Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Televizorka • oddaje

Televizorka Cikel Piera Paola Pasolinija 2

19.04.2024

V oddaji predstavljamo cikel filmov Piera Paola Pasolinija. Bil je eden najbolj kontroverznih avtorjev v zgodovini evropskega filma, vrhunski intelektualec in radikalni kritik kapitalizma, znan tudi po tem, da je bil večkrat politično preganjan. V pogovoru s filozofom Stojanom Pelkom.

Televizorka O filmu Prehod z Anjo Banko

12.04.2024

O filmu, ki je zagnal avstralsko filmsko renesanso v 70. letih, se v studiu pogovarjamo s filmsko kritičarko in urednico filmskega programa v Slovenski kinoteki, Anjo Banko.

Televizorka O Michaelu Hanekeju z Anjo Banko

22.03.2024

V oddaji se pogovarjamo o mojstru nelagodja, režiserju Michaelu Hanekeju. Ustvarjalni opus cineasta našega časa in filmu Smešne igre opiše filmska kritičarka in urednica filmskega programa v Slovenski kinoteki, Anja Banko.

Televizorka Gašper Andrinek o novinarstvu

15.03.2024

Pred filmom o novinarski etiki v času političnih pritiskov, filmom Lahko noč in srečno v režiji Georga Clooneyja, se v oddaji pogovarjamo z novinarjem in predsednikom Društva novinarjev Slovenije, Gašperjem Andrinkom.

Televizorka Cikel oskarjevcev z Ano Šturm

09.03.2024

Podelitev oskarjev, ki bo čez dober teden dni, na naših zaslonih obeležujemo s ciklom lanskoletnih oskarjevcev. O velikem zmagovalcu, filmu Vse povsod naenkrat, se v oddaji pogovarjamo s filmsko kritičarko Ano Šturm.

Televizorka Cikel oskarjevcev z Veroniko Zakonjšek

07.03.2024

Podelitev oskarjev, največji dogodek v filmski industriji, na naših zaslonih obeležujemo s ciklom lanskoletnih kandidatov in zmagovalca. O filmu Blizu, ki je prejel tudi evropsko filmsko nagrado občinstva Lux, se v oddaji pogovarjamo s filmsko kritičarko Veroniko Zakonjšek.

Televizorka Cikel oskarjevcev z Veroniko Zakonjšek

02.03.2024

Podelitev oskarjev, ki je tik za vogalom, na naših zaslonih obeležujemo s ciklom lanskoletnih nominirancev in velikega zmagovalca. O nepričakovanem kandidatu za zlati kipec, filmu Za Leslie, v katerem igra izvrstna Andrea Riseborough, se v oddaji pogovarjamo s filmsko kritičarko Veroniko Zakonjšek.

Televizorka Cikel oskarjevcev z Ano Šturm

24.02.2024

Podelitev oskarjev, najtežje pričakovan dogodek v svetu filmske industrije, na Televiziji Slovenija obeležujemo s ciklom štirih filmov, ki so se za zlati kipec potegovali lani. O letošnjih pričakovanjih, nominirancih in presenečenjih ter o filmu Trikotnik žalosti se v tokratni oddaji pogovarjamo s filmsko kritičarko Ano Šturm.

Televizorka Slavoj Žižek o Izgubljeni cesti

16.02.2024

Pred zadnjim v ciklu filmov Davida Lyncha v oddaji pogovor s filozofom Slavojem Žižkom. Kako v tem filmu razume realnost, figuro očeta in kaj ima s tem kritika ideologije? Ter kako je Izgubljena cesta postala tudi izgubljena priložnost za Slovenijo?

Televizorka Slavoj Žižek o Mulholland Drive

09.02.2024

V terminu Kinoteka nadaljujemo cikel filmov Davida Lyncha. O filmu Mulholland Drive, ki je zanj edinstven, če ne celo največji film, smo se pogovarjali s filozofom Slavojem Žižkom.

Televizorka Slavoj Žižek o Resnični zgodbi

02.02.2024

O ciklu filmov Davida Lyncha se v oddaji pogovarjamo s Slavojem Žižkom, filozofom in filmozofom. Kako razume sporočilo filma Resnična zgodba, kaj vse zanj pomeni izviren naslov Straight story in kako bere zgodbo v smislu politične interpretacije?

Televizorka TV-oddaja: Slavoj Žižek o Davidu Lynchu

26.01.2024

Pred ciklom filmov Davida Lyncha v oddaji pogovor s Slavojem Žižkom, filozofom in filmozofom, ki Lyncha pogosto vključuje tako v svoje teorije o filmu kot v teorije o družbi in modernem subjektu.

Stran 1 od 4
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov