Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 21. nov. 2020

TV Maribor • Sob, 21. nov.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet elnyerte a közérdekű ifjúsági civil szervezet státust;
- négy új promóciós anyagot készített az MMÖNK;
- a helyi alkotók idén megjelent kiadványai;
- a járványok a magyar irodalom nagyjainak életét is befolyásolták.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- Pomursko madžarsko mladinsko društvo dobilo status nacionalne mladinske organizacije;
- PMSNS pripravila štiri nova promocijska gradiva;
- letošnje publikacije domačih ustvarjalcev;
- epidemije vplivale tudi na življenje velikanov madžarske književnosti.

V športni telovadnici Osnovne šole Beltinci je potekala prireditev "Kje s’ pa ti doma", na kateri so učenci in učenke predstavili svoj domači kraj in pokrajino.
Učenci in učenke Osnovne šole Beltinci so s pomočjo pesmi, šeg in navad ter plesov in otroških iger predstavili pokrajino, v kateri so se rodili, v kateri živijo in v katero se bodo vračali.

V mariborskem delu jutra bo govora tudi o ozaveščanju jecljanja, opozorili bomo na nekaj konkretnih projektov Zveze prijateljev mladine, v seriji zgodb iz industrijske preteklosti je na vrsti tovarna Lilet, na terenu bomo preverili delovanje zdravstvenega dom Adolfa Drolca, o vlogi in pomenu gledališč v teh časih pa bo govorili Aleš Novak, umetniški vodja festivala Borštnikovo srečanje.

»Ljudje, kot sva midva, se nikoli ne ustavijo,« je Matej Markovič ob slovesu rekel Ani Rogel v športno-dobrodelnem in s hudo boleznijo zaznamovanem dokumentarnem filmu Srce za Ano. Matej in Ana sta vztrajneža, ki jima težki trenutki in bolečina v vsakdanjem življenju niso neznani. Matej z izjemno trmo premaguje mnogim nerazumljive športne napore, z željo, da bi s tem pomagal drugim. 16-letna Ana, ki se je rodila z neozdravljivo kožno boleznijo, pa ima enake želje in sanje kot njene vrstnice, le da je pot do njihove uresničitve veliko bolj trnova. In ko se vsaj malo potopimo v njun svet, nas njuno pozitivno razmišljanje ne pusti ravnodušne.
50-minutni film odpira številna vprašanja o medosebnih odnosih in posameznikovi rasti, hkrati pa je njegovo osnovno vodilo, da se v življenju preprosto nikoli ne predamo.
S filmom Srce za Ano ekipa, sestavljena iz avtorice Irene Bedrač, snemalcev Danila Plazovnik in Boruta Kroisa ter montažerja Igorja Purnata iz mariborskega dela RTV Slovenija, zaključuje trilogijo športnih portretov (Ruth 246,8, 2011, Krog, 2015), ki so več kot le športne zgodbe. V njih se prepletajo razmišljanja posameznikov, ki ohranjajo to, kar v življenju najbolj šteje: sledenje svojim željam, srčnost, prijateljstvo, sodelovanje in misel, da se je za dobre stvari vredno potruditi.

Tokratno oddajo bomo preživeli med Slovenci v Italiji in v Avstriji, kjer še odmeva nagrada radiu AGORA. Letošnjo Rizzijevo nagrado, ki jo podeljujeta Zveza slovenskih organizacij (ZSO) in Slovenska prosvetna zveza (SPZ) prejme svobodni radio AGORA. V utemeljitvi so zapisali, da Radio močno prispeva k živemu dialogu na Koroškem.
Naše rojake v Kanalski dolini skrbi, ker že skoraj leto dni čakajo na odgovor, zakaj ni bogoslužja v slovenskem jeziku. Slovenščina se namreč med tamkajšnjimi Slovenci ohranja tudi po zaslugi maševanja.

Narodnostna štipendija. Madžarski državni sekretar jo je podelil dvema srednješolcema.
Sombotelski škof. Pogovor z dr. Jánosem Székelyem o pomenu ohranjanja materinščine.
Program madžarskih vasi. Na Dolnjem Seniku ob dveh stranskih ulicah obnovili tudi pločnik na pokopališču.
Delavnica ETHOS LAND. Na Gornjem Seniku so se pripravljali evropsko zaščiteni žlikrofi.

MEDNARODNI GLASBENI FESTIVAL FeNS & mladi glasbeni izvajalci iz Slovenije, Italije, Malte, Izraela, Latvije, Litve, Estonije, Madžarske, Bolgarije, Rusije, Belorusije, Kazahstana, Ukrajine, Romunije, Srbije, Makedonije, Hrvaške, Črne Gore in BIH

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Zoran Predin je, kot bi poudaril Primož Roglič, ja, je Mariborčan, ki živi v Ljubljani, in to je, ja, dobro! Njegove verze je mogoče označiti tudi za socialno poezijo, prozo pa za vredno leposlovje. Roman Mongolske pege je izšel letos pri mariborski založbi Litera. Prvo glasbo za gledališče je napisal za Nočne prizore v režiji Tomaža Pandurja, prvo filmsko glasbo pa za film Kormoran v režiji Antona Tomašiča. Vabimo vas, da si oddajo Dober večer in pogovor z Zoranom Predinom ogledate v ponedeljek 16. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Ob 50 letnem jubileju ZKP RTV Slovenija bo v oddaji Opus predstavljeno poslanstvo te založbe nekoč in danes. V drugem delu oddaje pa bo tekla beseda o dveh slovenskih opernih novitetah.

Avtorica oddaje: Darja Korez Korenčan

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov