Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Družboslovje - Arhiv

Infodrom O čem moramo premisliti, preden se fotografiramo in objavimo

15. 1. 2021

Na fotografijah, ki jih objavljamo na spletu, si želimo, da bi bili videti bolje, kot smo v resnici. O čem pa moramo premisliti, preden se lotimo fotografiranja in objavljanj, je povedal Rok Gumzej, sodelavec centra Logout.

Infodrom Kako se spopasti z duševnimi stiskami

15. 1. 2021

Prepoved treningov, pouk na daljavo, kako bo z ocenjevanjem, omejevanje stikov s prijatelji in sorodniki, novice, ki so večkrat žalostne kot vesele - vse to vas zadnje mesece zelo teži. Ko o tem premišljujete, lahko postane prenaporno, da bi lahko normalno živeli in opravljali običajne obveznosti. Takrat je dobro, da vam kdo pomaga.

Infodrom Težave z druženjem na spletu

8. 1. 2021

Koronačas je zaradi omejitev, ki jih je prinesel, in pouka na daljavo povzročil tudi mnoge stiske. Izvedeli smo, da ima marsikdo od vas tudi težave z druženjem na spletu. Na primer: enako kot se v resničnem svetu zgodi, da se kdo s kom skrega ali pa celo skupinica prijateljev koga izloči, se to zgodi tudi na spletu. In takrat vam je težko.

Infodrom Infogrom o tem, kako je spet v šoli

8. 1. 2021

Najpomembnejša novica za vas je gotovo to, da bo pouk na daljavo trajal vsaj še do 18. januarja. Tako je odločila vlada, saj število okuženih pri nas še vedno narašča. V veljavi ostajajo tudi vse druge omejitve, hkrati pa od danes ne morete več na smučišča, od jutri pa v muzeje in galerije. Prvič po skoraj treh mesecih pa so v torek v šolske klopi sedli učenci iz šol in zavodov s prilagojenim programom. Na Osnovni šoli s prilagojenim programom Mirna so bili navdušeni. Infogrom.

Ribič Pepe Pepe na obisku: uniforme

2. 1. 2021

Čeprav so zdravniki, policisti, varnostniki, gasilci in vojaki naši zelo dobri prijatelji, pa se Foksner vseh, ki med opravljanjem svojega poklica nosijo uniformo, boji. Prav zaradi tega se je Pepe odločil, da skupaj premagamo strah pred uniformami, se nam pridružite pri zabavni pustolovščini?

Infodrom Pregled leta 2020

1. 1. 2021

Tina bo zavrtela čas nazaj in nas spomnila, kaj vse se je zgodilo medtem, ko je Zemlja naredila krog okoli Sonca.

Infodrom Infogrom o novoletnih željah

1. 1. 2021

Mladi iz Logatca in Zaplane, ki so nam zaupali novoletne želje, bodo veseli, če bo leto 2021 normalnejše, kot je bilo minulo. Infogrom.

Infodrom Kultura v letu 2020

1. 1. 2021

S kulturo in popkulturo smo si v letu 2020 krajšali mesece, kot si je mogoče samo z njima. Večino leta sicer na daljavo, tako da že komaj čakam, da bom spet lahko šla v gledališče ali na koncert. Neža je za vas izbrskala nekaj kulturnih presežkov

Infodrom Medena hišica

25. 12. 2020

Praznični čas pa je tisti, ki je pri družini Buden navadno zelo pester in delaven, saj vodijo domačijo Kunstelj, ki jo ljudje zelo radi obiščejo. A letos mora biti restavracija zaradi znanih ukrepov prazna. So pa so Infodrom spustili v kuhinjo, kjer so pokazali, kako se napravi hišica iz medenega testa.

Infodrom Spletke o aplikaciji Zoometer

20. 12. 2020

Infodrom je informativna oddaja za mlade. Vsak petek ob 16. uri in 35 minut se ozre po iztekajočem se tednu in gledalcem predstavi najpomembnejše dogodke in zanimive vrstnike ter pojasni izbrane pojme s področja politike, družbe, narave in tehnologije. Voditelji oddaje so Katja Špoljar, Klara Eva Kukovičič in Maks Daksobler. Spletna stran: https://otroski.rtvslo.si/infodrom/ Snapchat: Infodrom

Infodrom Božič po svetu

20. 12. 2020

Božič je eden največjih krščanskih praznikov, ki pa ga po svetu praznujejo zelo različno. Izbrali smo nekaj zanimivh običajev.

Infodrom Igranje videoigre Among us

25. 12. 2020

Luka, Lan in Vid pa se s prijatelji na daljavo družijo prek videoigre Among us. Starši jim sicer kar strogo odmerjajo čas ob računalniku, a so v tem koronaobdobju malo popustili, k igri pa so bratje pritegnili tudi očeta. Mama za zdaj še ni navdušena.

Ribič Pepe Pepe na obisku: nastopanje v javnosti

26. 12. 2020

Klical je Naj, ki ga je strah nastopanja v razredu. To je kar velika zagata, saj zaradi treme včasih dobi slabšo oceno. S prijatelji iz Malega pristana smo skupaj z njim premagali strah pred nastopanjem v javnosti, se nam pridružite tudi vi?

Infodrom Zakaj bo letos daril morda manj

18. 12. 2020

Dobra novica prihaja s severnega tečaja: koronavirus mrzle Laponske ni dosegel, Božiček je zdrav. Letos je zelo previden in skrbi za varno razdaljo. Britanski otroci so mu lahko sporočili svoje želje po spletu, na Danskem pa se je z njimi pogovarjal prek velike snežne kepe. No, nam je zaupal, naj letos razmislimo o darilih, saj novi koronavirus ni vplival le na naše zdravje.

Infodrom Infogrom o prostovoljstvu

11. 12. 2020

Decembra je tudi dan prostovoljcev, ki so letos, ko december ni tako vesel kot sicer, še posebej dejavni. Številnim izmed vas pomagajo tudi pri šolanju na daljavo in lažjem razumevanju snovi, vam delajo družbo in lepšajo vsakdan.

Infodrom Majhne pozornosti za veliko veselje starejših

11. 12. 2020

Ukrepi za zamejitev širjenja novega koronavirusa prepovedujejo druženje. Obiski bi bili še posebej nevarni za bolne in starejše, ki so v tem času najbolj ogrožena skupina. Virus lahko prenašamo tudi takrat, ko se počutimo zdravi, zato je dobro paziti in se stikom izogibati. Vem, to ni preprosto, tudi jaz močno pogrešam dedka in babico. Treba se je znajti, tudi s tehnologijo.

Infodrom Mladi zmaji in Discord

4. 12. 2020

Pri zavodu Mladi zmaji so zaznali vašo potrebo po stikih, zato so na aplikaciji Discord razvili platformo Mladinski digitalni center. Aplikacija je sicer namenjena predvsem igralcem videoiger, Mladi zmaji pa že več mesecev tam dodajajo različne ustvarjalne in svetovalne vsebine.

Infodrom Stres in mladi

6. 11. 2020

Na Osnovni šoli Kolezija so pripravili raziskovalno nalogo, v kateri so preverjali tudi, ali se ob igranju iger sprostimo. Nad rezultati boste presenečeni.

Izodrom Čas po svetu in časovni pasovi

29. 5. 2020

Čas povsod po svetu merimo z enakimi enotami. Ampak to ne pomeni, da ura povsod enako tudi kaže. Vsako leto, npr. v Avstraliji, novo leto praznujejo nekaj ur pred nami. Zakaj je tako, so raziskali v Infodromu.

Izodrom Varno v hribe

29. 5. 2020

Čeprav greste nazaj v šolo, so že skoraj pred vrati tudi počitnice. Pridružil se nam je inštruktor planinske vzgoje Borut Peršolja, s katerim smo se pripravili na varno pot v hribe.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov