Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenščina - Arhiv

Čebelice Tista o bolhah

5. 1. 2021

Tudi vas kdaj vse srbi in se praskate po dolgem in počez? Ojoj, kako se mora počutiti šele mačja kraljica, ki je prav zares staknila čisto prave bolhe! Pssst! To je naša skrivnost, sicer nas bo njeno visočanstvo takoj odpustilo … Mačja kraljica je namreč odslovila že pol zaposlenih na dvoru. Naj nas to ne odvrne od branja njene zabavne zgodbe. Nina, Borček, kar začnita, prosim! Saša Eržen: TISTA O BOLHAH; ilustracija Jana Urbas; bobru Boru pripoveduje Nina Valič

Ribič Pepe Hitra pravljica za lahko noč

21. 11. 2020

Kakadudu si je zaželel večerne pravljice pred spanjem - in jo je dobil - res kratko!

Čebelice Tomaž Pengov - Drevo

28. 9. 2020

Pripoveduje Matija Vastl. Življenje je pesem. Prisluhnimo kamnu, prisluhnimo reki, prisluhnimo ptici, ki razprostira čudovita krila. Borček in Matija bosta prisluhnila pesmi drevesa iz prav posebne knjige, iz čebelice. Drevo bosta opazovala v vseh letnih časih in ga poskušala začutiti. Za piko na i nam bo Matija čudovito pesem drevesa izvabil iz trobente.

Čebelice Jana Milčinski - Zgodba o levu

21. 9. 2020

Jana Milčinski ZGODBA O LEVU; pripoveduje Benjamin Krnetić »Arrrr« … je na vse grlo zarjovel lev, ki je strašil Lukca. Pssst, med nami: zdi se, da ga v resnici ni strašil, le strašno podobo je ustvarjal. Lukec pa se ga v resnici tudi ni bal, le pretvarjal se je, da se ga boji. No, kakor koli že, kdo se je koga v resnici bal in kdo ne, vam bosta zaupala Benjamin in bober Bor, ki se bosta v radijskem studiu vsak hip zatopila v prebiranje knjige o zelo prijaznem kralju živali. Morda pa vse zgodbe o levu le niso strašne.

Animiranka Zakaj ima zajec preklano ustnico, animirana pravljica

28. 5. 2020

Nekoč je živel zajček, ki se je vsega na tem svetu bal. Skrival se je v detelji na robu gozda. Če se je iz krošnje oglasila kukavica, ali če je veter utrgal porumenel list, je zajček zatrepetal od strahu in se je potuhnil v deteljo, kolikor je bilo mogoče globoko. Nekega dne se je zajček odločil, da ima dovolj strahu in da tako res ne more več živeti. Odpravil se je globoko v gozd. Legel je pod košato bukev, zaprl je oči in čakal, da pride ponj botra smrt. »Zajček! Ej, zajček!«, se je nenadoma oglasilo iz krošnje. Tam je sedela vrana. »Kaj se pa to pravi, zajček, poležavati pod drevesom sredi belega dne!« »Saj ne poležavam. Pred strahom se skrivam. Pa vem da me bo kmalu spet ujel. Vsega se bojim, mene se pa ne boji nihče. Zato sem se ulegel pod drevo in se odločil, da to žalostno življenje končam.«...

Izodrom Ema in Manca imata knjižnico

20. 5. 2020

Ljubitelji knjig obožujejo knjižnice. Ker mednje spadata tudi Ema in Manca, sta v oddaji Studio Kriškraš pripravili domačo knjižnico. Preverite, morda knjižničarji postanete tudi vi ...

Izodrom Živa knjižnica

20. 5. 2020

Ste že kdaj obiskali živo knjižnico, kjer knjige govorijo? Knjige so pravzaprav predstavniki različnih manjšin in ljudi, ki doživljajo stiske ali se spoprijemajo z boleznijo. Infodromovci so knjižnico obiskali v sklopu dogodkov Postoj na živi ulici z mladimi.

Izodrom Zakaj je dobro brati?

20. 5. 2020

Pogovarjali smo se z urednico otroškega leposlovja Ireno Matko Lukan, ki nam je dala čudovite ideje za branje, obenem pa nas je spomnila, da je danes poseben dan.

Izodrom Radijska igra kot medij

18. 5. 2020

Nika in Nik sta ustvarila zvočno nevihto. Ste zaprli oči in si jo predstavljali? Na podoben način si lahko predstavljate zgodbe ob poslušanju radijskih iger. Pridružite se voditeljema in režiserju Klemnu Markovčiču.

Izodrom Knjiga ugank

15. 5. 2020

Ste že kdaj izdelali svojo knjigo ugank? Še ne? Potem morate spoznati Milano, ki je v oddaji Studio Kriškraš reševala takšne in drugačne besedne zavozlanke.

Izodrom Nazaj v šolo: Seku M. Conde in slovenščina

11. 5. 2020

Vešč improvizacije je nedvomno tudi televizijski voditelj in novinar Seku M. Conde, ki se je danes, na začetku tedna, pogumno prvi javil za spraševanje ... Ker smo imeli na današnjem urniku slovenščino, je tudi Seku dobil vprašanja iz tega področja. Kako mu je šlo? Preverite ...

Izodrom Zamisli za navdušene bralce

5. 5. 2020

Spregovorili smo o trikih, ki vas bodo navdušili za branje. V goste smo povabili Marjano Cenc Weiss, profesorico nemščine in slovenščine na ŠC Slovenske Konjice-Zreče, pobudnico Noči branja na Slovenskem in soorganizatorko Noči knjige.

Izodrom Knjižnice v izolaciji

16. 4. 2020

Knjig te dni ne moremo kupiti v knjigarnah, so pa le klik stran. Na portalu Biblos vam je na voljo več kot 500 knjig, nekatere knjižnice pa so se spomnile marsikatere domiselne možnosti za izposojo. Vabimo vas tudi na spletni portal bralnega tekmovanja "Berimo z Rovko Črkolovko", na katerem se lahko tudi pogovarjate z vrstniki, izmenjujete mnenja o knjigah ali se lotite kakšnega kviza - kar dobra ideja za preživljanje prostega časa.

Izodrom Aktivnost: domišljijsko recikliranje

14. 4. 2020

Niko in Nika so trajnost, sonaravno življenje, lepota naših gozdov in narave tako navdušili, da sta se podala v domišljijsko recikliranje. Kaj je domišljijsko recikliranje? Doma imate gotovo veliko stvari, ki jih ne uporabljate in se na njih nabira prah, pa bi jih najbrž lahko uporabili tudi kako drugače. Kako? Poglejte naša voditelja, morda dobite kakšno zamisel … Nik in Nika namreč tekmujeta v tem, kdo se spomni več načinov uporabe predmeta, ki mu ga prinese sotekmovalec.

Izodrom Aktivnost: ugibanje pravljičnih junakov

8. 4. 2020

Nik in Nika sta razmišljala, kako bi v njuni skupni prostočasni aktivnosti povezala obe današnji področji, in ugotovila, da to lahko naredita s klasično igro ugibanja pravljičnih junakov, napisanih na listkih ... Prilepljenih na čelo ... Kako se igra?Prvi korak: vsak igralec posebej na listek skrivaj napiše ime znanega junaka iz sveta filma, gledališča, televizije, risank ... Drugi korak: drug drugemu igralca previdno na čelo nalepita listka s tem znanim junakom, ne da bi drugi to prebral. Tretji korak: tisti, ki začne, bo drugega vprašal, kdo je, prvi pa mu lahko odgovarja le z DA ali NE. Če je odgovor DA, lahko sprašuje naprej, če je odgovor NE, nadaljuje naslednji. Zmaga tisti, ki prej ugotovi, kdo je!

Izodrom Razvoj pisave

8. 4. 2020

Prvo obliko pisave naj bi Sumerci razvili pred več kot 5000 leti. Kaj so uporabljali namesto papirja in svinčnika? In kako se je pisava razvijala vse do danes? Preverite v prispevku iz oddaje Infodrom.

Izodrom Šepetanje v gledališču

8. 4. 2020

Kaj je naloga šepetalca v gledališču? Firbcologi so obiskali gospo Neno Mauser Lenarčič v Mestnem gledališču ljubljanskem. Ste vedeli, da mora šepetalec stavke poudarjati enako kot igralci?

Izodrom Vaša knjižna kazala

3. 4. 2020

Ponovno ste se potrudili in izdelali prav posebna pravljična knjižna kazala. Prejeli smo jih precej in vsa so tako zanimiva, da Nik sploh ne bi hotel brati, saj bi jih le vstavljal v knjige. Hvala vsem.

Izodrom Domača naloga: pravljično knjižno kazalo

2. 4. 2020

Na dan otroške knjige se spodobi, da je tudi domača naloga knjižno obarvana. Za popestritev branja oziroma v pomoč, ko si med branjem vzamete premor, naj vam služi doma izdelano knjižno kazalo. A naj ne bo običajno, ustvarite pravljičnega. Kako, vam pove Nina Grabljevec, učiteljica slovenščine.

Izodrom Aktivnost: človeški poligraf

1. 4. 2020

Laž ali resnica? Nik in Nika bosta preizkusila svoje kriminalistične spretnosti in hkrati spretnosti lažnivcev. Igrajte se z njima!

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov