Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. feb. 2021

TV Maribor • Ned, 21. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Edino mešano ekipno tekmo za svetovni pokal v smučarskih skokih bo gostil Râșnov v Romuniji. Disciplina, ki je na sporedu tudi na svetovnih prvenstvih, bo zelo zanimiva tudi za slovenske gledalce. Posebej ženska reprezentanca je letos odlična, zato si tudi na tej tekmi nadejamo visoke uvrstitve. Hkrati bo to zadnja tekma pred odhodom na svetovno prvenstvo v Oberstdorf, kjer imajo Slovenci velike želje. Neposredni prenos mešane ekipne tekme bosta komentirala Aleš Potočnik in Miha Mišič.

Tokuzo in Tošiko po potresu delata dan in noč, da bi življenje petčlanske družine spet postavila v stare tirnice. Garanje Tošiko udari po zdravju; obisk zdravnika se konča z nepričakovano diagnozo, Tokuzo pa upa, da mu bo ženo uspelo pozdraviti z dieto.
Družini priskočijo na pomoč tudi stari kuharski mojster Usami, Tokuzov dolgoletni prijatelj Šintaro in bivša delodajalka Oume.
Medtem se velike spremembe dogajajo tudi v dvorni kuhinji: z novim cesarjem je nastopila nova doba z drugačnimi prehranskimi zahtevami.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

PRVE SETVE
S setvami v notranjih prostorih pričenjamo novo vrtno sezono. Sejemo plodovke, ki jih želimo do maja vzgojiti v dovolj visoke, močne rastline. Kako vzgojiti ustrezne sadike, svetujeta Drago Belec in Martina Plohl Krevh. Ob tem preverjamo, kako je s setvijo v tulce toaletnega papirja.
REZ RASTLINE GOJI
Februarja opravimo večino zimskih rez sadnega drevja in okrasnih rastlin. Z dr. Darinko Koron smo porezali rastlino goji. Goji jagode spadajo med super živila, goji pa se na vrtu bujno razrašča.
ZNANILCI POMLADI NA KRASU
Pust je vendarle pregnal zimo, proti notranjosti dežele s Krasa že veje vonj spomladanskih cvetlic. Spoznavali smo jih z Mojco Rehar Klančič.

Leta 1885 rojeni Milan Vidmar je bil poznavalec in raziskovalec elektroenergetike, električnih strojev (večinoma transformatorjev) ter proizvodnje, transformacije in prenosa električne energije. Bil pa je tudi prvi slovenski in takrat seveda jugoslovanski šahovski velemojster. Tokratne Sledi smo zato naslovili Damin gambit. Ena najstarejših šahovskih otvoritev je bila posebej priljubljena v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Milan Vidmar ji je posvečal veliko časa in še danes šahisti pravijo, da se še ni rodil večji mojster te uvodne postavitve 32 šahovskih figur.

V Oplotnici smo posneli 4. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek. Vabljeni k ogledu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Ob Dravi na Koroškem je živel ribič, ki je z delom obogatel. Nekega dne je stopil do reke in jo vprašal, s čim naj ji povrne, ker mu je pomagala do blagostanja. In reka mu je odgovorila, naj pojde po svetu in ji prinese dva hleba kruha, belega in rženega.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Življenje je po vsaki vojni drugačno, kot je bilo prej. Najprej so tu tri besede: zmaga, poraz in smrt. Šele potem vse njihove nianse v dušah preživelih in njihovih potomcev. V slehernem spopadu različnosti pa se s posledicami prvi srečujejo zdravstveni delavci. 4 vojske, ki jih smemo imenovati slovenske, ohranjajo predvsem spomin na junake iz prve vrste, o tistih zadaj se, z izjemo partizanske, ve le malo. Zato se v tokratnih Sledeh posvečamo sanitetnim službam Maistrove vojske, partizanske, domobranske in teritorialne obrambe v času osamosvajanja Slovenije.

Kako se pametno znebiti plastičnih odpadkov? Podatki za Evropsko unijo kažejo, da se samo 30 odstotkov odpadkov predela, večino se jih sežge. Ali vsaj v Sloveniji to znamo in zmoremo spremeniti? Z nami bodo: vodja sektorja za odpadke Direktorata za okolje na Ministrstvu za okolje in prostor, članica uprave podjetja Surovina iz Maribora in direktor Razvojnega centra TECOS iz Celja.
Vabimo vas, da si oddajo OMIZJE ogledate nocoj, v sredo 17. februarja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Partizanka in bolničarka Malči Jakša - Miša (rojena 1922) je le po srečnem naključju preživela tragedijo na Javorovici, kjer so domobranci 16. marca 1944 pobili 110 borcev IV. bataljona Cankarjeve brigade.

Malči Jakša se je rodila leta 1922 v Zgornjem Kašlju pri Ljubljani v družini Andreja Hujana, tovarniškega delavca v Papirnici Vevče. Napredne ideje je pila že pred vojno v domačem okolju in leta 1941 se je vključila v delovanje Osvobodilne fronte. Prvič so jo ujeli in zaprli domači domobranci, drugič so jo prijeli in ji sodili italijanski okupatorji. Malo pred italijansko kapitulacijo je Malči leta 1943 odšla v partizane, postala je borka in bolničarka Cankarjeve brigade, s katero je bila v mnogih težkih bojih. Le po srečnem naključju je partizanka Malči Jakša - Miša preživela tragedijo na Javorovici, kjer so domobranci 16. marca 1944 pobili 110 borcev IV. bataljona Cankarjeve brigade.

46. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju gosti Cortina d'Ampezzo v Italiji. Zaznamovale ga bodo stroge omejitve zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom. Gledalcev ne bo, smučarji in predstavniki medijev bodo ves čas v posebnih mehurčkih. Testiranje bodo izvajali na tri dni. Kljub temu bodo od 8. do 21. februarja podelili komplete medalj v šestih različnih disciplinah pri ženskah in moških ter na posebni ekipni paralelni tekmi. Za kolajne se bo potegovalo tudi 16 Slovencev z Ilko Štuhec, Meto Hrovat, Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom na čelu.
Čeprav drugačen, kot je bil sprva načrtovan, je to vrhunec letošnje sezone.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov