Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 26. jan. 2023

TV Koper/Capodistria • Čet, 26. jan.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

La pesca è l'attività economica primaria nel territorio litoraneo settentrionale del Mare Adriatico. Gestire gli stock ittici "transfrontalieri" tra diversi paesi è uno dei temi più attuali nella Macroregione adriatico-ionica. I pescatori, che vivono quotidianamente a stretto contatto con il mare, danno indicazioni su come comportarsi per preservare il patrimonio della pesca, nonostante il crescente inquinamento del mare.

Ribolov je primarna gospodarska dejavnost v obmorskih krajih na severu Jadranskega morja. Upravljanja staleža rib "preko meja" med različnimi državami je eno izmed zelo aktualnih vprašanj v Jadransko Jonski makroregiji. Ribiči , ki se z morjem srečujejo vsak dan povedo kako bi najbolje ohranjali dediščino ribištva , kljub naraščanju onesnaževanja morja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Alpe Adria e' un magazine curato dalle TV dell'Europa centrale. Si occupa di temi d'attualita', delle tradizioni e delle curiosita' del Centro Europa.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Serie di concerti di musica folk, pop e rock.

Serija koncertov pop, folk in rock glasbe.

Magazine settimanale di approfondimento coprodotto dalle redazioni giornalistiche delle sedi Rai di Trieste e di Bari. La trasmissione si prefige di esplorare l'est per interpretare l'ovest,alla ricerca delle radici comuni.

Tedenska magazinska oddaja, ki nastaja v sodelovanju med novinarskimi uredništvi deželnih sedežev Rai-a v Trstu in Bariju. Namen oddaje je osvetliti vzhod,da bi razumeli tudi zahod,ter iskanje skupnih korenin.

Italian Comics Animation by Romano Garofalo.

Giornalista, scrittore, amante dello sport, punto di riferimento per i telecronisti soprattutto in Italia. Sergio Tavčar è stato allenatore di pallacanestro e oggi è anche un blogger, apprezzato nel mondo del basket.

Roman Pahor, narodno zaveden Slovenec, je svoj upor proti raznarodovalni politiki fašizma drago plačal. Njegova življenjska zgodba je zbrana v knjigi Za vse, ne zase. V oddaji vam ga bomo predstavili z vnukom in avtorjem knjige Petrom Verčem.

18:30
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

In questa puntata parleremo di nuove scoperte e di ricerche scientifiche per la cura e il trattamento di malattie molto gravi, come lo è il cancro. Le invenzioni hanno sempre cambiato la storia della scienza e dell'uomo ed hanno portato ad un progresso tecnologico, anche e soprattutto in medicina. Approfondiremo questo tema con gli esperti del settore, e non solo con chi si occupa di ricerca ma anche con professionisti della medicina, non tralasciando una questione molto importante che è quella dell'alimentazione corretta.

Tema tokratne oddaje bodo novosti na področju znanosti in raziskovanja, ki se nanašajo na diagnostiko in zdravljenje težkih bolezni, kot je rak. Nova odkritja močno vplivajo na zgodovino znanosti in človeštva, prinašajo pa tudi tehnološki napredek na vseh sektorjih, tudi v medicini. Gostje oddaje bodo strokovnjaki s področja razvoja visokih tehnologij v medicini in vrhunski zdravniki specialisti. Povezali se bomo z največjim Centrom za zdravljenje raka na svetu, z MD Anderson Cancer Centrom, ki se nahaja v Združenih državah Amerike. V Skype povezavi s Houstonom bomo stopili v stik s priznano onkologinjo.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Trasmissione tratta dal ricco archivio di TV Koper-Capodistria.

Oddaja iz arhivskega gradiva TV Koper-Capodistria.

Serie di documentari realizzati nell'ambito del progetto Inter-Rives che vede collaborare le televisioni pubbliche dell'area del Mediterraneo grazie alla COPEAM. Questa serie propone i lavori realizzati dalle TV di Slovenia, Italia, Croazia, Tunisia, Spagna, Turchia, Malta, San Marino, Serbia-Vojvodina, Svizzera e sono dedicati ai temi del viaggio e del mare.

Serija dokumentarnih filmov realiziranih pod skupnim nazivom Inter-Rives. Projekt je nastal na pobudo COPEAM in združuje sodelovanje javnih televizijskih hiš Mediteranskega območja. Tematike dokumentarcev so zgodbe iz potovanj in obmorskega življenja. Dokumentarci so nastajali na javnih televizijah: Slovenije, Italije, Hrvaške, Tunizije, Španije, Turčije, Malte, San Marina, Srbije/Vojvodina in Švice.

Bressanone è una piccola cittadina di 500.000 abitanti in Alto Adige, divenuta Capitale europea alpina del 2018. Nonostante i numerosi turisti, la vita pulsa anche grazie ai suoi abitanti, attivi con vari progetti innovativi ma rimangono anche strettamente connessi con il mondo alpino, che li circonda. Bressanone è inoltre un crocevia di culture diverse, germaniche e romaniche, che si esprime anche nella cucina.

Brixen je mestece s 500 tisoč prebivalci na Južnem Tirolskem in je postalo evropska alpska prestolnica 2018. Kljub številnim turistom mestece živi tudi zaradi svojih prebivalcev, ki so tesno povezani z različnimi inovativnimi projekti, hkrati pa ostajajo povezani z alpskim svetom, ki jih obkroža. Brixen je tudi stičišče različnih kultur, germanske in romanske, kar se izraža tudi v kulinariki.

L'Energia dei Luoghi - Energija prostorov je reportaža o nedavnem Festivalu vetra in kamna, obsežnem nizu dogodkov, ki združujejo umetnost, znanost in znanje o Krasu. Zlasti občina Devin Nabrežina s kamnolomi, gozdovi in pogledom na morje je protagonistka zgodbe, povezane s pridobivanjem in predelavo ene najboljših sort med kraškimi marmorji. Umetniška rezidenca za mlade kiparje, obiski javnosti v kamnolomih, pesniške in plesne predstave, land-art instalacije, razstave in srečanja z geologi so le nekateri od dogodkov, opisanih v dokumentarnem filmu, ki posebno poglavje namenja Kamnu, razpršenemu muzeju kamna in kamnolomov v Nabrežini, ki ga je občinska uprava udejanjila v sodelovanju s skupino krajevnih ustanov in združenj. Dokumentarec, ki ga je režiral Piero Pieri, je nastal v produkciji Deželnega sedeža RAI za Furlanijo Julijsko krajino. Za slovensko verzijo je poskrbela Luana Grilanc.

Roman Pahor, narodno zaveden Slovenec, je svoj upor proti raznarodovalni politiki fašizma drago plačal. Njegova življenjska zgodba je zbrana v knjigi Za vse, ne zase. V oddaji vam ga bomo predstavili z vnukom in avtorjem knjige Petrom Verčem.

V četrti mesečni oddaji letošnje sezone je govor o veri: gosta na daljavo sta duhovnik in profesor na teološki fakulteti UL Andrej Šegula in župnik v Idriji Marko Rijavec. Dijaki ju z voditeljico Barbaro Ferluga sprašeujejo o vlogi Cerkve danes, o doživljanju duhovniškega poklica ter o izzivih našega časa. V rubriki U120 posvečeni italijanski ustavi pa bo govor o členih, ki obravnavajo pravico do verstev, njihovega širjenja in povezanih zakonskih ureditev.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov