Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Male sive celice Možganski labirint, dopolnjen s pantomimo

3. 6. 2023

Možganski labirint tokrat prinaša dvojno tekmo, najprej gremo v labirint, potem pa se bomo hecali s pantomimo. Preverimo, kako spretni so naši tekmovalci!

Male sive celice Prebrane celice: Človek prihodnosti

27. 5. 2023

Zlato hruško nosi tudi tale knjiga. Človek prihodnosti govori o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti človekovega razvoja in predvsem uma. Le kam nas bo ta pripeljal? O tem sta razmišljali Jasna in Mija. Dobro poslušaj prispevek!Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Vprašanje: Človek prihodnosti je knjiga o tehnologiji. Kaj je po Mijinem mnenju tema knjige? a) Prihodnost in preteklost človeštva in človeških inovacij. b) Sedanjost in prihodnost človeštva in človeških inovacij. c) Sedanjost in preteklost človeštva in človeških inovacij. d) Predvsem prihodnost človeštva in človeških inovacij.

Male sive celice Hitre celice #31

27. 5. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Prvi del pregovora, ki se rima: PRIMER: BREZ MUJE (se še čevelj ne obuje) ali RANA URA, zlata ura 2. Vrste olja 3. Domišljijski liki, če bi se predstavili kot James Bond PRIMER: KLEPEC … PETER KLEPEC

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Mengeš in OŠ Stranje

27. 5. 2023

Tekmovalci iz ekipe OŠ Križevci so našli besede ODEJA, IME in LAME. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Napaka pa taka #31

27. 5. 2023

Tekmovalce čakajo tri trditve, v vsaki je ena beseda neustrezna. Če vam uspe najti pravilen nadomestek v petnajstih sekundah, boste za to nagrajeni s petimi točkami.

Male sive celice Hitre celice #30

20. 5. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Pesniške zbirke Toneta Pavčka 2. Vrste palic - PRIMER: HOKEJSKA PALICA, RIBIŠKA PALICA 3. Prejemnice naziva Slovenka leta

Male sive celice Prebrane celice: Drobne pesmi

20. 5. 2023

Prebrane celice so tokrat polne Drobnih pesmi, ki jih je nadrobila Bina Štampe Žmavc. Pesničin navdih je narava v vsej svoji lepoti. Šopek vtisov o drobnih pesmih sta za nas nabrali Jara in Jasna. Dobro poslušaj prispevek!Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Drobne pesmi so zbirka pesmi. Zakaj je pesem Osuti maki Jari najljubša? a) Pesem opisuje odpadanje rdečih makovih cvetov. b) Pesem meša rdečo barvo rož z belo barvo prta. c) Pesem dopušča bralcu svobodno razlago vsebine. d) Pesem ima jasno določen motiv.

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Stranje

20. 5. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Stranje so našli besedi TERARIJ in POL. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Besedna zveza za pomnenje zvočnikov

20. 5. 2023

Rok si je pri slovenščini s stavkom »Ta suhi škafec pušča« pomagal zapomniti skupino soglasnikov, imenovano nezveneči nezvočniki. S katero besedno zvezo pa si je zapomnil skupino soglasnikov, imenovano zvočniki? a) Javna obljuba. b) Čudoviti pršut. c) Zgrabi žabo. d) Mravlje ni.

Male sive celice Rimski pesniki in Joker Out

13. 5. 2023

Najprej prisluhnite odlomku skladbe. Slišali ste pesem skupine Joker Out. Sodeč po naslovu bi lahko pesem napisal tudi: a) Homer b) Horacij c) Sokrat d) Periklej

Male sive celice Hitre celice #29

13. 5. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Stalna besedna zveza, v kateri nastopa domača žival: PRIMER: PASJA VROČINA, KOZJE MOLITVICE 2. Slovenski kraji, ki imajo v imenu reko PRIMER: ZAGORJE OB SAVI 3. Vrste piškotov OPOMBA: Odgovori so v množini

Male sive celice Prebrane celice: Divjina

13. 5. 2023

V Prebranih celicah bomo tokrat ponovno skočili v Divjino, na sam mrzli sever Finske. Aitana in Juš, morda vama bo tale fraza prišla prav: Missä on lähin kirjasto?! Dobro poslušaj prispevek! Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Knjiga nosi naslov Divjina. Kako si Aitana interpretira naslov v povezavi z zgodbo? a) Knjiga opisuje tako divjino Finske kot tudi divjino v družinskih odnosih. b) Knjiga opisuje divjino Danske. c) Knjiga opisuje divjino v romantičnih odnosih. d) Knjiga opisuje tako divjino Danske kot tudi divjino v romantičnih odnosih.

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Mengeš in OŠ Gornja Radgona

13. 5. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Mengeš in OŠ Gornja Radgona so našli besede KOT, TRIK, URA, URICA. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Prebrane celice: Krik

6. 5. 2023

Tokrat bomo z Ajo in Rokom brali roman Krik, ameriške pisateljice Laurie Halse Anderson. Zgodba je avtobiografska in govori o življenju avtorice in o njenih, žal tudi tistih neprijetnih življenjskih izkušnjah. Dobro poslušaj prispevek!Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Krik opisuje težko temo posilstva. Kaj se zdi ob tej temi prevajalki ključen dosežek prevoda? a) Približati delo bralcu in pri tem ohraniti izvorno sporočilo. b) Približati delo bralcu z menjavo jezikovnih izrazov. c) Prilagoditi sporočilo in delo približati domačemu bralcu. d) Bralca pritegniti, da ne bo hotel odložiti knjige.

Male sive celice Razmisli, oceni: kulturni vpliv Slovenije

6. 5. 2023

Pozorno prisluhnite modremu uvodu v to vprašanje. Število mednarodnih kulturnih dogodkov, izvoz kulturnih dobrin in storitev (razstav, filmov), svoboda gibanja ter svoboda tiska kažejo na t. i. globalni kulturni vpliv Slovenije. Ocenite, na katerem mestu od 169 držav je po zadnjem merjenju kulturnega vpliva Slovenija, če veste, da je na prvem mestu Belgija, Hrvaška na 22., Avstrija pa na 4. mestu. Zapiši/povej svojo oceno!

Male sive celice Prepoznaj starodavno pisavo!

6. 5. 2023

Špela je v knjižnici našla zanimiv članek o starodavnih pisavah. Zasledila je sliko pisave, ki jo vidimo na fotografiji. Katera pisava je to? a) klinopis b) ideogrami c) hieroglifi d) piktogrami

Male sive celice Možganski labirint: OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Stranje

6. 5. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ 8 talcev Logatec in OŠ Stranje so našli besede VODNICA, DVOJNICA in VESLANJE. Najdeš ti še kakšno?

Male sive celice Prebrane celice: Ava

29. 4. 2023

Včasih je težko iti v šolo. Zgodaj moraš vstati, čaka te težka kontrolka, pa še frizura ti stoji postrani … to vem iz izkušenj. Za nekatere pa je šola edino pravo zatočišče. Takšna je tudi Ava, junakinja romana, ki sta ga prebirala Eva in Juš. Dobro poslušaj prispevek!Vprašanje iz področja Razumevanje sporočila se glasi: Knjiga govori o dekletu Avi, ki se spopada z veliko težavami. Kako Avo vidita Juš in Eva in kaj nam poskušata prikazati s svojim pogledom, ki je v nasprotju s tistim, ki ga v knjigi predstavi Avina sošolka Božena? a) Da naš videz, učni uspeh in navade povedo vse o nas. b) Da lahko o drugih sodimo na podlagi njihovih družinskih razmer. c) Da o drugih nikoli ne vemo dovolj, da bi jih lahko presojali. d) Da o drugih lahko vemo vse.

Male sive celice Hitre celice #27

29. 4. 2023

Nizu soglasnikov dodajte samoglasnike in se poigrajte s presledki, tako da boste dobili vsebinsko ustrezne besede, imena ali fraze. Tokratni vsebinski sklopi: 1. Države, ki imajo v imenu smer neba 2. Ljudje, ki sodelujejo pri nastanku knjige (npr: oblikovalec, lektor ...) OPOMBA: Odgovori so v moški slovnični obliki 3. Kapusnice – užitne bližnje sorodnice zelja

Male sive celice Možganski labirint: OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava

29. 4. 2023

Tekmovalci iz ekip OŠ Miška Kranjca Ljubljana in OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava so našli besede KLARINET, LIRA, TRIK in KLIN. Najdeš ti še kakšno?

Stran 1 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov