Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 1. apr. 2020

TV Koper/Capodistria • Sre, 1. apr.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

La trasmissione si occupa di elettronica di consumo e telefonia, elettrodomestici, motori, videogiochi, innovazione e tempo libero.

Oddaja je namenjena uporabi elektronskih naprav in telefonije, beli tehniki, motorjem, videoigram, inovacijam in prostemu času.

Serie di documentari autobiografici dedicati a personaggi, piu` o meno noti, della nostra comunita` nazionale e del territorio.

Ciklus autobiografskih dokumentarnih oddaj, ki so posvečene znanim pa tudi manj znanim osebnostim italijanske narodne skupnosti in našega področja.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Talk show con intermezzi musicali.

Pogovorna oddaja z glasbenimi točkami.

Tuttoggi Scuola e' la trasmissione che presenta il mondo scolastico in Tv. In primo piano gli Istituti della Comunita' nazionale italiana di Slovenia e croazia, ma non solo. Ogni settimana, il martedi', si rinnova l'appuntamento con un nuovo argomento: dall'attivita' didattica a quella formativa. Con cadenza mensile, all'interno di Tg Scuola Ragazzi, di volta in volta, una scuola presenta il proprio Telegiornale.

Tuttoggi Scuola je TV serija, ki obravnava šolsko problematiko in razkriva življenje za šolskimi klopmi. Poudarek daje predvsem inštitucijam Italijanske narodne skupnosti, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. V posamezni oddaji so predstavljene različne tematike, od didaktičnih do izobraževalnih. Vsak konec meseca se oddaja prelevi v TG Scuola Ragazzi, kjer nastopajo učenci posamezne šole, ki se predstavijo s svojim televizijskim dnevnikom.

Na Devinskem gradu nad Sesljanskim zalivom so predstavili dinozavra Bruna, največjega do zdaj najdenega dinozavra v Italiji.
Odkrili so ga v Ribiškem naselju, kjer so odkrili tudi Antonia, drugega dinozavra, ki je zdaj na ogled v tržaškem Prirodoslovnem muzeju.
V Vrbovcu na Hrvaškem deluje skupnost Cenacolo, ki z delovno terapijo pomaga odvisnikom in ljudem v stiski, ki iščejo novo pot in pravi smisel življenja.
Skupnost je del svetovne mreže, ki se je leta 1983 iz italijanskega mesta Saluzzo Piemontu začela širiti na pobudo sestre Elvire Petrozzi.
V kavarni Enjoy Cafe v Budimpešti goste sprejmejo, postrežejo in tudi zabavajo različni roboti. Roboti so del projekta programerjev, ki jih tako preizkusijo, kaj pravzaprav zmorejo, in ljudem tudi približajo robotiko.
Nov šport – zimski kanjoning, ki so si omislili tudi v soteski blizu Kiefersfeldna na Bavarskem. Pohodniki z bolj pustolovsko žilico se odpravijo v zasnežene soteske, se spuščajo po žici in prečkajo deroče gorske vodotoke čez majave mostove.

*****

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

La piccola Nell (さすらいの少女ネル Sasurai no shōjo Nell?) è un anime giapponese prodotto nel 1979 da Dax International in 26 episodi, tratto dal romanzo "La bottega dell'antiquario" di Charles Dickens.

Il barone Žiga Zois fu un importante illuminista sloveno che creò le basi della lingua e della cultura slovena.
Il mondo artistico del pittore accademico Vladimir Leben è molto eterogeneo.
Presso la fattoria Pr’ Jevaniš c’è un’antica bottega di fabbro ferraio, dove tutto è rimasto come un tempo.
A Muta, una località poco distante dal confine austro-sloveno, è possibile apprezzare la ricchezza della diversità culinaria e la combinazione fra tradizione e modernità.
Quest’anno, la costa slovena sarà all’insegna di Giuseppe Tartini; infatti, per tutto il 2020 si celebrerà il duecentocinquantesimo anniversario della morte del grande violinista e compositore.

Baron Žiga Zois je bil pomemben slovenski razsvetljenec, ki je ustvaril temelje slovenskega jezika in kulture.
Likovni svet akademskega slikarja Vladimirja Lebna je zelo pester.
Na domačiji Pr'Jevaniš je stara kovaška delavnica, v kateri je še vse po starem.
Na Muti, v kraju nedaleč od avstrijsko-slovenske meje, cenijo bogastvo različnosti in kombinacije tradicionalnega s sodobnim.
Letos bo slovenska Obala v znamenju Giussepa Tartinija, saj bo vse leto zaznamovala 250. obletnica njegove smrti.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Telegiornale.

Dnevnik.

L'immagine di una città, attraveso testimonianze, ricordi e vecchie fotografie.

Podobe mesta, preko pričevanj, spominov in starih fotografij.

La trasmissione si occupa di elettronica di consumo e telefonia, elettrodomestici, motori, videogiochi, innovazione e tempo libero.

Oddaja je namenjena uporabi elektronskih naprav in telefonije, beli tehniki, motorjem, videoigram, inovacijam in prostemu času.

Classifica musicale di brani emergenti di case discografiche indipendenti.

Glasbena lestvica izhajajočih italijanskih pesmi neodvisnih založb.

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Telegiornale.

Dnevnik.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov