Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Zdravnica Mica Kaj je barvna slepota?

10. 12. 2023

Ali vsi ljudje vidimo barve enako? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, kako vidimo barve, in zakaj barvno slepi ne vidijo vseh.

Posebne epizode risank Kitka in Gospod Nespečko

10. 12. 2023

Petletna Kitka bi se rada med decembrskimi prazniki naučila drsati. Nekaj dni pred božičem pa pride na svet njen bratec in vse se postavi na glavo. Kitkini starši imajo polne roke dela z njim, babica, ki pripotuje s podeželja prav zaradi Kitke, ne zna drsati, pa tudi branje pravljic za lahko noč ji ne gre od rok. Zato Kitka z namišljenim prijateljem Gospodom Nespečkom naredi načrt, kako bi babico in bratca poslala na Luno. Potem bi lahko uživala v praznikih in si pridobila pozornost staršev.

Ernest in Celestinca Simon je izginil

10. 12. 2023

Celestinčin pingvinček Simon je izginil. Vse mesto išče plišasto igračko, da bi potolažilo Celestinco. Pogosto pa je tisto, kar iščemo, prav pred našim nosom.

Superjelen Jani Jani in mestni trg

10. 12. 2023

Ob prenovi mestnega trga župan slavnostno zaključi gradbena dela, a sredi trga pusti grbino. Ta je v napoto vsem mimoidočim in Jani mora poskrbeti, da se kdo ne poškoduje.

Pujsa Pepa Počitnice na soncu

10. 12. 2023

Prvi dan počitnic Pepa in njena družina raziščejo bližnjo vas, kjer jedo pico, kupijo spominke in pošljejo razglednico ribici Zlatki.

Pip in Poka Izgubljeni Žabek

10. 12. 2023

Poka je s prijatelji Pipom, Zakom, Jasmino in Francko na igrišču. Opazi, da njene najljubše igrače Žabka ni nikjer. Pip ve, koliko Žabek pomeni Poki, zato predlaga, da se igrajo detektive in ji ga pomagajo najti. Detektivske spretnosti gredo vsem bolje od rok kot Pipu, Pokinemu najboljšemu prijatelju, zato je ljubosumen nanje. Sledi jih vodijo povsod tja, kjer se je Poka mudila tisto jutro, a o Žabku ni ne duha ne sluha. Po naključju se znajdejo v Pokini hiški, da bi naredili nekaj plakatov z napisi »Pogrešan«, Jasmini se polije barva in popacka Pipa, ta pa je zaradi tega ves iz sebe. Iskat gre Pokino majčko, da bi se preoblekel, takrat pa na njeni postelji zagleda … Žabka! Ves čas je bil tam. Pip se vsem zahvali za uspešne detektivske podvige.

Cofek Hudo srbenje

10. 12. 2023

Cofek se z izleta v gozd vrne z novimi prijatelji. Groza, Cofek ima bolhe! Najbolj od vsega sovraži strašansko smrdljivi šampon proti bolham, zato preizkusi vse trike, da bi se izognil umivanju.

Knjižni molj Uganke

10. 12. 2023

Pok in Pak obiščeta babičino veliko knjigo trdih orehov in razvozlata nekaj ugank. Pri tem se zabavata in naučita veliko novega. Naprezanje možgančkov ni nikoli zaman.

Dimitri Zvoki tišine

10. 12. 2023

Dimitri se gre s prijatelji novo igro – lovijo metulja. Toda to je laže reči kot narediti! Rožica jim svetuje, naj si lepo odpočijejo ob vodi in naj ne počnejo ničesar. V tišini namreč lahko slišimo marsikaj.

Skrivni vrt Ko bova velika

10. 12. 2023

Mlada laboda Anča in Adam se šele podajata v širni svet. Z zanosom si izmišljata, kakšna bosta, ko odrasteta. Bosta pogumna kot jazbec? Hitra kot zajec? Marljiva kot čebela? Ali pisana kot metulj? Malčka kar prekipevata od načrtov, nato pa po nebu prijadra njun očka, in oba takoj vesta, kaj si želita.

Profesor Baltazar Figaro hop

10. 12. 2023

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Male sive celice OŠ Šmarje – Sap in OŠ OŠ Gustava Šiliha Laporje

9. 12. 2023

V 8. oddaji za naelektrenost v kvizu poskrbijo Sara, Lilijana in Žan iz OŠ Šmarje – Sap (rumeni) ter Ela, Cecilija in Lan iz OŠ Gustava Šiliha Laporje (vijolični), pri Hitrih lončkih pa Lara, Žiga in Jure iz OŠ Sladki Vrh ter Valentina, Gal in Leon iz OŠ Lucija. Hitre celice tekmovalcev švigajo skozi muzeje, prebavni trakt in pametne telefone, med vprašanji odkrivajo stare zemljevide, plujejo po Ljubljanici in napenjajo mišice, tudi vaja in opravilo v labirintu so prava vaba. Kdo pozna oloid in za koga je odločilno zadnje vprašanje, pa v Malih sivih celicah. Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Šmarje-Sap in OŠ Gustava Šiliha Laporje

9. 12. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Šmarje-Sap in OŠ Gustava Šiliha Laporje so našli besede OPRAVILO, VOL, VABA in VAJA. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Zemljevid v zgodovinski učilnici

9. 12. 2023

Katerega leta je v slovenskih šolah na stenah učilnic za zemljepis visel tale zemljevid? a) 1912 b) 1930 c) 1948 d) 1895

Male sive celice Gostoljubno drevo v Afriki in Sredozelju

9. 12. 2023

Katero drevo v Sredozemlju gosti čebele, v Afriki pa žirafe? a) kruhovec b) datljeva palma c) akacija d) robinija

Male sive celice Ogled serije in minute ogleda

9. 12. 2023

Peter gleda serijo, ki ima tri sezone, vsaka ima osem 45-minutnih epizod. Doslej si je ogledal vse epizode prve sezone in šest epizod druge sezone. Koliko minut skupaj obsegajo preostali deli serije? a) 405 minut b) 450 minut c) 495 minut d) 540 minut

Male sive celice Dejavna mišica pri vaji

9. 12. 2023

Ste v telovadnici. Katera mišica bo najbolj dejavna pri naslednji vaji? Izberi med sličicami: a - b - c - d!

Male sive celice Gibanje oloida po klancu

9. 12. 2023

Imamo 8 krogov, ki so spojeni drug z drugim, vsaka dva na svoj način. Samo v enem primeru imamo dejansko oloid - geometrijsko telo, ki ga leta 1929 odkril nemški izumitelj, kipar in matematik Paul Schatz in katerega posebnost je, da se kotali naravnost kljub svoji nepravilni in neovalni obliki. Gremo po vrsti, najprej odgovor A, B in C. Ostal je še odgovor D, kjer je videti, da sta kroga lepo pravokotno spojena en na drugega, kar pomeni, da središče enega kroga leži na krožnici drugega kroga in obratno. In prav to poskrbi, da se v tem primeru kroga oz oloid zavrti. Razdalja med središčem enega in središčem drugega kroga je enaka dolžini polmera. Na ta način ustvarita skupno središčno os, ki je enaka dolžini treh polmerov ki lahko predstavlja tudi središčno os valja. Preverimo še enkrat … Dandanes se oblika in princip delovanja oloida uporablja kot propeler, v navigaciji, pri cirkulaciji, črpanju, čiščenju vode itd. Zelo priročna in dobrodošla oblika … Pravilen je namreč odgovor D.

Male sive celice Ljubljanico imenujemo tudi reka ...

9. 12. 2023

Šli ste na izlet po Sloveniji in zdaj ste v Ljubljani. Odločite se za plovbo po Ljubljanici. Voznik ladjice vam pove zanimivost, da ima ta reka na svoji poti več imen, zato jo imenujemo tudi … a) reka petih imen b) reka treh imen c) reka sedmih imen d) reka desetih imen

Male sive celice Hitre celice #8

9. 12. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Kraji v Sloveniji z znanimi pomembnimi muzeji 2. Podatki, (ki jih vidimo) na začetnem zaslonu pametnega telefona VIR: Ministrstvo za digitalno preobrazbo 3. Deli prebavnega trakta

Stran 1 od 574
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov