Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Otroški - Arhiv

Bacek Jon Pošast

26. 10. 2021

Bitzer, Jon in ovce so prepričani, da se v skednju skriva pošast. Kaj pa pravzaprav je tisto, česar se bojijo?

Tib in Tamtam Spopad klanov

26. 10. 2021

Aron ukaže, naj otroci končajo vojno s sosednjim klanom, a Lud in druščina ga ne ubogajo. Tib bi rad dokazal, da sta s Tamtamom močna in neustrašna, zato Luda prosi, ali se jim lahko pridruži.

Špasni učitelj Špasni učitelj II.: Sanje, nizozemska otroška nanizanka, 8/24

26. 10. 2021

Hasna je povabila sošolke na zabavo v pižamah. Rachida njeno vabilo odkloni in se izgovori, da bo konec tedna prespala pri babici. Resnica pa je drugačna. Rachido pogosto tlači mora in boji se, kaj bo, če ob njej ne bo mamice, da bi jo potolažila.

Tib in Tamtam Brez pike

26. 10. 2021

Tib ne prenese več norčevanja Ludove druščine. Arona prosi, da mu pomaga najti način, s katerim bi se znebil znamenja. Ta ga pošlje na drugi konec doline po sestavine za čarobni napoj.

Tuji filmi Sova in miška, nizozemski film

26. 10. 2021

Zabaven otroški muzikal, s pripovedjo v slovenščini. Osemletna deklica Meral se s starši preseli v novo mesto. Veseli se novih sošolcev in prijateljev, vendar sklepanje prijateljstev ni tako enostavno, kot si predstavlja. Še najlažje se je spoprijateljiti z drobno sivo miško, ki živi v luknjici njene sobe in jo Meral poimenuje Pipip. Ko se z razredom odpravi na šolski tabor, miško na skrivaj vzame s seboj. Skrivnost o mišjem slepem potniku deklico zbliža z novimi sošolci Desi, Vitom in Jasonom. Skupaj se podajo na vznemirljivo gozdno odpravo, na kateri odkrivajo pravila in lepote narave ter pravega prijateljstva. Film je primeren za najmlajše otroke, saj vključuje pripovedovanje v slovenščini. Izvirni naslov: UILENBAL / Nizozemski film, 2016 / Režija: Simone van Dusseldorp / Scenarij: Simone van Dusseldorp / Igrajo: Hiba Ghafry, Jashayra Oehlers, Felix van de Weerdt / V slovenščini pripoveduje: Katja Preša

Zadnji Zadnji: Sovražnik mojega sovražnika, kanadska mladinska nadaljevanka, 4/12

26. 10. 2021

Orjaški črv izrije predore pod kmetijo in povzroči veliko neprijetnosti. Napade Tabby in Johnnyja, loti pa se tudi g. Leopolda. Hewesova, ki vodi ekipo iskalcev NLP-jev, in znanstvenica Albiona prispeta na kmetijo kmalu po tem, ko otroci pomanjšajo orjaškega troglavega črva.

Zadnji Zadnji: Slon v sobi, kanadska mladinska nadaljevanka, 3/12

26. 10. 2021

Nezemljan s svojo močjo razbije okna v hiši. Ker se sproži varnostni alarm, hišo obišče policija. Slon, ki se je pojavil na kmetiji, ima na vratu sledilno napravo. Ta je povezana s tablico, ki hrani podatke o njegovih vitalnih funkcijah. To tablico pa ima znanstvenica, ki je v Afriki pazila na slona do njegovega izginotja.

Zoki Poki Zoki Poki: Taborjenje, makedonska otroška nadaljevanka, 4/10

26. 10. 2021

Lidija pove Zokiju, da je članica skavtov, in se navdušuje nad tem, da bodo šli kmalu taborit. Tudi Zoki si želi zraven, vendar Lidija meni, da še ni dovolj izurjen za taborjenje v naravi, in dvomi o tem, da je dovolj pogumen za spanje pod milim nebom. To Zokija potre. Odloči se, da ji bo dokazal, kako zelo pogumen je, ter se ob tem domisli nevarnega načrta …

Zoki Poki Zoki Poki: Pošast iz kleti, makedonska otroška nadaljevanka, 3/10

26. 10. 2021

Zoki in prijatelji redno spremljajo svojega vzornika Džokija, ki objavlja posnetke na Youtubu, zato se odločijo, da bodo kaj takega poskusili tudi sami. Ker si Zoki želi čez noč zasloveti, mora posneti nekaj izvirnega, da si bo zagotovil čim več ogledov ter pridobil oboževalce. In tako se domisli, da bo šel v klet, kjer živi kletna pošast …

Mulčki Strahovi

26. 10. 2021

Na noč čarovnic se Vélika buča dvigne z bučne njive in odleti s polno vrečo igrač za vse otroke sveta. No, vsaj Linus je trdno prepričan, da je tako. Zato ji napiše pismo o tem, kakšna darila si želi od nje.

A veš, koliko te imam rad Polje buč, risanka

26. 10. 2021

Zajček Rjavček in Poljska miška sta prestrašena zaradi strašne zgodbe Sovice Belke. Ko zaslišita nenavadne glasove, sta prepričana, da je to grozljivo bitje. Ju bo Zajec Rjavec lahko potolažil?

Mandi Čarovna paličica, risanka

26. 10. 2021

Mandi in Pipi se za noč čarovnic našemita v čarovnika in hodita od hiše do hiše. Ko se zaletita v pravega čarovnika, po nesreči vzameta njegovo čarovno paličico. Zdaj lahko tudi sama pričarata vse, kar jima srce poželi. Kako pa se bo življenje spremenilo pravemu čarovniku?

Športniki Nezgoda

25. 10. 2021

Na tekmovanju v snežnem žlebu vodi slon. Potem pa pride do nenavadnega preobrata.

Zmedi gre v Zakajzato Velikan

25. 10. 2021

Zakaj smo nekateri veliki in drugi majhni? Zmedi se v lunaparku po nesreči poveča in nekaj časa uživa kot velikan, vendar bo moral tudi on počakati, zdravo jesti in veliko spati, preden bo zares zrasel.

Simon Supervelebratec

25. 10. 2021

Simon in Gašper igrata nogomet. Simon je v svojem svetu, Gašper pa kup nesreče, saj noče biti več vratar. Simonu je to kaj malo mar. Gašper kuha mulo. Hitro se potolaži, ko mu Simonov najboljši prijatelj Ferdinand pusti streljati na gol. In Ferdinand postane Gašperjev supervelebratec. Simon je ves iz sebe. Noče izgubiti svojega malega bratca! Nič ne pomaga, Gašper je neomajen. Dokler se ne spotakne in pade. Udari se. Le njegov pravi supervelebratec Simon ga zna potolažiti.

Simon Nisem zaspan

25. 10. 2021

Simon povabi na obisk Lijo, da se bosta igrala z novim daljinsko vodenim avtkom. Odločita se, da raje počakata na Gašperjev popoldanski dremež. Simon se boji, da bi Gašper avtek pokvaril. Gašper pa ni prav nič zaspan. Liji in Simonu se končno posveti, kako ga bosta uspavala. Za začetek malce spretnostnega ogrevanja. Odličen domislek! Od utrujenosti vsi trije omahnejo v spanec!

Tuji filmi Binti, belgijski film

25. 10. 2021

Nagrajeni mladinski film o navdušeni mladi vlogerki se dotakne tudi tem ekologije in prebežnikov. 12-letna Binti živi v Belgiji in navdušeno ustvarja svoj vlog. Z očetom sta brez dokumentov prišla iz Konga in se morata skrivati, saj oblasti neusmiljeno preganjajo prebežnike brez dokumentov in jih deportirajo nazaj v okolje, iz katerega so pobegnili. V njeno življenje, v katerem se prepletajo sanje in krute okoliščine, vstopi deček Elias. Ta ima svojo hišo na drevesu in vodi Klub za rešitev okapijev, izumirajočih žiraf iz Konga. Binti se pridruži njegovemu ekološkemu projektu in začne ustvarjati družbeno angažiran vlog. Film, ki je bil nagrajen na številnih festivalih otroško-mladinskih filmov, je uvrščen tudi v Kinodvorov Kinobalon, kjer so o njem izdali posebno knjižico. Izvirni naslov: BINTI / Belgijsko-nizozemski film, 2019 / Režija: Frederike Migom / Igrajo: Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Frank Dierens

Zadnji Zadnji: Konec je začetek, 2. del, kanadska mladinska nadaljevanka, 2/12

25. 10. 2021

Preden je vesoljska ladja strmoglavila na zemljo, je izpustila dragocen tovor: krogle s pomanjšanimi primerki zadnjih živečih živali. Kroglice ležijo vsepovsod po kmetiji g. Leopolda in otroci jih pobirajo. Nezemljan otrokom pokaže, kako lahko pomanjšajo živali, ki so ušle iz krogel.

Zadnji Zadnji: Konec je začetek, 1. del, kanadska mladinska nadaljevanka, 1/12

25. 10. 2021

Na kmetiji gospoda Leopolda se zgodi nekaj nenavadnega. Na njivi strmoglavi vesoljsko plovilo. Štirje rejenci gospoda Leopolda se vpletejo v reševanje nezemljana. Ugotovijo, da vesoljska ladja prevaža “zadnje” primerke živalskih vrst. In da je bila na Zemlji že velikokrat.

Zoki Poki Zoki Poki: Vsi za enega, eden za vse, makedonska otroška nadaljevanka, 2/10

25. 10. 2021

Zoki in Goki se spreta z Bokijem in se nočeta več družiti z njim. Boki je presenečen in se ne počuti dobro, ker se ga prijatelja izogibata. Naslednji dan po pouku pa Zoki in Goki opazita, da Bokija pred šolo nadlegujeta starejša fanta. Ker ju je strah, pobegneta, vendar se Zoki po pogovoru z očetom odloči, da bodo naslednjič stopili skupaj in nasilneža pregnali … Tako spoznajo, da lahko prijatelje nehote prizadenemo, a se tudi naučijo, kako si oprostiti in se pobotati.

Stran 1 od 435
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov