali mlado ekipo, ki je pred petimi leti začela uspešno zgodbo v turizmu. Celovito so obnovili objekt nekdaj zelo priljubljenega motela Ribnik in postali pomemben ponudnik turističnih nastanitev. Kozjanski dvor stoji v osrčju Kozjanske doline, ki jo z vseh strani obdajajo zanimive pohodniške in kolesarske poti. Novi lastniki so tako združili lepoto narave in odlično ponudbo ter že kujejo načrte, kako Kozjansko in Obsotelje obiskovalcem še bolj približati.

Vizionar - obrtnik in podjetnik Intera že tretjič najboljši zaposlovalec v Slovenji

30.03.2024

Intera je prvo mesto osvojila že leta 2014 in 2018, med finalisti projekta Zlata nit pa je bila vsako leto, letos že petnajstič zapored, največkrat med vsemi podjetji. S projektom Slovenija kot prva država na svetu že 17 let sistematično meri kakovost odnosov na delovnem mestu. Po besedah direktorja Intere Petra Ladiča v podjetju v počutje zaposlenih vlagajo zelo veliko časa in energije.

Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov