ŽIRANTJE

Sestave bo ocenjevala 4-članska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, drugi del točk pa bo prispevala še komisija radijskih in televizijskih postaj.

Oddaja Slovenski pozdrav bo tokrat gostila kar 24 mladih in neuveljavljenih ansamblov, ki se bodo potegovali za mesto na festivalu Slovenska polka in valček.

Letos so ustvarjalci oddaje na terenu opazili novo generacijo izrednih mladih ansamblov, ki jim želijo dati priložnost. Odločili so se, da bodo novo sezono oddaj posvetili izboru ansamblov za festival Slovenska polka in valček, zato bo tokrat osrednja tema Slovenska polka in valček 2020, #novageneracija.
V enajstih oddajah, ki bodo na sporedu od marca pa vse do junija, se bo predstavilo kar štiriindvajset mladih in neuveljavljenih ansamblov. Le-tem bo z nasveti pomagala prekaljena in gostobesedna Moravška Mara.

Polke bodo izvajali Polkaholiki, Dolenjskih 5, Plus, Raubarji, S.O.S. kvintet, Slovenke, Trenutek, Udar, Prisrčniki, Vrli muzikanti, Povratniki in ansambel Razplet. Z izvedbo valčkov pa bodo skušali prepričati Topliška pomlad, Norost, Opoj, Štravs, Zadetek, Valovi, Špadni fantje, Krimski lisjaki, ansambel Gašperja Brunskoleta, Pvaninski abuhi, Kerlci in Petovia kvintet.

Sestave bo ocenjevala 4-članska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, Foto: MMC RTV SLO
Sestave bo ocenjevala 4-članska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, Foto: MMC RTV SLO

Sestave bo ocenjevala 4-članska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, drugi del točk pa bo prispevala še komisija radijskih in televizijskih postaj. Le šest se jih bo nato uvrstilo v veliki finale, kjer se bodo izbrani mladi ansambli pomerili v medgeneracijskem dvoboju s šestimi uveljavljenimi ansambli.