Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 12. dec. 2020

TV Maribor • Sob, 12. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Zoom platformon ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- a Dora program a koronavírus-járvány ideje alatt sem szünetel;
- új vezetőség a Lendvai Egyetemisták Klubja élén;
- a külföldön tanuló diákok és egyetemisták mindennapjai a járványhelyzet idején.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- seja Sveta PMSNS preko aplikacije Zoom;
- program Dora se izvaja tudi med epidemijo koronavirusa;
- novo vodstvo na čelu Kluba študentov Lendava;
- vsakdanje življenje lendavskih dijakov in študentov v tujini med epidemijo.

Mariborski del jutra bomo začeli z zdravimi nasveti Centra za krepitev zdravja, iz Turčije se nam bo oglasila Slovenka, ki z daljave koordinira prostovoljce za pomoč mladim in starim, na terenu preverjamo kaj se dogaja s kurentovanjem na Ptuju, predstavili bomo projekt Mobilni dom v Ormožu in si privoščili še nekaj ruske poezije, ki jo bodo ob samovarju predstavili v Celju.

Vabljeni k ogledu,

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Tokuzo se pred tastom, trgovcem z algami, pretvarja, da hodi iskat novih kupcev, v resnici pa se pri kuharju v garnizonu uči kuhanja. Spoznavanje zahodnjaških kuharskih veščin in sestavin postane njegova nova strast, svoje delo in družino, v katero se je priženil, pa zanemarja. Naposled se odloči za pobeg: odide v Tokio, kjer mu brat pravnik priskrbi mesto vajenca v elitni restavraciji Plemiške zbornice.

Igrana televizijska oddaja z naslovom V koči dedka Mraza je zgodba o čarobni pohorski vili Simoni, ki se odpravi iskat kočo dedka Mraza. Na poti ji nenehno nagaja škrat Milek, ki ji tudi pomaga najti hiško, v kateri domuje dedek Mraz, družbo pa mu delajo še babica Zima in otroci. Oddaja otrokom pričara pravljično idilo v domovanju dedka Mraza, hkrati pa jim ponudi še lutkovno predstavo Žogica Marogica ter pravljico o dedku Mrazu, ki ga čarobna pohorska vila pospremi v mesto, kjer ga že željno pričakujejo številni otroci.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Gost tokratne oddaje Dober večer bo vinogradnik in vinar Božidar Zorjan s Tinjske gore nad Slovensko Bistrico. Njegovo vino se je sredi letošnjega leta povzpelo v svetovni vrh tako imenovanih oranžnih ali jantarnih vin. Za uspehom stoji zanimiva zgodba, ki vam jo želimo predstaviti v naši pogovorni oddaji, v ponedeljek, 7. decembra ob 20. uri na Televiziji Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Sintagma »Made in« je postala sinonim in vzrok za zamiranje ne samo industrije, ampak tudi lokalnih, tradicionalnih obrti. Oznako »Made in China« povezujemo tudi s poceni, netransparentno, nehumano in neekološko proizvodnjo na Daljnem vzhodu. Tako tradicionalne oziroma ruralne kot urbane obrti so pomembna kulturna dediščina, ki pa ugaša. Skorajda neopazno med drugimi izginjajo posodarji, izdelovalci svetil, glavnikarji, izdelovalci in popravljalci dežnikov, kovači, urarji, lončarji, čevljarji. Zakaj je tako in kako brez nostalgije v času globalizacije ohranjati tradicionalne obrti, ki izginjajo? Kako jih cepiti s sodobno izkušnjo, da bi tradicionalni izdelki preživeli in našli pot do sodobnega uporabnika? Zakaj je pomembno, da obrti, kot pomemben del nesnovne kulturne dediščine, ne zamrejo? To so tudi izhodišča mednarodnega projekta, katerega del je tudi Muzej za arhitekturo in oblikovanje v Ljubljani, ki se loteva izginjanja obrti na način, da je vzpodbudil sodelovanje med rokodelstvom in oblikovanjem, pri tem so se oblikovalci lotili tega projekta na način, da so interpretirali rokodelske tehnike in veščine skozi svoje projekte, ki so se jih lotili na antropološki in konceptualni način in s tem skušali najti odgovore.

Avtorica : Saša Šavel Burkart
Režiser: Amir Muratović

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov