Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Studio City • oddaje

Studio City Studio City

V zadnji oddaji letošnje sezone o temah, ki so nas najbolj zaznamovale. Kako so nas spremenile izjemne okoliščine, kdo smo postali po krizi in kam gremo? Kakšno vlogo bo odigrala Evropska unija in kje na politični šahovnici se nahaja Slovenija. V intervjujih z zanimivimi in pronicljivimi sogovorniki.

29.06.2020

Studio City Studio City

V tokratni oddaji o aktualnih političnih temah s predsedujočo Socialnim demokratom, Tanjo Fajon. Preiskovalni novinar Olivier van Beemen v intervjuju o poslih pivovarske multinacionalke v Afriki, ki je sodelovala z diktatorji in bilo povezana celo z ruandskim genocidnim režimom. V prispevku tudi o tem, zakaj se politiki radi slikajo s športniki ob njihovih zmagah in nato v času krize nanje pozabijo.

22.06.2020

Studio City Studio City

V prvem studijskem pogovoru o delu opozicije pod novo vlado s koordinatorjem stranke Levica, Luko Mesecem. Ali bi sprejem etičnega kodeksa v hramu demokracije dvignil raven razprave? V prispevku o reakciji politike na stiske športnikov ob koronakrizi. V studiu pa še o tem, kaj nam gledališka predstava Gejm pove o poti beguncev v boljše življenje in kaj o trdnjavi Evropa.

15.06.2020

Studio City Studio City

O velikodušnih ponudbah sodelovanja, razmerah in delovanju v opoziciji in aktualnih notranjepolitičnih temah v oddaji z nekdanjim premierjem Marjanom Šarcem. V prispevku o tem, kdaj, če ne zdaj, je čas za univerzalni temeljni dohodek. Analiziramo dogajanje v Ameriki, pod Objektiv smo postavili ustvarjalca Baze slovenskih filmov. Ob koncu pa še v Trst in dogajanje pred vrnitvijo pred stotimi leti požganega Narodnega doma avtohtoni slovenski narodni skupnosti v Italiji. Gostja zgodovinarka dr. Marta Verginella. 

08.06.2020

Studio City Studio City

V tokratni oddaji o tem, kako je videti epidemiološka slika Slovenije iz Evrope in zakaj se tako zapleta pri odpiranju meja. Gostimo evropska poslanca: Ljudmilo Novak & Milana Brgleza. V prispevku o izrekanju denarnih kazni protestnikom in vprašanju njihove legalnosti. Govorili bomo še o našem odnosu do narave, pa tudi o tem, kakšne oblike družbeno-političnega sistema se lahko izoblikujejo po krizi.  Ob koncu pa še o postopkih premeščanja starejših v bolnišnice med krizo koronavirusa.

01.06.2020

Studio City Studio City

Pripravljamo soočenje med predstavnikoma strank SMC in SD. Kdo so ljudje, ki ob petkih kolesarijo po Ljubljani in kaj jih žene? Analizirali bomo posledice odpuščanja v Gorenju za Šaleško dolino, v prispevku pa še o zaostrovanju odnosov med Združenimi državami Amerike In Kitajsko. Ob koncu pa še o navadah, ki smo jih oblikovali med epidemijo in kako nas je za vselej spremenila.

25.05.2020

Studio City Studio City

Z obrambnim ministrom o aktualnem dogajanju v vladi in koaliciji. Ali se opredelitev nevarnosti okužbe in definicija fizične distance pri politikih in protestnikih razlikuje in kdo lahko komentira stanje v sodstvu v studijskem pogovoru. V prispevku o tem, kako geopolitika vpliva na turizem in odpiranje meja. In še – kakšno škodo povzroča karantena športnim klubom in kako bo epidemijo preživela kultura. Kdaj bomo lahko ponovno obiskali kinodvorane, gledališča in koncerte ter pod kakšnimi pogoji?

18.05.2020

Studio City Studio City

V oddaji s predsednico DeSuSa o aktualnih razmerah v vladi, pomenu samooskrbe v času epidemije in vprašanju sezonskih delavcev. V prispevku o tem, kakšne alternative neoliberalnemu družbeno-produkcijskemu ustroju nam ponuja aktualna kriza. S strokovnjakom v studiu o posledicah krize na trg dela. Ob koncu pa še o tem, kaj smo o sebi spoznali v času epidemije.

11.05.2020

Studio City Studio City

V tokratni oddaji o aktualni interpelaciji proti ministru Počivalšku in zgodbi o spornih nakupih zaščitne opreme. Govorili bomo tudi o tem, kakšne pasti se lahko skrivajo v digitalnem nadzoru nad (okuženimi) posamezniki. V prispevku o uspešnosti komuniciranja različnih vlad v času epidemije. Vrača se tudi kulturna rubrika Plusminus, ob koncu pa še o tem, kaj vse je šlo narobe pri izbruhu virusa v domovih za starejše.

04.05.2020

Studio City Studio City

V oddaji analiziramo dogajanje, povezano z epidemijo novega koronavirusa, od vladnih ukrepov do posledic, ki jih bo kriza prinesla gospodarstvu in državljanom. Kako uspešni bodo megapaketi? So politiki pri pripravi ukrepov za blažitev krize koga pozabili? Si bomo letos lahko privoščili dopust in kje? In kaj je o časih, ki jih živimo povedal že Srečko Kosovel?

20.04.2020

Studio City Studio City

V oddaji bodo s poslanci nove koalicije in opozicije spregovorili o ideji ponovne uvedbe naborniškega sistema ter spremembah volilne zakonodaje. V prispevku o tem, komu bo koristilo ustanavljanje Slovenskega turističnega holdinga. Govorili bodo tudi o vplivih in posledicah koronavirusa na gospodarstvo. Ob koncu pa še o tem, kako so begunci postali prvovrstno blago za politično barantanje in izsiljevanje.  

09.03.2020

Studio City Studio City

V studijskem pogovoru o tem, kaj lahko pričakujemo od nove vlade in česa ne. V prispevku o tem, v kolikšni meri zakonodajalci pri sprejemanju zakonov in predpisov upoštevajo državljanske in pobude, ki pridejo iz civilne iniciative. V studiu o stranskih učinkih koronavirusa. Ob koncu pa še o redkih boleznih, ki pa vendarle niso tako redke.

02.03.2020

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov