Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Romska oddaja • prispevki

Romska oddaja Koncert orkestra Džambo Aguševi

02.10.2021

V Sloveniji se je v sklopu festivala Druga godba mudil trenutno številka ena med romskimi pihalnimi orkestri v Evropi, orkester Džambo Aguševi. Koncert, ki je dodobra ogrel občinstvo v Mariboru sta podprla tudi 1. program Radia Slovenija in oddaja Naše poti.

Romska oddaja Prekmurska gibanica

27.06.2020

Je naslov nove skladbe prekmurske romske glasbene skupino Romano Glauso, ki z novim videospotom obujajo romski melos in stare običaje Romov.

Romska oddaja Rominja, ki podira stereotipe

27.06.2020

Maria Horvat, študentka zdravstvene nege, v pogovoru med drugim o tem kako v trenutnih razmerah in ob upoštevanju ukrepov poteka delo v domu starejših Rogašovcih ter študiju zdrastvene nege.

Romska oddaja Preprosto Sandi

13.06.2020

Izšla je že tretja knjiga Sandija Horvata, Preprosto enostavno: čutim. Tudi v tej knjigi avtor razkriva podrobnosti življenja v romski skupnosti, hkrati pa z zgodbami oriše čustva, s katerimi se večina ne zna spoprijeti.

Romska oddaja Aktivirane Rominje

13.06.2020

Združenje EPEKA od 2019 na območju Maribora izvaja projekt socialne aktivacije, namenjen romskim ženskam. V okviru projektnih aktivnosti Rominje usmerjajo k približevanju trgu dela.

Romska oddaja Izobraževanje romskih učencev na daljavo

16.05.2020

Izobraževanje na daljavo so v času epidemije olajšali tudi romski pomočniki, ki so zaradi izrednih razmer in zaprtih šol svoje delo opravljali od doma.

Romska oddaja Prebolela sem koronavirus

16.05.2020

Lea Cener iz Vanča vasi – Borejci se je z novim koronavirusom okužila na delovnem mestu v tujini. 13. marca je bila pri njej okužba tudi potrjena. Z nami je delila svojo izkušnjo.

Romska oddaja Preventivni ukrepi v boju s koronavirusom

21.03.2020

Preverjamo, kateri so preventivni ukrepi, da bi zaščitili sebe in svoje bližnje pred epidemijo koronavirusa.

Romska oddaja Romska kultura kot izbirni predmet

21.03.2020

Na osnovni šoli Sv. Jurij v Rogašovcih učencem ponujajo izbirni predmet romske kulture, v sklopu katerega posebno pozornost namenjajo ne samo kulturi, ampak tudi romskemu jeziku in zgodovini.

Romska oddaja ESČP: Pravica do vode ni bila kršena

21.03.2020

Evropsko sodišče za človekove pravice je po šestih letih v primeru, ko sta romski družini iz Goriče in Dobruške vasi iskali pravico za zagotovitev dostopa do pitne vode, razsodilo v prid države Slovenije.

Romska oddaja Ismeta Kovač

07.03.2020

Ismeta Kovač je ena od redkih, če ne celo edina Rominja v Sloveniji, ki se profesionalno ukvarja s konji in ježo. Z njimi sodeluje tudi na raznih lepotnih tekmovanjih, kjer zaseda visoka mesta.

Romska oddaja Damijana Pestner

07.03.2020

Damijana Pestner, ki je kot romska pomočnica zaposlena na dveh osnovnih šolah v Murski Soboti, ob delu zaključuje tudi študij predšolske vzgoje in je prostovoljka Prve pomoči.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov