Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 11. dec. 2020

TV Koper/Capodistria • Pet, 11. dec.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Negli ultimi anni in Dalmazia si riscontrano numerose iniziative di turismo verde, che hanno lo scopo di incoraggiare i proprietari di strutture turistiche a includere nella propria offerta prodotti locali e energia rinnovabile. Inoltre, gli abitanti locali hanno il ruolo di sensibilizzare i turisti circa il riciclaggio dei rifiuti per rendere un rapporto con l’ambiente quanto più responsabile.

V zadnjih letih je v Dalmaciji vedno več zelenega turizma, ki spodbuja lastnike turističnih objektov, da v ponudbo vključujejo lokalno pridelano hrano, preskrbo z obnovljivo energijo. Domačini pa goste informirajo o recikliranju in spodbujajo k odgovornemu odnosu do okolja.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Tedenska oddaja o znanosti, o okolju, o življenju evropejcev in o vsem kar modernega evropejca zanima in s čemer se ukvarja. Gre za oddajo, ki spremlja novosti na področju znanosti in tehnologije ter aplikacijo le-teh v vsakdan. V rednih rubrikah, v vsaki posamezni oddaji, govorimo o problematiki okolja in o novostih na področju medicine in tehnologije nasploh. V okviru dolgoletnega uspešnega sodelovanja z evropskimi raziskovalnimi inštitucijami predstavljajo dodano vsebinsko in oblikovno vrednost (poleg lastne produkcije) prispevki post-produkcije na temo. Poleg spremljanja mednarodnega dogajanja na področju znanosti in spremljanja dejavnosti raziskovalcev Italije in Slovenije, v oddaji L'Universo e'..." ("Vesolje je...") posvečamo posebno pozornost tudi literaturi. "L'Universo e'..." - oddaja za vse, ki želijo več vedeti in bolje živeti.
Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

Frenki è pensionato e da due anni ha partecipato a più di 200 spot pubblicitari, sceneggiati e film. È appassionato di moto e membro di un motoclub anche se non guida la moto e non beve birra. In passato l'abuso di alcol lo ha condotto al divorzio e sono ormai 20 anni da quando ha toccato l'alcol per l'ultima volta.
Veselka si è aggiudicata la medaglia d'oro alle ultime paraolimpiadi a Rio de Janeiro nella disciplina del tiro a segno col fucile, dove le donne gareggiano assieme agli uomini. Ha vissuto la gioventù a Knin e a 17 anni ha lasciato il ragazzo col quale pensava di trasferirsi a Belgrado. Alla partenza, l'ex ragazzo le sparò, relegandola sulla sedia a rotelle.
Prima che Payman è stato profugo per due volte. La prima volta è fuggito dal natio Iran ricevendo asilo negli Stati Uniti. A Los Angeles si esibiva nelle commedie stand up criticando il regime politico iraniano. Anni dopo conobbe una ragazza in rete, decidendo di tornare in Iran. All'atterraggio fu arrestato per offesa allo Stato ed è stato incarcerato. Al rilascio è fuggito in Slovenia, dove per la seconda volta si rifà una vita come profugo.


Frenki je upokojenec in je nastopil v več kot 200 reklamah, nadaljevankah in filmih. Frenki je navdušen član motorističnega kluba, čeprav ne vozi motorja in ne pije piva. Včasih je veliko pil in alkohol je bil tudi razlog za njegovo ločitev. Preteklo je že več kot dvajset let, odkar je Frenki zadnjič pil alkohol.
Veselka je na zadnjih paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila zlato medaljo v streljanju s puško, edini disciplini, v kateri ženske tekmujejo skupaj z moškimi. Veselka je svojo mladost preživela v Kninu na Hrvaškem. Pri sedemnajstih letih se je razšla s fantom ter se nameravala odseliti v Beograd. Na dan odhoda jo je nekdanji fant na železniški postaji ustrelil s pištolo. Veselka je komaj preživela ter pristala na invalidskem vozičku.
Payman je bil dvakrat begunec. Prvič je zbežal iz rodnega Irana in v ZDA je dobil azil. V Los Angelesu je nastopal s stand-up komedijo, v svojih nastopih pa je kritiziral družbeno-politične razmere v rodnem Iranu. Nekaj let pozneje je prek spleta spoznal dekle in se odločil, da se vrne v Iran. Takoj po pristanku na letališču so ga aretirali in zaradi obtožb, da je žalil državo, zaprli. Ko so ga izpustili, je pristal v Sloveniji, kjer že drugič na novo začenja življenje kot begunec

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori.

Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

»Mosaico Adriatico« pripoveduje o kulturni dediščini obmejnega ozemlja ob severnem Jadranu. Tamkajšnji pripadniki nas s svojimi zgodbami in anekdotami tega zgodovinsko bogatega območja popeljejo preko literature, zgodovine, biologije, arhitekture, umetnosti in kulture do edinstvenih spoznanj iz zadnjega tisočletja. Zametki te kulture se odražajo tudi v dandanašnjem življenju.

»Mosaico Adriatico« è una serie di dieci trasmissioni sul patrimonio culturale e materiale delle terre di confine che si affacciano sull'Altro Adriatico. Storie di luoghi e di persone, raccontate attraverso i loro protagonisti, che ci permettono di cogliere in un viaggio ideale tra letteratura, storia, biologia, architettura, arte, cultura e civiltà della tavola, l'unicità di un mondo che negli ultimi millenni e' stato un crocevia di genti e culture, di cui si conservano importanti tracce anche nell'attualità. Come in un libro, i capitoli che lo compongono sono tematici (mare, terra, pietra, fuoco, genti, bosco, parole, monti, fiumi e cucina) e tra passato e presente cercano di definire un piccolo compendio dell'universo adriatico, composto di tante tessere che hanno bisogno di cura e conoscenza per ricostruire una visione di insieme da tutelare e tramandare alle generazioni future.

V tokratnem Vklopu teče beseda o virtualni resničnosti. Gosta sta virtualni kreativec Antonio Giacomin in diplomirani socialni delavec ter strokovni svetovalec centra LOGOUT enote Izola Janez Arh. Z njima se preko Skype-a pogovarja voditeljica Barbara Ferluga, nekaj vprašanj pa postavljajo tudi sodelujoči dijaki višjih srednjih šol. Med drugim bo o virtualnih svetovih s svojega gledišča spregovoril tudi dr. med. nevrolog Zvezdan Pirtošek, predstojnik Katedre za nevrologijo UKC LJ.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Trasmissione di approfondimento settimanale in cui, con uno o più ospiti, si affrontano in studio i principali temi di attualità della settimana. Società, politica, regione, minoranza: ogni venerdiì alle 19:30 su TvCapodistria.

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

Trasmissione di videomusicali.

Oddaja z videospoti.

Telegiornale.

Dnevnik.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Mozaik posnetkov arhivskih oddaji. Nekatere posvečene osebam in dogodkom naših krajev.

Telegiornale.

Dnevnik.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov