Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Pesem Evrovizije • oddaje

Misija Liverpool Predstavitev slovenske skladbe za Pesem Evrovizije

07.02.2023

Naši letošnji evrovizijski predstavniki, skupina Joker Out, bodo na prvi postaji Misije Liverpool premierno predstavili skladbo Carpe Diem. Na zabavi, ki so jo skupaj s svojimi oboževalci priredili v našem studiu, pa nam bodo postregli še z akustičnimi priredbami bivših zmagovalk EME skupaj s številnimi gosti. Videli bomo posnetke iz zakulisja snemanja pesmi, slišali, kaj si fantje mislijo o nastopu in kaj si o skladbi mislijo veterani slovenske glasbene scene, za pravo evrovizijsko vzdušje pa bosta poskrbeli srbska umetnica Konstrakta in legendarna voditeljica Miša Molk.

Pesem Evrovizije Pesem Evrovizije 2022, izbor iz Torina

14.05.2022

V velikem evrovizijskem finalu bo nastopilo 25 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov ter predstavniki ˝velike peterice˝ Italija (lanskoletna zmagovalka), Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 40-ih državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske žirije bo v Torino sporočila Lorella Flego. Voditelji letošnje Pesmi Evrovizije so Laura Pausini, Alessandro Cattelan in Mika. Komentator prenosa je Andrej Hofer.

Pesem Evrovizije Vse o Evroviziji 2022, reportaža iz Torina

14.05.2022

Uro pred začetkom prenosa finalnega izbora v soboto, 14. maja, na TV SLO 1 si boste lahko ogledali posebno oddajo Vse o Evroviziji 2022. Gre za reportažo iz Torina, kjer bomo od blizu spremljali dogajanja dveh tednov vaj, generalk, prireditev, pogledali boste lahko tudi v zaodrje ter spremljali LPS na njihovih vajah. Spoznali boste tudi ustvarjalce letošnje Pesmi Evrovizije in ostale udeležence tekmovanja. Novinar reportaže je Janko Petrovec, dopisnik RTV Slovenija iz Italije, snemalec, montažer in režiser pa Niko Karo.

Pesem Evrovizije Pesem Evrovizije 2022, 2. predizbor iz Torina

12.05.2022

V prenosu drugega predizbora Pesmi Evrovizije 2022 se bodo predstavili izvajalci iz osemnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: Finska, Izrael, Srbija, Azerbajdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Avstralija, Ciper, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Romunija, Črna gora, Belgija, Švedska in Češka. Le deset najboljših po mnenju gledalcev in strokovnih žirij se bo uvrstilo na sobotno finalno prireditev. Prenos bo komentiral Andrej Hofer.

Pesem Evrovizije Pesem Evrovizije 2022, 1. predizbor iz Torina

10.05.2022

Torino bo po lanskoletni zmagi Italije gostil Pesem Evrovizije 2022. V prvem predizboru se bodo za deset mest v finalu potegovali predstavniki sedemnajstih držav: Albanija, Latvija, Litva, Švica, Ukrajina, Bolgarija, Nizozemska, Moldavija, Portuglaska, Hrvaška, Danska, Avstrija, Islandija, Grčija, Norveška, Armenija in kot peta po vrstnem redu nastopov tudi Slovenija, ki jo zastopa zasedba LPS. V prvem predizboru bodo glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija. Voditelji letošnje Pesmi Evrovizije so Laura Pausini, Alessandro Cattelan in Mika. Komentator Andrej Hofer.

Pesem Evrovizije Pesem Evrovizije 2021, izbor iz Rotterdama

22.05.2021

V velikem evrovizijskem finalu bo nastopilo 26 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov, Nizozemska kot letošnja gostiteljica ter predstavniki ˝velike peterice˝ Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Zmagovalno skladbo bodo izbrali gledalci prek telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v vseh 39-ih državah udeleženkah. Točke glasovanja slovenske strokovne žirije bo v Rotterdam sporočila Lorella Flego. Voditelji Pesmi Evrovizije 2021 so Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit in Nikkie de Jager.

Pesem Evrovizije Pesem Evrovizije 2021, 2. predizbor iz Rotterdama

20.05.2021

V prenosu drugega predizbora Pesmi Evrovizije 2021 iz Rotterdama se bodo predstavili izvajalci iz sedemnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: San Marino, Estonija, Češka, Grčija, Avstrija, Poljska, Moldavija, Islandija, Srbija, Gruzija, Albanija, Portugalska, Bolgarija, Finska, Latvija in Švica. Le deset najboljših po mnenju gledalcev in strokovnih žirij se bo uvrstilo na sobotno finalno prireditev. Voditelji drugega evrovizijskega predizbora so Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit in Nikkie de Jager.

Pesem Evrovizije Pesem Evrovizije 2021, 1. predizbor iz Rotterdama

18.05.2021

Rotterdam bo po lanski odpovedi letos končno gostil Pesem Evrovizije. V prvem predizboru se bodo za deset mest v finalu potegovali predstavniki šestnajstih držav: Litva, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina, Malta in kot druga po vrstnem redu nastopov tudi Slovenija, ki jo s skladbo Amen zastopata Ana Soklič. V prvem predizboru bodo glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija. Voditelji letošnje Pesmi Evrovizije so Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit in Nikkie de Jager.

Pesem Evrovizije Pesem Evrovizije: Najboljših 25

16.05.2020

V obdobju med 27. aprilom in 2. majem je na spletnem portalu RTV Slovenija ter na družbenih omrežjih facebook in instagram potekalo spletno glasovanje za najljubšo slovensko evrovizijsko pesem. Na seznamu je bilo 25 skladb, ki so vse od samostojnosti države RTV Slovenija zastopale na evrovizijskih odrih – od prve skladbe Tih deževen dan (1x Band) iz leta 1993, do lanske Sebi (zalagasper). V oddaji bomo predstavili rezultate od 25. mesta pa vse do najvišjega – prvega. Prek spletnega glasovanja smo prejeli več kot 30.000 glasov. Oddajo bo vodil Nejc Šmit, v oddaji pa bodo sodelovali tudi zmagovalka EME 2020 Ana Soklič, pa Andrej Hofer, Lea Sirk, zalagasper, Raiven, Alenka Godec, Lorella Flego, Bernarda Žarn, Maja Keuc, Bojan Cvijetićanin, Rok Ahačevčič (Lumberjack), Cole Moretti (1x Band).

Pesem Evrovizije Vse o Evroviziji 2019, reportaža iz Tel Aviva

18.05.2019

Uro pred začetkom prenosa finalnega izbora Pesmi Evrovizije si boste lahko ogledali posebno oddajo Vse o Evroviziji 2019. Gre za ekskluzivno reportažo iz Tel Aviva, kjer bo voditelj Nejc Šmit od blizu spremljal dogajanja dveh tednov vaj, generalk, prireditev, pogledali boste lahko tudi v zaodrje ter spremljali Zalo Kralj in Gašperja Šantl na njunih vajah in ostalih dogodkih v Tel Avivu. Spoznali boste tudi ustvarjalce letošnje Pesmi Evrovizije in najbolj zanimive udeležence največjega glasbeno-televizijskega tekmovanja v Evropi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov