Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 5. dec. 2020

TV Maribor • Sob, 5. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Magyar Állandó Értekezlet online ülése;
- Hosszúfaluban bezárták a kommunális hulladéklerakó telepet, de a hulladékgyűjtő központ továbbra is működik;
- megjelent az Első népzenei füzetem című kiadvány;
- felfüggesztették a csoportos edzéseket a lendvai Nafta 1903 Labdarúgóklubnál.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:
- spletna seja Stalne madžarske konference;
- zaprli odlagališče komunalnih odpadkov v Dolgi vasi, zbirni center odpadkov deluje še naprej;
- publikacija Moj prvi zvezek ljudske glasbe;
- v Nogometnem klubu Nafta 1903 začasno ustavili skupinske treninge.

Poglejte si posnetek prvega dela tradicionalne, že 46. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

V mariborskem delu jutra koristne informacije o kariernem sejmu za osnovnošolce in dijake, ki tokrat poteka prek spleta, nekaj pozornosti je deležen tudi festival Uni.minds slovenskih Univerz, na podeželje se selimo z zgodbo o kmetiji Uranjek, na terenu preverjamo kako je v Mariboru poskrbljeno za prehrano otrok, »Košček srca« in povabilo k dobrodelni akciji: Misija človek, pa iz Celja prinaša Kristijan Veber.

24. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem "VURBERK 2015" je potekal v soboto, 20. junij 2015 v Športni dvorani Starše. V dveh delih boste slišali 28 novih narodno-zabavnih melodij. Za nagrade in atraktivne skulpture zmaja so se potegovali ansambel
POTEP, Krško, skupina IBER, Krška vas, ansambel ŠMENT, Otočec, skupina ARTISTI, Vuhred, ansambel BRKINSKI TRIO, Brkini, ansambel ŠALJIVCI, Limbuš, ansambel SREČKA ZORKA Z AVTOŠTOPARJI, Poljčane, ansambel VRH, Mozirje, ansambel AZALEA, Gabrje, ansambel ZADETEK, Pesnica pri Mariboru, ansambel PETAN, Novo mesto, ansambel NAPEV, Slovenj Gradec, ansambel ŽARGON, Središče ob Dravi in ansambel GLAS, Zreče. Festival je povezoval JOŽE MIKEC. Za scenarij je bil odgovoren FRANCI PODBREŽNIK. Vabljeni k ogledu prvega dela prireditve!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Narodnostna štipendija. Nagrado prejela tudi dijaka monoštrske gimnazije.
Delovna taborišča. Deportacije so se začele pred sedemdesetimi leti.
Prekmurska slovenska slovnica. Delo Avgusta Pavla prevedeno v angleški jezik.

Tokuzo, nestanoviten mladenič z japonskega podeželja ob začetku 20. stoletja, se hitro navduši za kakšno delo, a se ga enako hitro naveliča. Potem ko ga med vajeništvom v budističnem samostanu že po treh mesecih izobčijo, ga oče sklene spametovati tako, da ga poroči s Tošiko, hčerjo trgovca z algami iz sosednega kraja. Tokuzo svojo nevesto vzljubi, odkrije pa še eno ljubezen: do kuhanja.

Vabljeni k ogledu!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Letalski center Maribor, najstarejši letalski klub na Balkanu, je 20. decembra zaznamoval 90 let obstoja. Ob jubileju so na svojem letališču v Skokah že septembra pripravili slovesnost ter podelili priznanja dosedanjim predsednikom kluba in častnim članom. Na Televiziji Maribor smo dogodek obeležili in pripravili dokumentarno oddajo z zgodovinskim pregledom razvojnih obdobij v letalskem klubu in njihovega sedanjega delovanja. Letalski center danes šteje 150 članov. Društvo ima jadralno, ultralahko, motorno in padalsko sekcijo, modelarska sekcija pa žal usiha. Poleg protitočne obrambe ponujajo še panoramske polete, padalske skoke v tandemu, šolajo pilote, tudi poklicne. V centru opravljajo še servisna popravila letal in letalske opreme. Načrtujejo posodobitev flote in ureditev letališke infrastrukture. Avtorica oddaje je dr. Franja Pižmoht. Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Lahko je general Maister, lahko je Dedek Mraz in lahko je minister v odstopu. Je pa tudi preprosto Bojan Maroševič, dramski in filmski igralec, ki stoji trdno na tleh, medtem ko mu mimo glave švigajo oblaki. Če ne želite zamuditi pogovora z njim, se nam pridružite v ponedeljek 30. novembra ob 20.00 na Televiziji Maribor. Pogovor se bo začel z : Dober večer, oddajo pa vodi Eva Stavbar.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

V Umetnem raju smo se posvetili 31. Ljubljanskemu mednarodnemu filmskemu festivalu, ki se je moral letos zaradi pandemije covida preseliti na svetovni splet. Pogovarjali smo se s Simonom Popkom, direktorjem Liffa, o prihodnosti festivalov in filmske industrije, s srbskim režiserjem Srdanom Golubovićem pa o njegovem zadnjem filmu Oče, za katerega je hrvaški igralec Goran Bogdan nominiran za evropsko filmsko nagrado. Bili smo na gostujoči italijanski razstavi ob 100 letnici Federica Fellinija v novih galerijskih prostorih Slovenske kinoteke.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič
Režiser: Slavko Hren

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov