Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Male sive celice Razmisli oceni: število tekmovalk v MSC - odločilno vprašanje sezone

27. 5. 2023

Danes lahko brez dvoma trdimo, da Male sive celice niso zgolj mladinska oddaja, ampak postajajo pravo gibanje, kar iz tedna v teden, dragi tekmovalci, dokazujete tudi vi. Od sezone 2016/17 do danes je v oddaji tekmovalo kar 421 fantov. Ocenite, koliko smo doslej imeli tekmovalk, če veste, da so prevladovali fantje? Povej/zapiši svoj odgovor!

Male sive celice Hitre celice #31

27. 5. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Prvi del pregovora, ki se rima: PRIMER: BREZ MUJE (se še čevelj ne obuje) ali RANA URA, zlata ura 2. Vrste olja 3. Domišljijski liki, če bi se predstavili kot James Bond PRIMER: KLEPEC … PETER KLEPEC

Male sive celice Zastave sosednjih držav

27. 5. 2023

Katera soseda Slovenije ima na svoji zastavi največjo površino iste barve? a) severna b) vzhodna c) južna d) zahodna

Infodrom Varnostni svet

26. 5. 2023

Najpomembnejša mednarodna organizacija, ki skrbi za varnost in mir v državi, je Organizacija združenih narodov. V njej prostovoljno sodeluje 193 držav, tudi Slovenija. Naša država si želi prihodnji dve leti sodelovati v njenem pomembnem organu, ki se imenuje Varnostni svet. Ali jo bodo države članice izbrale za to nalogo, bodo prvič odločali 6. junija. Podrobno pod lupo razlagamo, kaj je Varnostni svet in zakaj je težko dobiti sedež v njem.

Infodrom Dan kulture nenasilja in strpnosti

12. 5. 2023

V šoli se morate počutiti varne. Začasno je zato poostren nadzor okoli njih, in ste morda opazili kakšnega policista več. Na pobudo vlade ste imeli danes v nekaterih šolah dan kulture nenasilja in strpnosti. Organizirali ste ga različno, mi smo se pridružili pogovoru na Osnovni šoli Kolezija.

Infodrom Infogrom o dnevu Evrope

12. 5. 2023

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je bilo pod geslom Načela trajnosti za Evropo prihodnosti 9. maja veliko praznovanje, z delavnicami, poskusi in nastópi, mi pa smo nekaj mladih vprašali, v kakšni Uniji si želijo živeti, ko odrastejo. Infogrom.

Male sive celice Napaka pa taka #27

29. 4. 2023

Tekmovalce čakajo tri trditve, v vsaki je ena beseda neustrezna. Če vam uspe najti pravilen nadomestek v petnajstih sekundah, boste za to nagrajeni s petimi točkami.

Infodrom Prvi maj

26. 4. 2023

V ponedeljek, 1. 5. 2023, bomo praznovali praznik dela, tako kot v večini držav sveta. V 19. stoletju so se delavci organizirali v skupine in sindikate, 1. maja 1886 pa so v Čikagu protestirali in med drugim zahtevali osemurni delavnik. Na sprva mirnih protestih je eksplodirala bomba in ubila osem policistov. Policija se je odzvala s streljanjem, ranjenih je bilo več deset ljudi, 11 jih je umrlo. Tri leta zatem so se na mednarodnem kongresu delavcev v Parizu odločili, da bodo v njihov spomin vsako leto pripravili proslave in proteste, s katerimi bodo opozarjali in se zavzemali za delavske pravice. V Sloveniji 1. maj praznujemo tudi z mlaji, kresovi, nageljni in budnicami.

Male sive celice Izlet po Sloveniji

22. 4. 2023

Maja se bo s prijateljicami odpravila na izlet v pokrajino, kjer še nobena izmed njih ni bila. Katera slovenska pokrajina je njihov cilj, če je Maja iz Vojnika, prijateljice pa iz Lucije, Kranja, Metlike, Beltincev in Mute? a) Notranjska b) Štajerska c) Gorenjska d) Prekmurje

Male sive celice Govoreči pes in skriti zaklad

22. 4. 2023

Za trenutek si zamislimo, da so pravljice, bajeslovna bitja, miti in legende resnični. S svojim psom se sprehajate po gozdu. Nato vas pes pogleda in spregovori! Pove vam, da je nekje blizu zakopan zaklad. Kateri datum je na koledarju? (Kvartič) (Sonja Č. K.) a) 23. marec b) 23. junij c) 23. september d) 23. december

Infodrom Sudan

21. 4. 2023

V Sudanu leži del največje peščene puščave na svetu, Sahare, po njej teče tudi najdaljša afriška reka, Nil. Država ima bogato zgodovino, ki v preteklost sega vse do starodavne egipčanske civilizacije.V zadnjih letih pa je Sudan država nemirov. Od sobote predvsem v glavnem mestu Kartumu divjajo hudi spopadi. Poglejmo, kaj se dogaja.

Infodrom Dan upora proti okupatorju

21. 4. 2023

27. aprila je praznik in dela prost dan. Podrobno pod lupo vam bomo razložili, česa se spominjamo na dan, ki se imenuje dan upora proti okupatorju.

Infodrom Reševanje konfliktov

14. 4. 2023

Na družbenih omrežjih se je ta teden pojavil posnetek nasilja med osnovnošolci. Številni so posnetek posredovali in komentirali. Vsaka taka stvar osebam na posnetkih škoduje, in ker so mladoletne, še toliko bolj. Vsem nam pa lahko pomaga to, da se o jezi in nasilju pogovarjamo. Prav tako je pomembno vedeti, da se jeza lahko nabere v vseh nas. Kaj z njo naredimo, pa je tudi stvar naše odločitve.

Male sive celice Mesec brez državnega praznika

8. 4. 2023

Miha pripravlja predstavitev o državnih praznikih v Sloveniji. Kateri mesec v njegovi predstavitvi ne bo omenjen? a) marec b) april c) september d) december

Infodrom Preveč oblačil škodi okolju

7. 4. 2023

Spomladi začnemo pospravljati debela zimska oblačila in ugotavljati, ali je z novo sezono in novimi smernicami čas tudi za nova oblačila. Fino je, da dvakrat premislimo, ali res potrebujemo nova oziroma kaj bomo s starimi. Na Snapchatu ste nam zaupali nekaj okolju prijaznih idej. Večina vas oblačila podari svojim mlajšim sorodnikom. O tem so se v okviru projekta Erasmus pogovarjali tudi učenci na Osnovni šoli Naklo, ki so gostili vrstnike iz Nemčije, Danske in Francije.

Infodrom Sindikat, stavka in protest

7. 4. 2023

Že več tednov poročamo o protestih proti pokojninski reformi v Franciji, pri nas protestirajo upokojenci in kmetje. Stavke napovedujejo sindikati javnega sektorja, nezadovoljni s predvidenimi spremembami, ki jih načrtuje vlada, v torek je bila stavka tudi na RTV Slovenija.Podrobno pod lupo poglejmo, kaj so to sindikat, stavka in protest.

Male sive celice Dopolni družinsko drevo

1. 4. 2023

Marko je narisal svoje družinsko drevo, z modro moške in z roza ženske sorodnice. Dopolnite spodnjo trditev: Zet Markove babice je ___________ Markove sestrične. a) brat b) bratranec c) oče d) stric

Infodrom Infodrom: Organizacija združenih narodov

31. 3. 2023

Vanuatu je otoška država v Južnem Tihem oceanu. Ima nekaj več kot 300 tisoč prebivalcev in je ena od tistih, ki so zaradi posledic podnebnih sprememb v največji nevarnosti. Mladi iz te države, pa tudi z drugih tihomorskih otokov, si zato že leta prizadevajo, da bi meddržavno sodišče v Haagu opredelilo obveznosti vseh držav glede varovanja podnebja in določilo tudi pravne posledice, če te tega ne storijo. Veseli so bili novice, da je Generalna skupščina Združenih narodov soglasno potrdila natanko tak sklep. Zdaj pa v rubriki Podrobno od lupo poglejmo, kaj je to Organizacija Združenih narodov.

Infodrom Rasizem

24. 3. 2023

Ob začetku pomladi je na koledarju tudi mednarodni dan za odpravo rasne diskriminacije. Diskriminacija na podlagi rase, pa tudi spola, jezika, vere, političnega ali drugega prepričanja je v Sloveniji z ustavo prepovedana. Vsi imamo tudi pravico do osebnega dostojanstva in varnosti, žal pa to ne drži vedno v resničnem življenju. Nekateri prebivalci naše države rasno diskriminacijo še vedno občutijo skoraj vsak dan, tudi v šoli. Kako zelo rasizem boli, bosta povedala Dorian in Taras.

Infodrom Delavnica duševnega zdravja

17. 3. 2023

Če zbolimo, se poškodujemo ali ko nas kaj boli, obiščemo zdravnika. Kadar smo tesnobni, zaskrbljeni, negotovi, obupani ali žalostni, pa to pogosto tiščimo v sebi, ne povemo nikomur, ne poiščemo pomoči. Pa bi jo morali. Zakaj, smo izvedeli na motivacijski delavnici Najdi.se na Osnovni šoli Dravlje.

Stran 1 od 20
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov