Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Naravoslovje - Arhiv

Ribič Pepe Š...trik: izginula voda

9. 1. 2021

Pepe natoči vodo v enega izmed treh kozarčkov - a le nekaj trenutkov kasneje, so vsi prazni! Kam je izginila voda? Preverimo Pepetov š...trik!

Infodrom Hitri testi

8. 1. 2021

Naša Tina je preverila, kako poteka brezplačno hitro testiranje na novi koronavirus.

Ribič Pepe Pepe pa zna: pasje bombice

2. 1. 2021

Kakadudu se šopiri, da se nikogar ne boji - Pepe pa ga izzove z malimi plastičnimi škatlicami - le kako se to junačenje konča?

Infodrom Medena hišica

25. 12. 2020

Praznični čas pa je tisti, ki je pri družini Buden navadno zelo pester in delaven, saj vodijo domačijo Kunstelj, ki jo ljudje zelo radi obiščejo. A letos mora biti restavracija zaradi znanih ukrepov prazna. So pa so Infodrom spustili v kuhinjo, kjer so pokazali, kako se napravi hišica iz medenega testa.

Ribič Pepe Trema, kumarice in soda

26. 12. 2020

Druščina prijateljev iz Malega pristana je sredi žgoče debate o tremi. Seveda so vsi pogumni, a kdo bo na koncu najpogumnejši in kdo se bo pokakal? Preverite!

Ribič Pepe Pepe pa zna: bonboni v coli

19. 12. 2020

Pepe je pripravil sistem cevi, zložil bonbone, enega nad drugim. Zdaj mora samo še odmakniti pokrovček in ...

Infodrom Lovro, Lara in konji

11. 12. 2020

Lovro in Lara skrbita za zajčka in šest hrčkov, ki jim včasih postavita tudi poligon za igro. Poleg tega imata še mucko in pomagata skrbeti za konje, ki jih na ranč Mufko večkrat pridejo jezdit tudi obiskovalci. A zaradi koronskih razmer teh zdaj ni, prav tako ne šole ježe, zato ju zdaj uči oče.

Ribič Pepe Pepe pa zna: jemanje vzorca sline

28. 11. 2020

Kakadudujev zdravilni napitek ne deluje ravno čisto. Zato je Pepe vzel vzorec te pijače in Kakadudujeve sline. Pepe je vzorce shranil v petrijevke in v katerih je agar. Agar je snov, v kateri se mirkoorganizimi zelo dobro počutijo, zato se hitro razmnožijo. Tako jih lahko zagledamo.

Infodrom Tradicionalni slovenski zajtrk

20. 11. 2020

Danes obeležujemo dan slovenske hrane, namenjen ozaveščanju o pomenu lokalno pridelane hrane in podpori domačim pridelovalcem. Če bi bili v šoli bi zagotovo jedli tradicionalni slovenski zajtrk, ki letos poteka pod geslom Zajtrk z medom - super dan. Za vas imamo predlog, da si zajtrk ki ga sestavljajo kruh z maslom in medom, mleko ter jabolko pripravite doma. Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, z njim si zagotovite dovolj energije za dober začetek dneva in učinkovito delo. Pia in Martin najraje jesta hrano lokalnih pridelovalcev, zajtrka pa nikoli ne izpustita.

Ribič Pepe Pepe na obisku: v temnem gozdu

14. 11. 2020

Pepe je obtičal v Polhovem doživljajskem parku, ki je podnevi zelooo zabaven, ko se stemni, pa … Preverite, kako pogumen je Pepe v temnem gozdu. Čaka nas premagovanje še enega strahu in seveda prava zabava!

Infodrom Skobčevki in Marino

10. 9. 2020

Odlični poslušalci, včasih celo sogovorniki, so tudi naši hišni ljubljenčki. Upam, da ste nedeljo, ko smo praznovali svetovni dan hišnih ljubljenčkov, preživeli v njihovi družbi. Marino, na primer, svojima skobčevkama tudi kaj zaigra.

Izodrom Varno v hribe

29. 5. 2020

Čeprav greste nazaj v šolo, so že skoraj pred vrati tudi počitnice. Pridružil se nam je inštruktor planinske vzgoje Borut Peršolja, s katerim smo se pripravili na varno pot v hribe.

Izodrom Kako izdelamo toaletni papir?

27. 5. 2020

Sladki vrh je kraj, ki so ga obiskali Firbcologi. Tam se namreč nahaja pridelovalnica toaletnega papirja. Kakšen je postopek izdelave? Raziščite ...

Izodrom Nazaj v šolo: Anja Štefan in matematika

26. 5. 2020

V našo šolsko klop je sedla Anja Štefan, slovenska pesnica, pisateljica, pripovedovalka in raziskovalka pripovednega izročila. Učitelja Nika in Nik sta preverila njeno znanje s področja matematike, kako ji je šlo?

Izodrom Podrobno pod lupo: klopi

22. 5. 2020

Zunaj so sonce, svež zrak, dišeče rože - in klopi! Te drobne živalce iz reda pršic so v naravi navzoče vse od zgodnje pomladi do pozne jeseni oziroma pri temperaturi, ki je višja od 6 °C. Poglejmo, zakaj so te majhne nadloge, ki lahko povzročijo velike težave, nevarne in kako se zaščitimo pred njimi.

Izodrom Kje v naravi najdemo večkotnike?

21. 5. 2020

Pri matematiki se skozi vsa leta učimo o večkotnikih. Zakaj so tako pomembni, nam je povedala učiteljica matematike in tehnike iz izolske OŠ Vojke Šmuc Mojca Burgar.

Izodrom Svetovni dan čebel

20. 5. 2020

Vse najboljše, čebelice! Svetovni dan čebel praznujemo od leta 2017 in sicer na dan, ko se je leta 1734 rodil pionir sodobnega čebelarstva Anton Janša. Vsak prebivalec Slovenije v povprečju porabi okoli kilogram medu na leto. Še dobro, da večino pridelamo doma. Vsak dvestoti prebivalec je namreč čebelar. Mednje se gotovo prištevata tudi Žiga in Špela.

Izodrom Kaj počne hrček?

14. 5. 2020

Kako bi vi oponašali hrčka? V Infodromovem prispevku bomo izvedeli vse in še več o tej prikupni živalci.

Izodrom Aktivnost: oponašaj žival

14. 5. 2020

Naša voditelja sta te dni spoznala toliko živali, da je čas, da pokažeta svoje znanje. Preverimo, kako jih znata oponašati! Vlekla sta liste, na katerih so bile zapisane naključne živali. Eden drugemu sta poskušala z oponašanjem njihovih glasov/zvokov prikazati za katero žival gre. Kako sta se odrezala?

Izodrom Kokoši v naravi

14. 5. 2020

Nika in Nika sta bilav družbi krastače in močvirske sklednice, mi pa se selimo v naravo, da spoznamo bolj perjasto in kokodakasto živalsko vrsto - kokoš - v prispevku Studia Kriškraš.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov