Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Proslave in slavnostne seje • oddaje

Proslave in slavnostne seje Proslava ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini

16.09.2023

»Primorska ZaVedno« je naslov letošnje proslave ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini, ki gostuje v Opatjem selu. Novogoriško Združenje borcev za vrednote NOB je pripravo programa zaupalo vsestranskemu kulturnemu ustvarjalcu Radošu Bolčini. Povezovanje in ne delitve, to je rdeča nit prireditve, prav to povezovanje, ki je odlikovalo boj primorskih ljudi za svoj obstoj. 150 nastopajočih, pevcev in drugih glasbenikov, plesalcev, dramskih igralcev, poezija od Gregorčiča do Kajuha, dela velikanov slovenske likovne umetnosti… Prireditev bo v soboto, 16. septembra ob 11. uri, v neposrednem prenosu, za katerega bo poskrbela ekipa Regionalnega RTV centra Koper/Capodistria, pa jo boste lahko spremljali na 2. programu Televizije Slovenija.

Proslave in slavnostne seje Proslava ob dnevu državnosti, prenos

25.06.2023

Osrednja državna proslava ob dnevu državnosti, s katero bo Slovenija praznovala 32. obletnico svoje osamosvojitve, bo 24. junija na Kongresnem trgu v Ljubljani. Slavnostna govornica na njej bo predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar. Izhodiščna tema umetniškega dela prireditve pod naslovom Pred zarjo jutrišnjega dne, ki nastaja po scenariju in v režiji Mateja Filipčiča, je podnebje. Ustvarjalci prireditve sporočajo, da je ob zaostreni podnebni krizi treba premisliti in na novo določiti tudi status državnosti. Neposredni prenos osrednje državne proslave ob dnevu državnosti bo 24. junija ob 21.05 na Prvem sporedu Televizije Slovenija.

Proslave in slavnostne seje Slavnostna seja Državnega sveta ob dnevu državnosti, prenos

24.06.2023

Državni svet bo imel slavnostno sejo ob dnevu državnosti.

Proslave in slavnostne seje Akademija Društva poslancev 90 v počastitev dneva državnosti, posnetek

20.06.2023

Vabimo vas na akademijo Društva poslancev 90 v počastitev dneva državnosti, ki bo v torek, 20. junija 2023 ob 15. uri v dvorani Državnega sveta RS, Šubičeva 4 v Ljubljani. Nagovorili nas bodo predsednik Državnega sveta g. Marko Lotrič in Tomo Križnar ter Bojana Pivk Križnar, ki bosta tudi predstavila film o trpljenju in njunih prizadevanjih za pomoč ljudstvu Nube v Sudanu. Slovesnost bo zato imela tudi dobrodelni značaj. Za kulturni program bo poskrbel parlamentarni Dixie band.

Proslave in slavnostne seje Koncert ob dnevu Slovenske vojske

03.06.2023

Posnetek koncerta je nastal po slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske v ljubljanskih Stožicah. Nastopili so Big Band Slovenske vojske in solisti Nuška Drašček, Hamo, Rudi Bučar, BePOP, Gregor Strasbergar, Amaya, Tomi Meglič in Rudolf Strnad.

Proslave in slavnostne seje Slovesnost ob narodnem dnevu spomina na žrtve komunističnega nasilja, prenos

16.05.2023

Slovenija obhaja 17. maja narodni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Na predvečer tega dne vabijo Civilna iniciativa Prebudimo Slovenijo, Vseposvojitev, Nova Slovenska zaveza in Združeni ob lipi sprave na spominsko slovesnost, ki bo v torek, 16. maja 2023 ob 21. uri na Trgu republike v Ljubljani. V kulturen programu bodo sodelovali misijonar Pedro Opeka ter umetniki Marko Fink, Pavle Ravnohrib, Ana Dežman in Drago Arko.

Proslave in slavnostne seje Osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske

15.05.2023

Posnetek osrednje slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske, s katero se vsako leto spomnijo na 15. maj 1991, ko je šolanje začela prva generacija nabornikov. Letošnja slovesnost je potekala v dvorani Stožice; z naslovom Srce pod uniformo, srce za domovino Slovenska vojska posreduje svoje ključno sporočilo – da so njene pripadnice in pripadniki vedno v službi ljudi, državljank in državljanov Slovenije. Na slovesnosti bodo zbrane nagovorili načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš, minister za obrambo Marjan Šarec ter vrhovna poveljnica obrambnih sil Nataša Pirc Musar.

Proslave in slavnostne seje Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju, prenos iz Šoštanja

26.04.2023

Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju – neposredni prenos iz Šoštanja. Scenarist in režiser prireditve je Tomaž Letnar. Slavnostna govornica bo predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Televizijski prenos bo komentirala Ksenija Horvat.

Proslave in slavnostne seje Osrednja proslava Slovencev v Italiji ob slovenskem kulturnem prazniku

27.02.2023

Posnetek osrednje proslave Slovencev v Italiji ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom Simfonični zvoki je nastal 12. februarja 2023 v tržaški poštni palači. Proslavo so oblikovali državni orkester FVG orchestra pod taktirko dirigenta Tomaža Kukoviča, pianist Blaž Avsenik, tenor Gregor Ravnik, združeni zbori Jacobus Gallus, Igo Gruden ter Devin Nabrežina in harmonikarski kvartet 4 Bellows 4 Tales. Osrednja govornica je bila Mateja Zorn, priznanji ob slovenskem kulturnem prazniku sta prejeli Andreina Trusgnach in Petra Grassi. Večer je povezovala Vida Valenčič, zamisel in režija proslave pa je delo Marca Manina. Uredništvo Lucija Tavčar, tv režija Jan Leopoli.

Proslave in slavnostne seje Osrednja proslava Slovencev v Italiji ob slovenskem kulturnem prazniku

20.02.2023

Posnetek osrednje proslave Slovencev v Italiji ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom Simfonični zvoki je nastal 12. februarja 2023 v tržaški poštni palači. Proslavo so oblikovali državni orkester FVG orchestra pod taktirko dirigenta Tomaža Kukoviča, pianist Blaž Avsenik, tenor Gregor Ravnik, združeni zbori Jacobus Gallus, Igo Gruden ter Devin Nabrežina in harmonikarski kvartet 4 Bellows 4 Tales. Osrednja govornica je bila Mateja Zorn, priznanji ob slovenskem kulturnem prazniku sta prejeli Andreina Trusgnach in Petra Grassi. Večer je povezovala Vida Valenčič, zamisel in režijo proslave pa je delo Marca Manina. Uredništvo Lucija Tavčar, tv režija Jan Leopoli.

Proslave in slavnostne seje Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada, prenos iz Cankarjevega doma

07.02.2023

Umetniški del proslave nosi naslov Svet se nagnil je naprej. Vzet je iz skladbe skupine Silence, napisane posebej za to priložnost, ki se navezuje temo dogodka – odnos med umetnikom in okoljem, v katerem deluje. Umetniška dela, ki so vključena v program proslave, osvetljujejo odnos Slovencev do kulture in umetnosti ter odzivanje umetnikov na svet okoli njih, pa naj gre za naravo, ljudi, družbene procese ali običajen vsakdan. Program v večjem delu prepleta odlomke že nastalih umetniških del, od skladb za simfonični orkester, sodobnega plesa, baleta, videoplesa, poezije, pa vse do lutkovnega gledališča. Poleg pesmi Franceta Prešerna, Srečka Kosovela in Anje Zag Golob v interpretaciji dramskih igralcev Barbare Cerar, Tine Resman in Klemna Janežiča proslava vključuje še dela režiserja Tina Grabnarja v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana, videasta Boruta Bučinela, plesalke Ane Cvelfar, skladateljev Milka Lazarja in Matije Krečiča v izvedbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Davorina Morija, glasbene skupine Silence in slikarja Marka Jakšeta. Kostumografija pod vodstvom Sanje Grcić združuje nekatere pomembne slovenske modne oblikovalce. Režiser in scenarist prireditve je Matjaž Farič, ki se podpisuje tudi pod koreografijo v izvedbi baletnih plesalcev SNG Opere in baleta Ljubljana.

Proslave in slavnostne seje Državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, prenos

23.12.2022

V petek, 23. decembra 2022, bo ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani državna proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Slavnostni govornik bo predsednik vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob. Program proslave z naslovom »Tu, tam, povsod …« pripravlja scenaristka in režiserka mag. Neda R. Bric, skupaj z režiserko videa Jasno Hribernik in sodelavci. Nastopili bodo igralci Magda Kropiunig, Nikla Petruška Panizon in Voranc Boh, glasbena skupina Katalena, DJ Brlee s plesalcema Mašo Kagao Knez in Željkom Božićem ter zvezda večera – svetovno znani pianist Aleksander Gadžijev, ki bo s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Marka Hribernika zaigral tudi skladbo Alda Kumarja Zeleni Jure v novi izvedbi. Neposredni prenos državne proslave bo ob 20. uri na 1. sporedu Televizije Slovenija.

Stran 1 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov