Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 5. maj. 2021

TV Koper/Capodistria • Sre, 5. maj.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

Ad una settimana dal cosiddetto Decreto riaperture, l'Italia guarda con fiducia al futuro, ma gli scogli per superare la crisi economica sono tanti. Alcune categorie devono ancora tenere le serrande abbassate ed altre rischiano di non poter più riaprire. Il punto sulla situazione economica nel Friuli Venezia Giulia.

Tedensko informativna oddaja o aktualnih temah z gosti v studju.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Talk show con intermezzi musicali.

Pogovorna oddaja z glasbenimi točkami.

Tuttoggi Scuola e' la trasmissione che presenta il mondo scolastico in Tv. In primo piano gli Istituti della Comunita' nazionale italiana di Slovenia e croazia, ma non solo. Ogni settimana, il martedi', si rinnova l'appuntamento con un nuovo argomento: dall'attivita' didattica a quella formativa. Con cadenza mensile, all'interno di Tg Scuola Ragazzi, di volta in volta, una scuola presenta il proprio Telegiornale.

Tuttoggi Scuola je TV serija, ki obravnava šolsko problematiko in razkriva življenje za šolskimi klopmi. Poudarek daje predvsem inštitucijam Italijanske narodne skupnosti, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. V posamezni oddaji so predstavljene različne tematike, od didaktičnih do izobraževalnih. Vsak konec meseca se oddaja prelevi v TG Scuola Ragazzi, kjer nastopajo učenci posamezne šole, ki se predstavijo s svojim televizijskim dnevnikom.

Sredi Ljubljane stoji Glanzeva stavba, kjer domuje slovenski parlament. Hram demokracije, kjer se je oblikovala slovenska zgodovina, danes velja za pomemben del slovenske kulturne dediščine.
Iz Ljubljane pa prihaja tudi Zvonko Drobnič, ki se je pred pol stoletja učil steklopihaštva. Takrat si seveda ni niti predstavljal, da bo ta poklic nekoč izumrl. Danes je eden zadnjih, ki pihajo laboratorijsko steklo na odprtem ognju.
Slovenski izraz kras je postal sinonim za pokrajine z značilnimi kraškimi pojavi po vsem svetu. Notranjski muzej v Postojni se v svoji 70 letni tradiciji ponaša s pomembno vlogo raziskovalca in čuvaja bogate slovenske kraške dediščine.
Na Slovenskem pa je zelo bogata tudi čebelarska tradicija. Med znamenite posebnosti sodijo poslikane panjske končnice. Na Bovškem njihove replike izdeluje Tomislav Rene Čopi.
Na koncu pa v oddaji predstavimo še kitarista in skladatelja Miha Guština Guštija:
»Glasba je napad na čustva. Kako bi sicer pripravil množico, da z rokami v zraku kričijo refren komada priljubljenega benda? Nenazadnje so v vojnah uporabljali boben, da je dvigoval adrenalin.«

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Sanni Kaitamaki je zaljubljena v finsko volno in svoje ovce. Živi v bližini mesta Vassa na zahodni obali Finske, kar je dobra lokacija za prodajo volne. Sanni ima 34 let in včasih se je ukvarjala z rejo prašičev. Ko so v bližnjem mestu v podjetju za predelavo volne napovedali, da bodo opustili posel se je Sanni odločila da stroje odkupi in se začne ukvarjati s predelavo volne, kar je njeni kmetiji prineslo dodano vrednost in možnosti razvoja.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Nastija combatte dalla nascita con l’atrofia muscolare spinale che l’ha inchiodata a una sedia a rotelle. E’ una curiosa, espressiva e incisiva giovane fotografa e danzatrice in carrozzina, che non intende attendere supinamente gli indispensabili cambiamenti atti a migliorare le condizioni necessarie alle persone invalide per condurre una vita e un’attività autonome; anzi, richiama l’attenzione dell’opinione pubblica, in modo attivo e diretto, sulle anomalie che esse incontrano. Non sopporta le lamentele e affronta il suo handicap come una sfida. Quando non danza sul palco sotto i riflettori, Nastija è impegnata in riprese di ruolo. Ruoli impegnati sul tema della discriminazione e delle disparità dei disabili nella società. Seguiamo Nastija, che da diva di concorsi di danza internazionali si trasforma in attivista urbana e sulla sua carrozzina parte per una nuova impegnativa foto-video spedizione

Nastija se od rojstva bori s spinalno mišično atrofijo, ki jo je priklenila na invalidski voziček. Je zvedava, artikulirana in prodorna mlada fotografinja ter plesalka na invalidskem vozičku, ki ne želi pohlevno čakati na nujne spremembe na nivoju urejanja pogojev za samostojno bivanje in delovanje invalidov v družbi, temveč javnost aktivno in neposredno opozarja na nepravilnosti. Ne prenese jamranja. Svoj handicap sprejema kot izziv. Kadar ne blesti v soju žarometov na plesnih podijih, Nastija snema vloge. Angažirane vloge na temo diskriminacije in neenakosti hendikepiranih v družbi. Spremljamo Nastijo, ki se iz dive mednarodnega plesnega tekmovanja prelevi v urbano aktivistko, ki se z invalidskim vozičkom podajana novo angažirano foto-video odpravo.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Telegiornale.

Dnevnik.

Ana Enamorado si è trasferita in Messico dall'Honduras per trovare il figlio diciasettenne, di cui ha perso le tracce, senza sapere se è ancora vivo. Negli ultimi anni sono spariti più di 100.000 immigrati nel Messico, giunti da diversi paesi latinoamericani. Nonostante in passato fosse stata vittima di violenze, è diventata difensore dei diritti dell'uomo, che cerca di mettere luce sul destino di migliaia di scomparsi.
Juan Acevedo appartiene al popolo Triqui dello stato di Oaxaca. Nel 1970 si trasferì nella capitale, dove si è creato una famiglia. Da sempre lotta contro la discriminazione razziale ottenendo che la comunità di nativi, composta da 40 famiglie ha acquistato il terreno dove si sono stabiliti. Juan e la moglie hanno un negozio e si occupano del figlio disabile.
Jaileth Ibarra stava per morire per un difetto al cuore, ma ha trovato un donatore in tempo. Dal trapianto del cuore è passato un anno e mezzo e conduce una vita normale, anche se ora è disoccupata. La convalescenza è stata utile per riallacciare il rapporto con la madre, che per molto tempo non voleva accettare l'idea di avere una figlia omosessuale.


Ana Enamorado je prišla v Mehiko iz Hondurasa, da bi poiskala svojega 17-letnega sina, brez da bi vedela ali je še živ. V zadnjih letih se je v Mehiki izgubila sled za več kot 100.000 priseljenci iz različnih srednjeameriških držav. Iz žrtve nasilja se je prelevila v zagovornico človekovih pravic, ki se trudi odkriti resnico o usodi tisočev pogrešanih.
Juan Acevedo je pripadnik ljudstva Triqui iz mehiške zvezne države Oaxaca. Leta 1970 se je preselil v glavno mesto, kjer si je ustvaril družino, obenem pa se že ves čas bori proti rasnemu razlikovanju. Dosegel je, da je staroselska skupnost, v kateri živi 40 družin, kupila zemljišče in si postavila domove. Z ženo se preživljata s trgovinico in skrbita za invalidnega sina.
Jaileth Ibarra je grozila smrt zaradi srčne okvare, a je pravočasno dobila srce darovalca. Z njim živi že leto in pol in se trudi zaživeti običajno življenje, čeprav je po presaditvi ostala brezposelna. Okrevanje ji je tudi pomagalo, da se je pobotala z mamo, ki se prej ni mogla sprijazniti z dejstvom, da je Jaileth sprevrženka.

Classifica musicale di brani emergenti di case discografiche indipendenti.

Glasbena lestvica izhajajočih italijanskih pesmi neodvisnih založb

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje je italijanski umetnik Roberto Ghezzi.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Telegiornale.

Dnevnik.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov