Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 24. nov. 2022

TV Koper/Capodistria • Čet, 24. nov.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

*****

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

In passato, Zasavje era una regione marcata dalle colonie minerarie.
Iztok Sitar, disegnatore di fumetti, illustratore e caricaturista, affronta i temi che sono lo specchio della società.
Vi presenteremo l’antica tradizione dell’artigianato delle stufe in maiolica presso la famiglia Avbelj che continua a produrre mattonelle a mano.
Il Museo ferroviario inaugurato quattro decenni fa custodisce un importante patrimonio tecnico.
Il fiume smeraldino Isonzo è attraversato da diversi celebri storici ponti.

Posebnost Zasavja so bile tudi rudarske kolonije.
Iztok Sitar je risar stripov, ilustrator in karikaturist, ki s svojimi temami pogosto družbi nastavlja ogledalo.
Pri Avbljevih ohranjajo staro tradicijo pečarstva, saj pečnice še vedno izdelujejo ročno.
Štiri desetletja star muzej hrani bogato tehnično dediščino.
Smaragdno reko prečkajo znameniti mostovi z bogato zgodovino.

Reportage sugli eventi di fotografia nell'ambito della manifestazione Trieste Photo Days.

Reportažna oddaja o fotografskih razstavah v sklopu prireditve Trieste Photo Days.

Magazine settimanale di approfondimento coprodotto dalle redazioni giornalistiche delle sedi Rai di Trieste e di Bari. La trasmissione si prefige di esplorare l'est per interpretare l'ovest,alla ricerca delle radici comuni.

Tedenska magazinska oddaja, ki nastaja v sodelovanju med novinarskimi uredništvi deželnih sedežev Rai-a v Trstu in Bariju. Namen oddaje je osvetliti vzhod,da bi razumeli tudi zahod,ter iskanje skupnih korenin.

Italian Comics Animation by Romano Garofalo.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Italijanski pisatelj Italo Calvino je po vzoru bratov Grimm leta 1956 pripravil obsežno zbirko italijanskih ljudskih pravljic. Ob stoti obletnici avtorjevega rojstva naposled dobivamo tudi v slovenščini celoten prevod te bogate in raznolike pripovedovalske klasike - 200 zgodb v dveh knjigah. Delo, izdano pri založbi Mladinska knjiga, je nastalo v prevodu tokratnega gosta naše oddaje, Gašperja Maleja.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Raziskovanje zemlje... morja... vesolja... prostora, ki nas obdaja. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu bo to tema oddaj o znanosti na TV Koper-Capodistria. Bodočnost človeštva temelji na raziskovanju in novih odkritjih.
Leta 2020 bo mesto Trst odprlo vrata imenitnemu svetu znanosti. Kot Evropska prestolnica znanosti bo gostila priznane raziskovalce iz celega sveta. Od vedno center znanosti, mesto Trst ponuja najboljše možnosti znanstveni inteligenci. Priča temu in ob bok znanstvenim institucijam je oddaja " Vesolje je..." - " L'Universo è... " pomembna sporočila predstavila svojim gledalcem.
V novi oddaji " L'Universo è...esplorazione " / " Vesolje je...raziskovanje " več znanosti in najboljše iz sveta inovacij, vsako zadnjo nedeljo v mesecu na TV Koper-Capodistria. Da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Girato tra Italia e Slovenia, il documentario propone un viaggio fra passato e presente alla scoperta della storia e della natura di questo mare, cercando sott’acqua quei fili, quelle tracce, che rappresentano il tessuto comune a tante lingue e culture delle “genti adriatiche”.

Dokumentarni film posnet med Italjio in Slovenijo, je popotovanje od davnine do današnjih dni, ki odkriva naravo današnjega morja. Pod vodo išče niti, sledi in ostaline da bi spoznali zgodovino in naravo tega morja, v iskanju sledi, ki sestavljajo skupno tkivo številnih jezikov in kultur jadranskega človeka.

Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori.

Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.

I conflitti tra gli esseri umani e le popolazioni di orso bruno in Europa sono ancora una delle principali minacce alla conservazione di questo animale. Il progetto internazionale LIFE DINALP BEAR, realizzato dal Centro per le foreste, mira a migliorare la convivenza tra esseri umani e animali. Una delle misure è prevenire il danno causato dagli orsi. Pertanto, tra gli apicoltori e gli allevamenti di bestiame sono stati distribuiti recinti elettrici e aumentato l'uso di cani da pastore. Il progetto ha avuto molto successo, poiché negli ultimi anni il danno è diminuito del 95 percento.

Konflikt med človekom in populacijami rjavega medveda v Evropi so še vedno ena izmed glavnih groženj ohranitvi te zveri. Mednarodni projekt LIFE DINALP BEAR, ki ga pri nas izvaja Zavod za gozdove, teži k izboljšanju sobivanja ljudi in zveri. Eden od ukrepov je preprečevanje škode, ki jo povzročajo medvedi. Tako so med čebelarje in rejce drobnice razdelili električne ograje in obudili uporabo pastirskih psov. Projekt je zelo uspešen, saj se je v zadnjih letih škoda zmanjšala za 95 odstotkov.

Trasmissione di videoclip musicali.

Oddaja z glasbenimi videoposnetki.

V tokratni oddaji Lynx Magazine vam bomo predstavili kako strokovnjaki za matematiko in biologijo z roko v roki iščejo rešitve za super krompir. Tak, ki bo postal odpornejši proti vremenskim vplivom vseh vrst. Zanimalo nas je kako je v praksi zaživel čezmejni projekt Geokarst, katerega namen je odkrivati in prikazati geološko dediščino Matičnega Krasa. V občini Devin – Nabrežina je na ogled muzej, kjer se je mogoče odpraviti na čisto posebno raziskovanje kamna. Na zanimiv način smo se poklonili tudi dvema glasbenima legendama- skupini Rolling Stones in Elvisu Presleyu.

Italijanski pisatelj Italo Calvino je po vzoru bratov Grimm leta 1956 pripravil obsežno zbirko italijanskih ljudskih pravljic. Ob stoti obletnici avtorjevega rojstva naposled dobivamo tudi v slovenščini celoten prevod te bogate in raznolike pripovedovalske klasike - 200 zgodb v dveh knjigah. Delo, izdano pri založbi Mladinska knjiga, je nastalo v prevodu tokratnega gosta naše oddaje, Gašperja Maleja.

V oddaji je tema pogovora mafija. Gosta na daljavo sta dopisnik RTV Slovenija v Rimu in Vatikanu Janko Petrovec in koordinatorka goriške sekcije vsedržavnega združenja LIBERA - contro le mafie Francesca Giglione.
V studiu Barbara Ferluga. Oddajo sooblikujejo dijaki liceja F. Prešerna iz Trsta.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov