Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. mar. 2023

TV Koper/Capodistria • Čet, 16. mar.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

A Quarta di copertina parleremo della monumentale monografia, dedicata alla famiglia Cobenzl con Cristina Bragaglia della Fondazione Coronini Cronberg, Federico Vidic, diplomatico e curatore della pubblicazione e Marco Plesnicar direttore dell'Archivio di Stato di Gorizia. Nel servizio incontreremo Veronika Simoniti, autrice del libro Ivana davanti al mare e nella conclusione musicale sarà nostro ospite il violagambista Teodoro Baù con il suo album d'esordio.

Curata e condotta da Luisa Antoni, Quarta di copertina è una trasmissione, di TV Koper Capodistria che si occupa di editoria a largo spettro. Le puntate presentano ospiti in studio e servizi su libri, festival letterari, filosofici, psicologici e giornalistici e musica. Ne sono ospiti scrittori, organizzatori, editori, intellettuali, bibliotecari, librai e storici.

Quarta di copertina je oddaja TV Koper Capodistria, ki se ukvarja z založništvom, z novostmi knjižnega trga, z literarnimi in novinarskimi festivali in z glasbo. Njena urednica in voditeljica je Luisa Antoni, ki v koprskem televizijskem studiu 3 gosti pisatelje, organizatorje, založnike, intelektualce, knjižničarje, knjigotržce in zgodovinarje.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Janja Garnbret è la prima campionessa di arrampicata nella storia delle Olimpiadi e prima donna a salire a vista una Via di 8c.
Jan Cvitkovič, laureato in archeologia, è uno studioso dell'animo umano, sceneggiatore e regista di successo.
La designer Tina Princ è l’autrice della formula “Things I Miss” - uno stile di abbigliamento intransigente e uno dei migliori marchi sostenibili del mondo.
L’architetto e scultore Jože Brumen è considerato uno dei più importanti designer grafici sloveni della seconda metà del ventesimo secolo.
La gastronomia slovena riscopre i sapori di un tempo e torna ai piatti tradizionali locali secondo antiche ricette.

Janja Garnbret je najboljša športna plezalka na svetu, olimpijska prvakinja in prva ženska, ki je v skali na pogled preplezala smer z oceno 8c.
Jan Cvitkovič, po izobrazbi arheolog, je scenarist in eden najbolj uspešnih slovenskih filmskih režiserjev.
Tina Princ, oblikovalka oblačil in vizionarka oblikovanja doma in v svetu, nam predstavi svojo modno znamko »Things I Miss«.
Jože Brumen je bil arhitekt, kipar in pionir oblikovanja na področju vidnih sporočil.
Tradicionalna kulinarika na Gorenjskem: nekoč vsakdanja ali pa le praznična hrana se danes spet vrača na krožnike vrhunske kulinarike.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Magazine settimanale di approfondimento coprodotto dalle redazioni giornalistiche delle sedi Rai di Trieste e di Bari. La trasmissione si prefige di esplorare l'est per interpretare l'ovest,alla ricerca delle radici comuni.

Tedenska magazinska oddaja, ki nastaja v sodelovanju med novinarskimi uredništvi deželnih sedežev Rai-a v Trstu in Bariju. Namen oddaje je osvetliti vzhod,da bi razumeli tudi zahod,ter iskanje skupnih korenin.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Z nami je dr. Elena Cerkvenič Grill, tržaška Slovenka, ki skrbi za širjenje in poznavanje slovenskega jezika in slovenske kulture v Trstu in v Goric. Z različnimi projekti se zavzema za to, da italijanski del Trsta spozna slovensko literaturo. Priredila je že vrsto dvojezičnih slovensko-italijanskih srečanj. V sodelovanju z intelektualci in študenti iz Slovenije in iz Trsta se prizadeva tudi za poimenovanju ulic, trgov, zelenic v Trstu po uglednih Slovenkah. Dr. Elena Cerkvenič Grill je profesorica in pesnica, je most med dvema kulturama in nepogrešljiva ustvarjalka tržaškega kulturnega miljeja.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Industrijska robotika, droni, igrače, oprema za gospodinjstvo. Robotika in umetna inteligenca sta vedno bolj prisotni v našem vsakdanu. Gre za velike spremembe v načinu življenja človeštva. Veliko robotov je v uporabi in še veliko več jih bo v prihodnosti, na vseh področjih našega delovanja.
"Potovanje v prihodnost - Robotika, arhitektura software" v novi oddaji serije "Vesolje je...raziskovanje", na sporedu v nedeljo 27 januarja ob 20.00 uri.
Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.


Dai robot industriali alle attrezzature mediche, droni, giocattoli o apparecchiature domestiche, la robotica e l'intelligenza artificiale sono sempre più presenti nella nostra vita quotidiana. E' in corso una enorme rivoluzione in quanto ci sono già molti robot e ve ne saranno ancora di più in futuro, in tutti i settori della nostra vita.
"Viaggio nel futuro - Robotica, architettura software" in "L'Universo è...esplorazione", domenica 27 gennaio alle 20.00.
Autrice e conduttrice del programma Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Serija dokumentarnih oddaj o krajih, tradicjah in ljudeh, ki prestavljajo identiteto Istre.

I sedimenti fluviali influenzano la navigabilità dei fiumi, la pesca e la produzione di energia elettrica nelle centrali idroelettriche. Nel bacino del Danubio e dei suoi affluenti, finora nessuno se n’è occupato seriamente, professionalmente e maniera sistematica. Ma poiché la gestione dei sedimenti è indispensabile a livello internazionale, diversi Stati del territorio danubiano hanno iniziato a connettersi e cercare soluzioni comuni.

Rečni sediment vpliva na plovnost rek, na ribolov, na proizvodnjo elektrike v hidroelektrarnah. V porečju Donave in njenih pritokov se z njim doslej ni nihče resno, strokovno in organizirano ukvarjal. A ker se je upravljanja sedimenta nujno lotiti na mednarodni ravni, so se države začele povezovati in iskati skupne rešitve.

V filmskem ciklusu Dokumentarne perspektive bo tokrat v ospredju meja. Državna meja med Slovenijo in Italijo, ki je vrsto let ločevala oba naroda. Prireditev Odprta meja, ki je prvič zaživela leta 1981, pa je vsaj za en dan mejo med državama odprla.
Okrogla obletnica prireditve je bila tudi spodbuda za dokumentarni film z naslovom Odprta meja 40 let, življenje ob meji brez meje režiserke in avtorice Elene Husu.

Z nami je dr. Elena Cerkvenič Grill, tržaška Slovenka, ki skrbi za širjenje in poznavanje slovenskega jezika in slovenske kulture v Trstu in v Goric. Z različnimi projekti se zavzema za to, da italijanski del Trsta spozna slovensko literaturo. Priredila je že vrsto dvojezičnih slovensko-italijanskih srečanj. V sodelovanju z intelektualci in študenti iz Slovenije in iz Trsta se prizadeva tudi za poimenovanju ulic, trgov, zelenic v Trstu po uglednih Slovenkah. Dr. Elena Cerkvenič Grill je profesorica in pesnica, je most med dvema kulturama in nepogrešljiva ustvarjalka tržaškega kulturnega miljeja.

V mesecu februarju, ob slovenskem kulturnem prazniku, je oddaja kulturno obarvana. Gosta sta igralec Primož Forte, ki spregovori o svoji umetniški poti ter pisatelj Tadej Golob, ki je v zadnjih letih postal najbolj znano slovensko ime v svetu pisanja kriminalk. Pri oddaji sodelujejo dijaki drugostopenjskih srednjih šol iz Trsta in Gorice. Uredništvo podpisujejo Barbara Ferluga, Poljanka Doljak in Jan Leopoli.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov