Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 28. nov. 2020

TV Maribor • Sob, 28. nov.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- elhunyt Jožef Smej nyugalmazott maribori segédpüspök;
- a Dobronoki György-ház udvarán elkészült a pajta;
- egyéni online fociedzések;
- a járvány pszichológiai hatásai;
- saját készítésű adventi koszorúk.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- umrl upokojeni mariborski pomožni škof Jožef Smej;
- dokončan skedenj na dvorišču rokodelske hiše Györgya Dobronokija;
- individualni nogometni treningi preko spleta;
- psihološki učinki epidemije;
- doma izdelani adventni venčki.

Peta sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Najboljši pevci dvanajstih osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili s svojimi odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder tega projekta postal resnični izziv za vse tiste, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo resnično dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu.

V mariborskem delu jutra bo psihoterapevt govoril o strahu in kako se boriti proti njemu, sploh če je dolgotrajen, kako lepa je lahko jesen bomo dokazali s pomočjo Jesenske vile, morda se vas bo dotaknila zgodba zdravljenega alkoholika, opozorili bomo na 90 let Rotary kluba Maribor in predstavili dobrodelni koledar Zavoda Koki.

Mesečna oddaja namenjena čezmejnim temam,koncertom,dokumentarcem ter prenosom dogodkov, ki je plod sodelovanja s sedežem RAI iz FJK.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

MEDNARODNI GLASBENI FESTIVAL FeNS & mladi glasbeni izvajalci iz Slovenije, Italije, Malte, Izraela, Latvije, Litve, Estonije, Madžarske, Bolgarije, Rusije, Belorusije, Kazahstana, Ukrajine, Romunije, Srbije, Makedonije, Hrvaške, Črne Gore in BIH

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Dr. Urban Bren je kemik, eden od prorektorjev na Univerzi v Mariboru,. Predava tudi na Univerzi na Primorskem. Kot študent je prejel vse nagrade, ki so namenjene mlajšim raziskovalcem v Sloveniji, letos je dobil še Preglovo nagrado za izjemne dosežke na področju kemije. Med njegovimi znanstvenimi članki je tudi eden, ki ga je objavil skupaj z Nobelovim nagrajencem za kemijo. Pa jih je komaj dopolnil 40.
Vabimo vas, da si oddajo Dober večer in pogovor z dr. Urbanom Brenom ogledate v ponedeljek 23. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Žiga Divjak in Jan Krmelj sta gledališka režiserja najmljaše generacije, ki z izjemno zrelostjo in občutljivostjo reflektirata kruto realnostjo, ki jo živimo. Njune najnovejše odrske kreacije / Gejm in Proslava/ s sočutjem odpirajo dileme šibkejših, še posebej, ko gre za migrante. Divjakova predstava Gejm razkriva nasilno ravnanje policije do migrantov, Krmeljava Proslava pa vključuje resnično zgodbo političnega migranta Navida iz Irana.
V oddaji bodo spregovorili tudi trije migranti, ki so gledališču posodili svoje zgodbe in glasove. Umetnost igre.
Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov