Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Male sive celice Možganski labirint, dopolnjen s pantomimo

3. 6. 2023

Možganski labirint tokrat prinaša dvojno tekmo, najprej gremo v labirint, potem pa se bomo hecali s pantomimo. Preverimo, kako spretni so naši tekmovalci!

Male sive celice Prebrane celice: Človek prihodnosti

27. 5. 2023

Zlato hruško nosi tudi tale knjiga. Človek prihodnosti govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti človekovega razvoja in predvsem uma. Le kam nas bo ta pripeljal? O tem sta razmišljali Jasna in Mija. Dobro poslušaj prispevek!Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Vprašanje: Človek prihodnosti je knjiga o tehnologiji. Kaj je po Mijinem mnenju tema knjige? a) Prihodnost in preteklost človeštva in človeških inovacij. b) Sedanjost in prihodnost človeštva in človeških inovacij. c) Sedanjost in preteklost človeštva in človeških inovacij. d) Predvsem prihodnost človeštva in človeških inovacij.

Male sive celice Hitre celice #31

27. 5. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Prvi del pregovora, ki se rima: PRIMER: BREZ MUJE (se še čevelj ne obuje) ali RANA URA, zlata ura 2. Vrste olja 3. Domišljijski liki, če bi se predstavili kot James Bond PRIMER: KLEPEC … PETER KLEPEC

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Mengeš in OŠ Stranje

27. 5. 2023

Tekmovalci iz ekipe OŠ Križevci so našli besede ODEJA, IME in LAME. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Hitre celice #30

20. 5. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Pesniške zbirke Toneta Pavčka 2. Vrste palic - PRIMER: HOKEJSKA PALICA, RIBIŠKA PALICA 3. Prejemnice naziva Slovenka leta

Male sive celice Prebrane celice: Drobne pesmi

20. 5. 2023

Prebrane celice so tokrat polne Drobnih pesmi, ki jih je nadrobila Bina Štampe Žmavc. Pesničin navdih je narava v vsej svoji lepoti. Šopek vtisov o drobnih pesmih sta za nas nabrali Jara in Jasna. Dobro poslušaj prispevek!Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Drobne pesmi so zbirka pesmi. Zakaj je pesem Osuti maki Jari najljubša? a) Pesem opisuje odpadanje rdečih makovih cvetov. b) Pesem meša rdečo barvo rož z belo barvo prta. c) Pesem dopušča bralcu svobodno razlago vsebine. d) Pesem ima jasno določen motiv.

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Stranje

20. 5. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Stranje so našli besedi TERARIJ in POL. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Besedna zveza za pomnenje zvočnikov

20. 5. 2023

Rok si je pri slovenščini s stavkom »Ta suhi škafec pušča« pomagal zapomniti skupino soglasnikov, imenovano nezveneči nezvočniki. S katero besedno zvezo pa si je zapomnil skupino soglasnikov, imenovano zvočniki? a) Javna obljuba. b) Čudoviti pršut. c) Zgrabi žabo. d) Mravlje ni.

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Mengeš in OŠ Gornja Radgona

13. 5. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Mengeš in OŠ Gornja Radgona so našli besede KOT, TRIK, URA, URICA. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Stranje

6. 5. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Stranje so našli besede VODNICA, DVOJNICA in VESLANJE. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

29. 4. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava so našli besede KLARINET, LIRA, TRIK in KLIN. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Lenart in OŠ Mengeš

22. 4. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Lenart in OŠ Mengeš so našli besede ROB, BROD in SKAT. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Šmarje pri Jelšah in OŠ Gornja Radgona

15. 4. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Šmarje pri Jelšah in OŠ Gornja Radgona so našli besede TAMBURIN, RIBA, TERASA in SVET. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Napaka pa taka #25

15. 4. 2023

Tekmovalce čakajo tri trditve, v vsaki je ena beseda neustrezna. Če vam uspe najti pravilen nadomestek v petnajstih sekundah, boste za to nagrajeni s petimi točkami.

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Belokranjskega odreda Semič in OŠ Stranje

8. 4. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Belokranjskega odreda Semič in OŠ Stranje so našli besede SOLATA, KAPOS, SANI in NARIS. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Možganski labirint: OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Lava Celje

1. 4. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Lava Celje so našli besedi SMETI in USEDLINA. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Literarni junak s Kolpe

1. 4. 2023

Štirje literarni junaki se odpravijo plavat na Kolpo. Kateri ima najkrajšo pot od svojega doma do izletniške točke? a) Kralj Matjaž b) Turjaška Rozamunda c) Martin Krpan d) Peter Klepec

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Otočec

25. 3. 2023

Ekipi usklajujeta še zadnje podrobnosti, preden se podata v labirint. V tem krogu tekmovalci dobijo po eno točko za vsako pobrano črko in še dve dodatni, če pridejo iz labirinta pred iztekom časa. Tekmovalci iz ekip OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Otočec so našli besedo RIBA. Najdi še ti kakšno besedo! Gremo vijugat po labirintu!

Male sive celice Prebrane celice: Človečnjaki - Kdo smo in od kod prihajamo?

25. 3. 2023

V Prebranih celicah se odpravljamo na obisk svojih bratov in sestra iz daljne daljne zgodovine. Beremo knjigo Barbare Bajd Človečnjaki – s podnaslovom Kdo smo in od kod prihajamo? Jasna in Špela imata odgovor na to. Dobro poslušaj

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Toma Brejca Kamnik in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

18. 3. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Toma Brejca Kamnik in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava so našli besede PLAŽE, ODRIV in RODOVNIK. Najdeš ti še kakšno?

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov