Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 22. feb. 2021

TV Koper/Capodistria • Pon, 22. feb.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

L’area del golfo delle Bocche di Cattaro è stata analizzata e dall’Istituto di biologia marina locale e vanta un’ottima qualità delle acque. È stata quindi raccomandata come luogo ideale per l’allevamento di cozze. La produzione di mitili è come l'agricoltura e il campo in mare non è al sicuro da "parassiti". Infatti, il nemico numero uno dei molluschi sono le orate.

Po analizah Inštituta za morsko biologijo iz Kotorja, tamkajšnja voda je idealna za gojenje školjk. Pridelava školjk je kot kmetovanje, in polje v morju ni varno pred »škodljivci«. Najhujši sovražniki školjkarjev so orade.

Documentario.

Dokumentarna oddaja.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

La pietra sagoma da sempre l'incomparabile paesaggio culturale del Carso.
La storia de »Il Pastorello« o »Il Ragazzo con flauto« dello scultore Zdenko Kalin.
Il designer Dušan Grobovšek ha alle spalle opere complesse nel campo del design grafico e del prodotto.
L’ascolto del canto e della musica nell’antica chiesa della Certosa di Pleterje è un’esperienza straordinaria grazie ai vasi acustici detti le “štimance”.
Il corridore di montagna Luka Kovačič si pone e supera sfide estreme nella natura.

Kamen že od nekdaj tvori nezamenljivo kraško kulturno krajino.
Zgodba o nastanku Kalinovega Pastirčka ali Dečka s piščalko.
Oblikovalec Dušan Grobovšek izhaja iz kompleksnih nalog grafičnega in produktnega oblikovanja.
Stara Pleterska cerkev se ponaša z izjemnimi usmerjevalci akustike, tako imenovanimi štimancami.
Luka Kovačič je gorski tekač, ki si v naravi postavlja in premaguje ekstremne izzive.

Magazine settimanale di attualita' e di approfondimento della redazione giornalistica italiana della Sede Rai per il FVG.

Tedenska aktualna magazinska oddaja,ki jo pipravlja novinarsko uredništvo v italijanskem jeziku Deželnega Sedeža Rai za FJK.

Serie di documentari realizzati nell'ambito del progetto Inter-Rives che vede collaborare le televisioni pubbliche dell'area del Mediterraneo grazie alla COPEAM. Questa serie propone i lavori realizzati dalle TV di Slovenia, Italia, Croazia, Tunisia, Spagna, Turchia, Malta, San Marino, Serbia-Vojvodina, Svizzera e sono dedicati ai temi del viaggio e del mare.

Serija dokumentarnih filmov realiziranih pod skupnim nazivom Inter-Rives. Projekt je nastal na pobudo COPEAM in združuje sodelovanje javnih televizijskih hiš Mediteranskega območja. Tematike dokumentarcev so zgodbe iz potovanj in obmorskega življenja. Dokumentarci so nastajali na javnih televizijah: Slovenije, Italije, Hrvaške, Tunizije, Španije, Turčije, Malte, San Marina, Srbije/Vojvodina in Švice.

In questa puntata andiamo a visitare l'ultimo mulino ancora in funzione sul fiume Dragogna. Dopo anni di abbandono e degrado è stato restaurato dalla famiglia Kodarin di Costabona e ora un numero sempre maggiore di persone sceglie di tornare ai sapori di un tempo acquistando farina macinata in questo luogo. Vi portiamo nella Riserva Naturale di Val Stagnon che si trova alle porte di Capodistria. Incontriamo lo scrittore triestino, Massimiliano Alberti che sta avendo grande successo con il suo secondo romanzo dal titolo “La Piccola Parigiˮ. Ed infine, la rubrica “L'Arca dei saperiˮ va a curiosare fra alcuni gruppi facebook che, in tempo di Covid, ci fanno apprezzare le bellezze dei nostri luoghi.

Magazinska oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območju Istre in njenih sosednjih pokrajin. Novinarji pripravljajo reportaže o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, zgodovine in znanosti.

Regionalni TV program Koper – Capodistria že vrsto let namenja posebno oddajo športnemu dogajanju med zamejci v Italiji. Predhodnica današnje oddaje Športel je bil »Šesti krog« v sezoni 1990/91. Oddaja se je jeseni 1991 preimenovala v Športel, od tedaj je njen redaktor in voditelj Igor Malalan. Športel prihaja v domove zamejcev in tudi številnih gledalcev Slovenije vsak ponedeljek zvečer ob 18.00. V 30 minutah se zvrstijo prispevki s športnih tekmovanj ter pogovori v studiu. V vseh teh letih se je v oddaji zvrstilo veliko število sodelavcev, stalnica pa ostaja Igor Malalan, ki je oddaji dal svoj pečat z uvedbo nekaterih novih rubrik in vodenjem, ki odstopa od običajnih tovrstnih oddaj. Športel pomeni okence v pogovornem jeziku zamejcev in je v skladu z namenom oddaje – odpiranje okna v svet zamejskega športa. Oddajo ureja in vodi Igor Malalan.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Rotocalco sportivo settimanale.

I mondiali di biathlon di Pokljuka e quelli di sci alpino di Cortina, il calcio italiano e sloveno e il caso del marciatore italiano Alex Schwazer nella puntata di oggi di Zona Sport.

Športna tedenska oddaja

Salvatore ha acquisito nozioni inerenti la produzione ecologica in Germania ed è diventato ambasciatore della produzione sostenibile a Bronte, famosa per i migliori pistacchi in Europa. Samantha ha studiato architettura ma ha deciso di vivere nel podere del nonno, dove crescono alberi di pistacchio. I giovani produttori di pistacchi si uniscono in una cooperativa e aprono nuovi posti di lavoro per i giovani siciliani.

Salvatore je v Nemčiji študiral biološko pridelavo hrane in postal ambasador trajnostne pridelave v Bronte, ki slovi po najboljših pistacijah v Evropi. Samatha je študirala arhitekturo in se odločila za življenje na posestvu svojega deda, kjer rastejo drevesa pistacije. Mladi pridelovalci pistacij se povezujejo z zadrugo in odpirajo nova delovna mesta za mlade Sicilijance.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje je italijanski slikar Raffaele Minotto iz Padove.

Telegiornale.

Dnevnik.

A cavallo tra Croazia, Slovenia e Italia, l’Istria offre numerosi prodotti tipici del comparto agro-alimentare. Prosciutto, olio extravergine d’oliva, miele, vino e molto altro ancora. La divisione politica della penisola però, a volte, può essere un handicap per la tutela dei singoli prodotti a livello internazionale, altre volte ciò crea la base per un esempio virtuoso di strategie congiunte tra Paesi. Croazia e Slovenia, ad esempio, condividono già due marchi DOP per il prosciutto istriano e l'olio extravergine di oliva dell'Istria. L'unico altro prodotto alimentare dell'UE ad avere lo status di DOP comune condiviso tra due paesi è il miele polacco e lituano.

Tedensko informativna oddaja o aktualnih temah z gosti v studju.

Trasmissione di videomusicali.

Oddaja z videospoti.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V oddaji bomo spregovorili o obnovi Biljenskih gričev, največjega slovenskega vinograda. V Biljah smo obiskali tudi drevesnico. Pozanimali smo se, kako delajo najboljši Primorski gozdarji. Izvedeli boste, kako je zgradil nov hlev kmet v vasi Jasen na Bistriškem in zakaj na tisočmetrskem Sinjem vrhu na Gori nad Vipavsko dolino redijo dolgodlako govedo. Skočili bomo tudi v zamejstvo, kjer kar tisoč hektarjev kraške gmajne od Redipulje do Doberdobskega jezera skupno upravlja pet kmetij, med njimi tudi kmetija Kovač iz Doberdoba. Izvedeli pa boste tudi, zakaj je 80-letnik iz Jasena baje najbogatejši daleč naokrog.

Regionalni TV program Koper – Capodistria že vrsto let namenja posebno oddajo športnemu dogajanju med zamejci v Italiji. Predhodnica današnje oddaje Športel je bil »Šesti krog« v sezoni 1990/91. Oddaja se je jeseni 1991 preimenovala v Športel, od tedaj je njen redaktor in voditelj Igor Malalan. Športel prihaja v domove zamejcev in tudi številnih gledalcev Slovenije vsak ponedeljek zvečer ob 18.00. V 30 minutah se zvrstijo prispevki s športnih tekmovanj ter pogovori v studiu. V vseh teh letih se je v oddaji zvrstilo veliko število sodelavcev, stalnica pa ostaja Igor Malalan, ki je oddaji dal svoj pečat z uvedbo nekaterih novih rubrik in vodenjem, ki odstopa od običajnih tovrstnih oddaj. Športel pomeni okence v pogovornem jeziku zamejcev in je v skladu z namenom oddaje – odpiranje okna v svet zamejskega športa. Oddajo ureja in vodi Igor Malalan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov