Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Infodrom Prijatelji in Nipke na igrišču

24. 5. 2024

Fino je, če je igrišče prostor, kjer se lahko sproščeno pogovarjamo o vsem, kar nam pade na pamet. Poglejmo, kaj počnejo mladi na igrišču v Kosezah.

Infodrom Otroški poročevalec David in Matjaž Kek

24. 5. 2024

S selektorjem slovenske nogometne reprezentance in ambasadorjem integritete pa se je srečal otroški poročevalec David!

Infodrom Plesalki Karin in Brina

26. 4. 2024

V nedeljo so najboljši plesalci iz vse Slovenije tekmovali na Libero dance festu. Karin je priplesala zmago v kategoriji Raising star gala, v kateri tekmujejo otroci do12 let; Bina pa je zmagala v Mini gala, kjer tekmujejo vsi solo in duo tekmovalci festivala. Pa ju spoznajmo.

Infodrom Otroški poročevalec Matevž in odbojka sede

19. 4. 2024

Natanko 101 dan pred začetkom poletnih olimpijskih iger so v torek na tradicionalni slovesnosti v Grčiji prižgali olimpijski ogenj, ki bo zdaj potoval do Pariza, kjer bodo tokratne poletne igre. Po njih bodo tam še paraolimpijske igre, na katerih bo nastopila tudi slovenska ženska ekipa v odbojki sede. Prvič bo na tem velikem turnirju zaigrala Klara Vrabič. Valentna Bryk, ki sicer prihaja iz Ukrajine, pa igra za našo izbrano vrsto. Z obema se je pogovarjal naš otroški poročevalec Matevž.

Infodrom Karate

12. 4. 2024

Konec maja bo v Turčiji potekalo otroško balkansko prvenstvo v karateju in trenutno sestavljajo otroško reprezentanco, ki bo tam nastopila. Del ekipe bodo tudi karateisti iz Karate kluba Shotokan Kranj.

Infodrom Ples gluhih

15. 3. 2024

Zdaj pa na Nizozemsko, kjer plešejo. V kar dveh mestih organizirajo plesne tečaje za gluhe in naglušne otroke. Ti so prilagojeni tako, da lahko otroci z nekaj pomoči uživajo v ritmih glasbe.

Infodrom Inti in Sofija ter šah

15. 3. 2024

Našo državo je obiskala najboljša šahistka v zgodovini: Judit Polgar. Je edina, ki je bila v moški konkurenci med desetimi najboljšimi na svetu, danes med stotimi ni nobene ženske. Morda pa se bosta nekoč mednje uvrstitli Inti in Sofija, ki sta poleg Judit spoznali tudi svojo slovensko vzornico, šahistko Lauro Unuk.

Infodrom Infogrom o športnem navijanju

1. 3. 2024

Disciplinski sodnik pri Nogometni zvezi Slovenije je ta teden Nogometnemu klubu Maribor zaradi nedavnega neljubega dogodka, ko je neznanec na tekmi v Murski Soboti na igrišče vrgel močnejši pirotehnični izdelek, zaradi katerega je bilo poškodovanih 7 ljudi, tudi 13-letnik, naložil denarno kazen ter določil izid tekme tri proti nič v korist Mure in štiri tekme brez občinstva. Mariborčani so se na odločitev pritožili. Tudi mladi spremljate šport in veste, kaj se dogaja, prav tako sami tekmujete, zato smo učence z Osnovne šole Staneta Žagarja Lipnica vprašali, kako oni navijajo. Infogrom!

Infodrom Otroška poročevalka Tinka in Tina Erzar

1. 3. 2024

Zelo nas razveseli, ko nam mladi na naslov infodrom@rtvslo.si pišete, s kom bi se radi pogovarjali v naši rubriki Otroški poročevalec. Tinka se je želela srečati z novo mladinsko svetovno prvakinjo v smučarskih skokih Tino Erzar.

Male sive celice Gimnastika in telovadno orodje

26. 2. 2024

Nina in Marko sta na tekmovanju iz športne gimnastike osvojila zlato medaljo na enakem tekmovalnem orodju, vsak v svoji kategoriji. Na katerem? a) na konju z ročaji b) na parterju c) na bradlji d) na gredi

Male sive celice Šahovski položaj in nenapadanje

19. 2. 2024

Na fotografijah vidite štiri različne šahovske položaje, v katerih se lahko znajdeta dve nasprotni figuri. Ni pomembno, kdo je na potezi. V katerem primeru ni nobena figura napadena? Izberi med sličicami: a - b - c - d! Vir: Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino

Infodrom Baletka Danaja

16. 2. 2024

Danaja je rada na odru in na špičkah, uspehe niza tudi na tekmovanjih in je v svoji starostni kategoriji zmagovalka 16. tekmovanja mladih slovenskih baletnih plesalcev v Lendavi - BALTEK 2024. Obiskali smo jo na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor.

Firbcologi KOŠARKARSKI SODNIK: Kakšno je delo košarkarskega sodnika?

30. 12. 2023

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Male sive celice Hitre celice #10

23. 12. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Zračni športi 2. Ljudska poimenovanja za vrste žuželk 3. Imena papežev skozi zgodovino OPOMBA: Iščemo samo ime, ne tudi njihove številke

Firbcologi HITROSTNO DRSANJE: Kako se hitrostno drsa?

23. 12. 2023

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Firbcologi PIKADO: Kako igramo pikado?

2. 12. 2023

Firbcologi najdejo odgovore na vsa vprašanja! V imenu vseh radovednih otrok opazujejo, sprašujejo, preizkušajo in komentirajo vse, kar jih zanima v svetu, ki nas obdaja. Najdeš nas tudi na Tik toku https://www.tiktok.com/@cist_hudo

Male sive celice Hitre celice #5

18. 11. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Poklici, ki ne obstajajo več OPOMBA: Vsi odgovori so v moški slovnični obliki 2. Morske jedi 3. Teniški žargon

Male sive celice Hitre celice #1

21. 10. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Športi s tarčami 2. Sestavine za pico margerito 3. Kemijske spojine iz dveh elementov:

Infodrom Rugby

13. 10. 2023

Do 28. oktobra bo v Franciji potekalo svetovno prvenstvo v ragbiju. V Sloveniji se s tem športom sicer ne ukvarja veliko ljudi, po svetu pa je ragbi eden pomembnejših moštvenih športov. Več o tem športu, ki je drugačen od ameriškega nogometa, bodo povedali mladi iz Rugby kluba Ljubljana.

Infodrom Infogrom o športu

22. 9. 2023

V soboto, 23. septembra je dan slovenskega športa. Sicer smo tudi narod vrhunskih športnikov, za redno gibanje pa skrbimo tudi drugi. Tudi učenci s podružnične osnovne šole Dole pri Litiji. Infogrom.

Stran 1 od 7
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov