Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 1. nov. 2021

TV Koper/Capodistria • Pon, 1. nov.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

Tuttoggi Scuola e' la trasmissione che presenta il mondo scolastico in Tv. In primo piano gli Istituti della Comunita' nazionale italiana di Slovenia e croazia, ma non solo. Ogni settimana, il martedi', si rinnova l'appuntamento con un nuovo argomento: dall'attivita' didattica a quella formativa. Con cadenza mensile, all'interno di Tg Scuola Ragazzi, di volta in volta, una scuola presenta il proprio Telegiornale.

Tuttoggi Scuola je TV serija, ki obravnava šolsko problematiko in razkriva življenje za šolskimi klopmi. Poudarek daje predvsem inštitucijam Italijanske narodne skupnosti, tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. V posamezni oddaji so predstavljene različne tematike, od didaktičnih do izobraževalnih. Vsak konec meseca se oddaja prelevi v TG Scuola Ragazzi, kjer nastopajo učenci posamezne šole, ki se predstavijo s svojim televizijskim dnevnikom.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

In questo numero di Lynx Magazine vi mostreremo come il corso di studi sloveni presso il Dipartimento di Lettere e Filosofia dell'Università di Trieste sia un vero e proprio laboratorio di interculturalità bilingue. Ci concentreremo anche sull'occupazione dei lavoratori non più giovani, poiché in Slovenia è in aumento l'età media dei dipendenti, che può rappresentare un significativo valore aggiunto sul mercato del lavoro.
Vedremo poi una mostra virtuale che svela momenti meno conosciuti dell'occupazione italiana della Jugoslavia durante la Seconda guerra mondiale.
A concludere la trasmissione un servizio sul dialetto istroveneto che recentemente è stato iscritto nei Registri dei Beni Culturali Immateriali di Slovenia e Croazia.

V tokratni oddaji Lynx Magazine vam bomo pokazali kako je študijski program slovenistike na Oddelku za humanistične študije Univerze v Trstu pravi laboratorij dvojezične medkulturnosti. V ospredje bomo postavili tudi tematiko zaposlovanja starejših delavcev. Tudi v Sloveniji se namreč viša povprečna starost zaposlenih, ki lahko na trgu delovne sile predstavljajo pomembno dodano vrednost. Zatem si bomo ogledali virtualno razstavo, ki odstira zamolčane razsežnosti italijanske okupacije Jugoslavije med drugo svetovno vojno. Oddajo pa zaključili z istrobeneščino, narečnim govorom, ki je svoje mesto dobilo tudi v Registru nesnovne kulturne dediščine.






Trasmissione mensile dedicata all'informazione transfrontaliera nonche' a concerti,documentari ed eventi in diretta prodotti in collaborazione con la sede RAI del FVG.

Mesečna oddaja namenjena čezmejnim temam,koncertom,dokumentarcem ter prenosom dogodkov,ki je plod sodelovanja s sedežem RAI iz FJK.

Magazine settimanale di attualita' e di approfondimento della redazione giornalistica italiana della Sede Rai per il FVG.

Tedenska aktualna magazinska oddaja,ki jo pipravlja novinarsko uredništvo v italijanskem jeziku Deželnega Sedeža Rai za FJK.

Il 22-enne Samer è giunto in Slovenia nell’ambito del programma di redistribuzione dei migranti. Si è dato subito da fare per trovare un alloggio in affitto, che in breve tempo è andato a fuoco. Un amico è disposto ad accoglierlo per qualche giorno, finché non trova un’altra sistemazione. Vorrebbe tanto trovare una stanza da affittare, ma la diffidenza degli sloveni e i loro pregiudizi nei confronti dei migranti, ricordano la battaglia contro i mulini a vento.

Samer je 22-letni študent iz Sirije in je v Slovenijo prišel v okviru evropskega programa za prerazporeditev beguncev. Začasno živi pri prijatelju, saj je njegovo najemniško stanovanje skoraj v celoti pogorelo zaradi kratkega stika v električni napeljavi. Samer se želi odeseliti, vendar njegovo iskanje nove sobe v najem, zaradi predsodkov slovencev do beguncev, ne obrodi sadov.

Nel centenario della sua nascita, ricordiamo Alida Valli, la ragazza di Pola che ha conquistato Hollywood e alla quale il regista, Mimmo Verdesca, ha dedicato un film. Grazie ad un libro e ad una ricostruzione vediamo come funzionava il ponte levatoio che fino al 1894 si trovava all'ingresso del mandracchio di Pirano. Scopriamo che Muggia conserva un antico porticciolo romano, incontriamo il poeta isolano, Marino Maurel e l'Arca dei saperi va a curiosare tra le prelibatezze della cucina dei salinai di Sicciole.

Magazinska oddaja o dogodkih in zanimivostih mest na območju Istre in njenih sosednjih pokrajin. Novinarji pripravljajo reportaže o različnih prireditvah, krajih zgodovinskega in arhitekturnega pomena z njihovimi arheološkimi odkritji ter prispevke o znanih osebnostih na področju umetnosti, zgodovine in znanosti.

Regionalni TV program Koper – Capodistria že vrsto let namenja posebno oddajo športnemu dogajanju med zamejci v Italiji. Predhodnica današnje oddaje Športel je bil »Šesti krog« v sezoni 1990/91. Oddaja se je jeseni 1991 preimenovala v Športel, od tedaj je njen redaktor in voditelj Igor Malalan. Športel prihaja v domove zamejcev in tudi številnih gledalcev Slovenije vsak ponedeljek zvečer ob 18.00. V 30 minutah se zvrstijo prispevki s športnih tekmovanj ter pogovori v studiu. V vseh teh letih se je v oddaji zvrstilo veliko število sodelavcev, stalnica pa ostaja Igor Malalan, ki je oddaji dal svoj pečat z uvedbo nekaterih novih rubrik in vodenjem, ki odstopa od običajnih tovrstnih oddaj. Športel pomeni okence v pogovornem jeziku zamejcev in je v skladu z namenom oddaje – odpiranje okna v svet zamejskega športa. Oddajo ureja in vodi Igor Malalan.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Rotocalco sportivo settimanale.

Nella puntata di oggi calcio con il campionato sloveno e tedesco, motocross con Tim Gajser in lotta per il titolo mondiale, pallamano con la vittoria del Koper in campionato e tennis con le parole di Novak Djokovic e Daniil Medvedev.
Športna tedenska oddaja

Thomas ha iniziato la sua carriera in azienda nella veste di ideatore di progetti per l'energia rinnovabile. In seguito, ha deciso di acquistare un podere, consapevole dell'importanza del legno e del bosco per la nostra sopravvivenza. Oggi assieme al padre provvedono la comunità locale di cui fanno parte con l'energia rinnovabile proveniente dal sole, dal legno e dall'acqua. Tutto ciò apporta un valore aggiunto all'agricoltura.

Thomas je svojo kariero začel v podjetju kot načrtovalec projektov obnovljive energije. Potem se je odločil za nakup kmetije, zavedajoč se, kako pomembna naravna surovina je les in kaj za naše preživetje pomeni gozd. Danes skupaj z očetom oskrbujeta lokalno skupnost z obnovljivo energijo iz lesa, sonca in vode, to pa prinaša dodano vrednost tudi kmetovanju.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje je italijanski fotograf Nicola Betellotti.

Telegiornale.

Dnevnik.

Trasmissione settimanale con ospiti in studio in cui si affrontano, in maniera analitica, i grandi e piccoli temi di oggi. Un'ora per mettere a confronto e cercare di spiegare le ragioni che determinano i principali fatti ed eventi. Ogni lunedì alle 21:15 su Tv Capodistria.

Tedensko informativna oddaja o aktualnih temah z gosti v studju.

Trasmissione di videoclip musicali.

Oddaja z glasbenimi videoposnetki.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V tokratni oddaji Ljudje in zemlja bo pred mikrofon najprej stopil kmetijski minister, ki bo med drugim odgovoril tudi na vprašanje, kako naj vaščani sobivajo z zvermi. Sprehodili se bomo po veronskem vinskem sejmu, ki so ga organizirali kljub ali pa prav zaradi pandemije. »Forešt« iz Novega Mesta si je dovolil oženiti se na Kras, zagnati prodajo rib in celo saditi oljke – škandalozno! Šli smo tudi čez mejo na Krasu, kjer in posneli posledice škode, ki jo zamejskim kmetom povzročajo divji prašiči. Vabljeni k ogledu to nedeljo opoldan na prvem in ob 18h na koprskem programu.

Regionalni TV program Koper – Capodistria že vrsto let namenja posebno oddajo športnemu dogajanju med zamejci v Italiji. Predhodnica današnje oddaje Športel je bil »Šesti krog« v sezoni 1990/91. Oddaja se je jeseni 1991 preimenovala v Športel, od tedaj je njen redaktor in voditelj Igor Malalan. Športel prihaja v domove zamejcev in tudi številnih gledalcev Slovenije vsak ponedeljek zvečer ob 18.00. V 30 minutah se zvrstijo prispevki s športnih tekmovanj ter pogovori v studiu. V vseh teh letih se je v oddaji zvrstilo veliko število sodelavcev, stalnica pa ostaja Igor Malalan, ki je oddaji dal svoj pečat z uvedbo nekaterih novih rubrik in vodenjem, ki odstopa od običajnih tovrstnih oddaj. Športel pomeni okence v pogovornem jeziku zamejcev in je v skladu z namenom oddaje – odpiranje okna v svet zamejskega športa. Oddajo ureja in vodi Igor Malalan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov