Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. okt. 2020

TV Koper/Capodistria • Čet, 29. okt.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Una serie di curiosita' che ci illustrano alcuni momenti di particolare interesse del passato dell'Istria o ci presentano i personaggi più noti del territorio.

Zanimivi dogodki iz zgodovine Istre in najpomembnejše osebnosti ki so delovale in živele v preteklosti slovenskega primorja.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Nella puntata:
ospiti in studio: lo storico Federico Tenca Montini e il giornalista e scrittore Pietro Spirito che saranno i nostri ospiti in studio.
Nei due servizi si parla con Anthony Bradshaw del libro fotografico »Trieste Inconsueta« (ed. Antilia) e con Fabio Brussi della casa editrice veneta Antilia.

Gosta oddaje sta novinar in pisatelj Pietro Spirito in zgodovinar Federico Tenca Montini. V prispevkih bosta spregovorila angleški fotograf Anthony Bradshaw, ki je pred kratkim izdal fotografsko knjigo »Trieste Inconsueta« ( Antilia) in Fabio Brussi za beneško založniško hišo Antilia.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Vi presenteremo il corridore di montagna Marjan Zupančič.
Andremo alla scoperta di una delle valli alpine slovene più belle: la valle della Radovna.
Il prof. dr. Davorin Tomè studia il mondo della natura da ricercatore e come fotografo.
I musei della Carniola Bianca intrecciano la ricca storia del locale patrimonio naturale e culturale.
Il fotografo Jošt Franko pone al centro delle sue opere storie di uomini.

V oddaji Slovenski magazin vam predstavljamo gorskega tekača Marjana Zupančiča.
Odkrivamo eno najlepših slovenskih alpskih dolin - dolino reke Radovne.
Prof. dr. Davorin Tome raziskuje svet narave kot raziskovalec pa tudi kot fotograf.
Muzeji Bele krajine pletejo bogate zgodbe njene naravne in kulturne zapuščine.
Fotograf Jošt Franko v središče svojega zanimanja postavlja zgodbe ljudi.

Koncert Renza Arbore v Puli.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Režiserka Katja Colja živi in ustvarja v Rimu. Doslej je napisala več scenarijev, za celovečerni film Igor in Rosa je na lanskem Festivalu slovenskega filma prejelo vesno za najboljši scenarij. Katja Colja je doma iz Repna, po študiju na filozofski fakulteti v Trstu se je zaposlila na italijanski javni radioteleviziji, najprej je delala v slovenskem programu, v Rim pa je sodelovala s priznanimi italijanskimi filmskimi ustvarjalci, kot so Nanni Moretti, brata Paolo in Vittorio Taviani ter Ettore Scola.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori.

Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

»Mosaico Adriatico« pripoveduje o kulturni dediščini obmejnega ozemlja ob severnem Jadranu. Tamkajšnji pripadniki nas s svojimi zgodbami in anekdotami tega zgodovinsko bogatega območja popeljejo preko literature, zgodovine, biologije, arhitekture, umetnosti in kulture do edinstvenih spoznanj iz zadnjega tisočletja. Zametki te kulture se odražajo tudi v dandanašnjem življenju.

»Mosaico Adriatico« è una serie di dieci trasmissioni sul patrimonio culturale e materiale delle terre di confine che si affacciano sull'Altro Adriatico. Storie di luoghi e di persone, raccontate attraverso i loro protagonisti, che ci permettono di cogliere in un viaggio ideale tra letteratura, storia, biologia, architettura, arte, cultura e civiltà della tavola, l'unicità di un mondo che negli ultimi millenni e' stato un crocevia di genti e culture, di cui si conservano importanti tracce anche nell'attualità. Come in un libro, i capitoli che lo compongono sono tematici (mare, terra, pietra, fuoco, genti, bosco, parole, monti, fiumi e cucina) e tra passato e presente cercano di definire un piccolo compendio dell'universo adriatico, composto di tante tessere che hanno bisogno di cura e conoscenza per ricostruire una visione di insieme da tutelare e tramandare alle generazioni future.

Trasmissione di videomusicali.

Oddaja z videospoti.

Mesečna oddaja namenjena čezmejnim temam, koncertom, dokumentarcem ter prenosom dogodkov, ki je plod sodelovanja s sedežem RAI iz FJK.

Režiserka Katja Colja živi in ustvarja v Rimu. Doslej je napisala več scenarijev, za celovečerni film Igor in Rosa je na lanskem Festivalu slovenskega filma prejelo vesno za najboljši scenarij. Katja Colja je doma iz Repna, po študiju na filozofski fakulteti v Trstu se je zaposlila na italijanski javni radioteleviziji, najprej je delala v slovenskem programu, v Rim pa je sodelovala s priznanimi italijanskimi filmskimi ustvarjalci, kot so Nanni Moretti, brata Paolo in Vittorio Taviani ter Ettore Scola.

Kdo ekonomsko krizo v tem času najbolj občuti in jo še bo najbolj občutil? Kako ji posamezne evropske države kljubujejo? Kako je s trgovinami na drobno, samostojnimi podjetniki in poklici, gostinstvom in turizmom? Gost v studiu, ekonomist Mitja Štefančič, bo odgovarjal na taka in druga vprašanja povezana s trenutno gospodarsko situacijo.V prispevkih se bo oglasil upravitelj in solastnik picerije in pekarne v Berlinu Matej Leopoli, solastnica restavracije pri Krminu Tanja Sirk ter predsednica sekcije trgovine na drobno pri Slovenskem deželnem gospodarskem združenju Mirjam Malalan.
Uredništvo oddaje podpisujejo voditeljica Barbara Ferluga, režiser Jan Leopoli in Živa Pahor.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov