Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 2. nov. 2020

TV Koper/Capodistria • Pon, 2. nov.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Una serie di curiosita' che ci illustrano alcuni momenti di particolare interesse del passato dell'Istria o ci presentano i personaggi più noti del territorio.

Zanimivi dogodki iz zgodovine Istre in najpomembnejše osebnosti ki so delovale in živele v preteklosti slovenskega primorja.

Il documentario in quattro parti propone un viaggio alla scoperta delle ricchezze e curiosita'. Attraverso le immagini e il commento, si cammina lungo la costa seguendo le tracce che gli uomini hanno lasciato e continuano a lasciare.

Štiridelni dokumentarni film ponuja potovanje in razkriva bogastvo in zgodbe iz teh krajev. Skozi sliko in komentarje se bo gledalec sprehodil po sledeh, ki so jih za sabo pustili ljudje, in jih še puščajo.

Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori.

Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Trasmissione mensile dedicata all'informazione transfrontaliera nonche' a concerti,documentari ed eventi in diretta prodotti in collaborazione con la sede RAI del FVG.

Mesečna oddaja namenjena čezmejnim temam,koncertom,dokumentarcem ter prenosom dogodkov,ki je plod sodelovanja s sedežem RAI iz FJK.

Tedenska oddaja o znanosti, o okolju, o življenju evropejcev in o vsem kar modernega evropejca zanima in s čemer se ukvarja. Gre za oddajo, ki spremlja novosti na področju znanosti in tehnologije ter aplikacijo le-teh v vsakdan. V rednih rubrikah, v vsaki posamezni oddaji, govorimo o problematiki okolja in o novostih na področju medicine in tehnologije nasploh. V okviru dolgoletnega uspešnega sodelovanja z evropskimi raziskovalnimi inštitucijami predstavljajo dodano vsebinsko in oblikovno vrednost (poleg lastne produkcije) prispevki post-produkcije na temo. Poleg spremljanja mednarodnega dogajanja na področju znanosti in spremljanja dejavnosti raziskovalcev Italije in Slovenije, v oddaji L'Universo e'..." ("Vesolje je...") posvečamo posebno pozornost tudi literaturi. "L'Universo e'..." - oddaja za vse, ki želijo več vedeti in bolje živeti.
Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

Il 22-enne Samer è giunto in Slovenia nell’ambito del programma di redistribuzione dei migranti. Si è dato subito da fare per trovare un alloggio in affitto, che in breve tempo è andato a fuoco. Un amico è disposto ad accoglierlo per qualche giorno, finché non trova un’altra sistemazione. Vorrebbe tanto trovare una stanza da affittare, ma la diffidenza degli sloveni e i loro pregiudizi nei confronti dei migranti, ricordano la battaglia contro i mulini a vento.

Samer je 22-letni študent iz Sirije in je v Slovenijo prišel v okviru evropskega programa za prerazporeditev beguncev. Začasno živi pri prijatelju, saj je njegovo najemniško stanovanje skoraj v celoti pogorelo zaradi kratkega stika v električni napeljavi. Samer se želi odeseliti, vendar njegovo iskanje nove sobe v najem, zaradi predsodkov slovencev do beguncev, ne obrodi sadov.

In questa puntata parliamo di Capodistria quale Atene dell'Istria. Il Ginnasio Gian Rinaldo Carli è una delle rare scuole che può vantare una preziosa biblioteca antica che nel corso dei secoli ha istruito molti intellettuali che si sono fatti strada a livello europeo. Il reparto di Storia Patria della Biblioteca centrale custodisce molti libri preziosi consultati da studiosi e cultori della storia, delle tradizioni e della cultura delle nostre località. Parliamo della storia del rock nella nostra regione grazie al libro "I Beatles di Pirano" di Slobodan Simič-Sime e del recente concerto dell'ensamble di fiati altoatesina BandaStorta che ha portato a Capodistria “Sognando Fellini”. Concludiamo visitando il Parco archeologico di Muggia Vecchia

Magazinska oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območju Istre in njenih sosednjih pokrajin. Novinarji pripravljajo reportaže o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, zgodovine in znanosti.

Regionalni TV program Koper – Capodistria že vrsto let namenja posebno oddajo športnemu dogajanju med zamejci v Italiji. Predhodnica današnje oddaje Športel je bil »Šesti krog« v sezoni 1990/91. Oddaja se je jeseni 1991 preimenovala v Športel, od tedaj je njen redaktor in voditelj Igor Malalan. Športel prihaja v domove zamejcev in tudi številnih gledalcev Slovenije vsak ponedeljek zvečer ob 18.00. V 30 minutah se zvrstijo prispevki s športnih tekmovanj ter pogovori v studiu. V vseh teh letih se je v oddaji zvrstilo veliko število sodelavcev, stalnica pa ostaja Igor Malalan, ki je oddaji dal svoj pečat z uvedbo nekaterih novih rubrik in vodenjem, ki odstopa od običajnih tovrstnih oddaj. Športel pomeni okence v pogovornem jeziku zamejcev in je v skladu z namenom oddaje – odpiranje okna v svet zamejskega športa. Oddajo ureja in vodi Igor Malalan.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Rotocalco sportivo settimanale.

Športna tedenska oddaja

Andrea è siciliano e Justina polacca, un fisioterapista e una filologa, che hanno deciso di diventare di professione contadini. Il loro ruolo non è solo quello di produrre cibo, ma si sentono responsabili anche nei confronti dell'ambiente. Hanno realizzato il progetto del bosco in Sicilia, al quale hanno contribuito numerosi donatori.

Andrea je sicilijanec in Justina je poljakinja, fizioterapevt in filologinja, ki sta se odločila za poklic kmeta. Njuna vloga ni le pridelava hrane temveč se počutita odgovorna do okolja in tako nastal projekt gozda na Siciliji, za katerega sta pridobila tudi številne donatorje.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje je italijanski umetnik Romeo Toffanettii.

Telegiornale.

Dnevnik.

Chi vincera' la contesa elettorale fra Trump e Biden per la guida, nei prossimi 4 anni, della Casa Bianca? Quali le inclinazioni e le scelte degli elettori americani e le consueguenze che l'esito di queste elezioni potra' avere sui rapporti degli Stati Uniti con l'Europa e il resto del mondo, sugli equlibri economici e geopolitici futuri, ma anche sul fronte della lotta contro la pandemia? Questi i temi affrontati nella puntata di Meridiani

Tedensko informativna oddaja o aktualnih temah z gosti v studju.

Trasmissione di videomusicali.

Oddaja z videospoti.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

KGZS je v tem tednu dobila novega predsednika, Romana Žvegliča, ki je na kratko orisal prve korake na čelu stanovske organizacije. Po težavni sezoni sadjarji zaključujejo obiranje letošnjega pridelka.Bolj zadovoljni s pridelkom so letos pridelovalci sladkorne pese. Preverili smo tudi kakšna je kakovost krme za govedo, od katere so odvisne proizvodne lastnosti živali in v veliki meri tudi njihovo zdravje. Nove kmetijske prakse naj bi bile do okolja bolj prijazne, kljub višjim donosom kmetijskih rastlin. Raziskujejo jih na Nacionalnem inštitutu za biologijo Biotehniške fakultete.

Regionalni TV program Koper – Capodistria že vrsto let namenja posebno oddajo športnemu dogajanju med zamejci v Italiji. Predhodnica današnje oddaje Športel je bil »Šesti krog« v sezoni 1990/91. Oddaja se je jeseni 1991 preimenovala v Športel, od tedaj je njen redaktor in voditelj Igor Malalan. Športel prihaja v domove zamejcev in tudi številnih gledalcev Slovenije vsak ponedeljek zvečer ob 18.00. V 30 minutah se zvrstijo prispevki s športnih tekmovanj ter pogovori v studiu. V vseh teh letih se je v oddaji zvrstilo veliko število sodelavcev, stalnica pa ostaja Igor Malalan, ki je oddaji dal svoj pečat z uvedbo nekaterih novih rubrik in vodenjem, ki odstopa od običajnih tovrstnih oddaj. Športel pomeni okence v pogovornem jeziku zamejcev in je v skladu z namenom oddaje – odpiranje okna v svet zamejskega športa. Oddajo ureja in vodi Igor Malalan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov