Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Superjelen Jani Jani pritegne pozornost

28. 11. 2023

Nenadoma so v Vetrniku zelo priljubljena sončna očala! Vsi jih hočejo nositi. Hermina skoznje vidi svet v rožnatih barvah, Bernard pa je s svojimi črnimi očali največji frajer v mestu.

Firbcologi O poklicih, prepoznavanju okusov in slepih

28. 11. 2023

Mili gre prepoznavanje okusov res dobro. Kaj pa če bi se v tem preizkusili kar vsi Firbcologi? Matija in Simon gresta medtem na obisk k slepim in slabovidnim, Jakob in Tisa spoznavata slikopleskarski poklic, Mila P. in Marli pa se preizkušata v risanju na kavo. Natakarski poklic postaja vse bolj zanimiv in zabaven, kar ugotavljajo tudi Firbcologi v stanovanju.

Pip in Poka Slikanje račk

26. 11. 2023

V parku Pip slika račke, a dežne kaplje razmočijo sliko, zato s Poko smukneta k njej domov. Pipovi načrti se izjalovijo, zato Poka predlaga, da skupaj naslikata ogromno sliko. Odličen domislek! Prešerno se zabavata, dokler se jima ne pomešajo vse barve in je Pipova rumena račka nenadoma zelena. Pip kuha mulo in noče več slikati. Poka srkne požirek mleka in piha mehurčke. To zvabi nasmešek na Pipov obraz. Skupaj pihata mehurčke in že sta dva bradata možica, ki naslikata sliko, polno smešnih raznobarvnih račk.

Zdravnica Mica Kaj so norice?

26. 11. 2023

Kaj so drobni rdeči mehurčki na koži? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, kaj so to norice in kaj povzroča to zelo nalezljivo bolezen.

Ernest in Celestinca Reševanje gospe Tulipan

26. 11. 2023

Iz hiše gospe Tulipan se zaslišijo kriki ... V stanovanju je zagledala podgano. Ali je res podgana ali le nagajiva miš?

Superjelen Jani Jani in revskajoči veveriček

26. 11. 2023

Bernard hoče pokazati svojo neukročeno plat. Janija zaskrbi, ker je Bernard zelo neroden. A veveriček je odločen, da bo živel v divjini. Že teka naokrog čisto gol in renči kot divja žival.

Pujsa Pepa Letimo na počitnice

26. 11. 2023

Družina Pujs se pripravlja, da bo šla na počitnice. Pepa in Jure dasta v kovček svoje najljubše igrače. Babi in dedi pujs bosta poskrbela za ribico Zlatko.

Pip in Poka Nerodni Žabek

26. 11. 2023

Pip in Poka se igrata s Pujsi in Žabkom. Pujsi Pipu po nesreči pade iz rok. Udari se v ramo. Pipa prešine, kako ji bo pomagal: z obližem. Za obliž izbere eno izmed nalepk, ki jih ima v škatlici. Poka je navdušena in si izprosi nalepko še za Žabka. Pip ji ustreže, a Poka nima mere. Žabkove poškodbe so le namišljene, nalepk pa je vse manj. Pip je vse bolj nejevoljen. Ko Poka Žabku nalašč poškoduje roko, v škatlici ni več nalepk. Poka je vsa iz sebe, zato Pip Žabku odstopi Pujsino nalepko. Poka mu začne vračati Žabkove nalepke in spet se veselita, ko si jih igraje izmenjujeta.

Cofek Kot iz škatlice

26. 11. 2023

Preden gre Cofek na koncert, se mora okopati. Ne dovoli, da mu pri tem pomaga mama - saj ni dojenček! A sam si hrbet težko umiješ. Morda lahko prosi za pomoč glasbenike?

Knjižni molj Kralj Artur in vitezi okrogle mize

26. 11. 2023

Pak iz kartona izdela ne najbolj posrečen grad, zaradi česar se prijatelja podata na dvor bajeslovnega kralja Arturja. V njegovi jedilnici je za dolgo mizo velik direndaj, zato se Pak domisli rešitve.

Dimitri Amulet

26. 11. 2023

Anansi je v kolibi našla nekaj neverjetnega: obesek za srečo. Mladiči ga sploh ne morejo preizkusiti, ker jih pri tem prehiti Ladi. Toda vsi vemo, kako se to konča. Ladiju je pošteno žal, da si ga je prisvojil.

Skrivni vrt Kje je Jošt?

26. 11. 2023

Voluharja Jošt in Poka se dolgočasita. Ob tropskem ribniku ni kaj početi in Jošt je prepričan, da lahko smukne do skritega jezera in si tako popestri dan. S Piko skleneta stavo: do kosila mora priti do tja in nazaj. Ure minevajo in Pika začne iskalno akcijo. Taščiček Niko opreza za Joštom iz zraka, Zdravko prečeše jezersko dno, toda radoživi voluhar se masti nekje drugje.

Profesor Baltazar Čudežna torta

26. 11. 2023

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Male sive celice OŠ I Murska Sobota in OŠ Dobje

25. 11. 2023

V 6. oddaji se za pokal Malih sivih celic potegujejo Sara. Maša in Urban iz OŠ I Murska Sobota (rumeni) ter Anika, Klara in Jernej iz OŠ Dobje (vijolični), v Hitrih lončkih pa stotinke lovijo Kiara, Adam in Nik iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka ter Nikolai, Luka in Jakob iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. Polni pozitivnih čustev se tekmovalci zapodijo v Hitre celice in dela Dese Muck, v labirintu iščejo denar in srečo, skozi vprašanja opazujejo opoldansko senco, spreminjanje barv hortenzije ter bonbonov, nudijo prvo pomoč poškodovancu in se sladkajo s sladicami brez živil živalskega izvora. Ali bo kdo zaplul do Sredozemskega morja, pa v oddaji. Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Male sive celice Senca pred šolo točno opoldne

25. 11. 2023

Pred vašo šolo stoji drog z zastavo. Na neki sončni dan točno opoldne opazujete njegovo senco. V katero stran neba kaže? a) na jug b) na zahod c) na sever d) na vzhod

Male sive celice Možganski labirint: OŠ I. Murska Sobota in OŠ Dobje

25. 11. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ I. Murska Sobota in OŠ Dobje so našli besede DENAR, JED in SREČA. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Hitre celice #6

25. 11. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Mladinska dela pisateljice Dese Muck 2. Nekaj, kar pade PRIMER: KOCKA, MEGLA, MRAK 3. Pozitivna čustva

Male sive celice Prebrane celice: Rdeča raketa in zeleni planet

25. 11. 2023

Na prvo žogo deluje ta strip Ivana Mitrevskega za "ta male". A vam zagotavljamo, da še zdaleč temu ni tako. To delo te strezni, kako pomembna je narava in kako hitro jo lahko uničiš … a ne za dolgo, ker narava vrača udarec … To je ogledalo, kam pripelje množična potrošnja. množično hlepenje po več … Knjiga je pretresla Juša in Naceta. Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Ena izmed osrednjih tem stripa Rdeča raketa je postopen propad planeta. Kaj želi avtor poudariti, ko reče, da bo varovanje okolja vprašanje tudi za naslednje generacije? a) Da bo ena od naslednjih generacij odgovorila na to vprašanje. b) Da se splača ukrepanje prepustiti prihodnjim rodovom. c) Da bo vsaka generacija prispevala le en del rešitve. d) Da je stanje okolja nepopravljivo in tako bo tudi v prihodnje. AVTOR: IVAN MITREVSKI ZALOŽBA:SAMOZALOŽBA

Male sive celice Hitri lončki: OŠ Ivana Groharja Škofja Loka in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

25. 11. 2023

Vse je nared za tekmo v Hitrih lončkih. Danes bomo spremljali dvoboj med OŠ Ivana Groharja Škofja Loka in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava.

Male sive celice Kratice in nujna medicinska pomoč

25. 11. 2023

Nujna medicinska pomoč temelji na hitrem ukrepanju, zato nam v izrednih razmerah pridejo prav kratice. Na kateri od naštetih temelji pristop k poškodovancu? a) KAVVO b) VODDO c) MLEKO d) KAKAV

Stran 1 od 570
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov