Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 23. feb. 2021

TV Maribor • Tor, 23. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi o premieri Tišina med nami v Mestnem gledališču ljubljanskem, o odprtju razstave Učenje in pozabljanje Jožeta Baršija v Mestni galeriji v Ljubljani, v galeriji tržaškega muzeja Revoltella pa smo obiskali razstavo z naslovom: Tržaški slikarji druge polovice dvajsetega stoletja.

Občinske volitve 2021 pod drobnogledom:
28. februarja so napovedane volitve občinskih svetov in županov v vseh 132 koroških občinah. Za mesto v občinskem svetu ali celo mesto župana se v treh južnokoroških okrajih in v mestu Celovec potegujejo tudi kandidati in kandidatke iz vrst slovenske narodne skupnosti.
Urednica Marica Kušej in urednik Alexander Mak vam bosta v tej oddaji predstavila, zakaj se rojakinje in rojaki borijo za mandate oz. politično odgovornost v posameznih občinah. Predstavili vam bomo tako slovensko govoreče kandidatke in kandidate v večinskih strankah kot v samostojnem slovenskem političnem gibanju pod okriljem Enotne liste. V Globasnici in Železni Kapli slovenski politični predstavniki branijo mesto župana, v nekaterih občinah se nadejajo večjega števila glasov in mandatov, drugod je cilj obdržati doseženo.
http://slovenci.orf.at

Nogometaši Olimpije so z novim trenerjem Goranom Stankovićem odlično začeli spomladanski del in že po dveh kolih skočili na prvo mesto prvoligaške lestvice. V 22. kolu se k Aluminiju. Kidričani so dvakrat remizirali, vzeli točko tudi Mariboru in s tem Ljubljančanom pomagali na prvo mesto. Jim ga bodo tokrat morda odvzeli? Položaj na lestvici ne govori temu v prid, a Aluminij je predvsem na domačem igrišču vedno nevaren.

Gost tokratne oddaje Dober večer do podrobnosti razume poklic učitelja in pozna njegovo esenco. Kako ne? Janez Pastar je dobrih 42 let preživel v prosveti, večino časa kot ravnatelj. In to mnogim bodočim učiteljem. Ker živimo v času, ki od njih in vseh nas veliko zahteva, sem prepričana, da ga boste z veseljem poslušali. Premore veliko znanja in izkušenj - dobitna kombinacija.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o vožnji po prometnih pasovih na avtocesti. Vrtni nasveti z Ljubico Mlinar bodo v znamenju spomladanskih čebulic in zvončkov, športne minute pa v znamenju svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah. Z nami bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.
A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

Glasba je izmed vseh umetnosti prav gotovo tista, ki najmočneje povezuje ljudi vseh generacij, interesov in življenjskih nazorov. Ker smo prepričani, da sta kultura in umetnost javni dobrini, ki bi morali biti dostopni prav vsem, smo 25. maja 2018 v mariborskem mestnem parku za vse ljubitelje opere in klasične glasbe ter ne nazadnje tudi za vse radovedne mimoidoče pripravili zdaj že tradicionalni koncert opernih arij in zborov pred iztekom letošnje gledališke sezone. Koncert z naslovom Operna noč v Mestnem parku, ki je brezplačen in prosto dostopen prav vsem, so ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor in pod taktirko dirigenta Simona Krečiča izvedli solisti in zbor mariborske operne hiše. Predstavili so najlepše operne melodije iz največjih uspešnic aktualne sezone pa tudi zanimiv izbor odlomkov iz opernih del, ki jih bomo izvedli v prihodnji sezoni.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Letos mineva 20 let, od kar so Slovenci v Italiji dobili zaščitnega zakona, obletnica sovpada z obeležitvijo 30-letnice osamosvojitve Republike Slovenije. Z gosti v studiu, pridružila se nam bosta predsednica Slovenskega kulturno-gospodarske zveze, Ksenija Dobrila in predsednik Sveta slovenskih organizacij, Walter Bandelj, bomo premislili prehojeno pot pri razvoju slovenskega šolstva v deželi FJK, vprašali se bomo o skrbi za slovenski jezik in narodno zavest ter se soočili z izkušnjami Slovencev, ki živijo na Tržaškem, Goriškem in v Benečiji ter Kanalski dolini.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji bomo spregovorili o obnovi Biljenskih gričev, največjega slovenskega vinograda. V Biljah smo obiskali tudi drevesnico. Pozanimali smo se, kako delajo najboljši Primorski gozdarji. Izvedeli boste, kako je zgradil nov hlev kmet v vasi Jasen na Bistriškem in zakaj na tisočmetrskem Sinjem vrhu na Gori nad Vipavsko dolino redijo dolgodlako govedo. Skočili bomo tudi v zamejstvo, kjer kar tisoč hektarjev kraške gmajne od Redipulje do Doberdobskega jezera skupno upravlja pet kmetij, med njimi tudi kmetija Kovač iz Doberdoba. Izvedeli pa boste tudi, zakaj je 80-letnik iz Jasena baje najbogatejši daleč naokrog.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Še nekaj korakov do doktorata na Biotehniški fakulteti, končan študij andragogike in skrb za 1000 oljčnih dreves, to je zgodba mlade prevzemnice kmetije Martine Veršnik iz Izole.

Lynx vam tokrat predstavlja dokumentarni film Delamaris, zgodbo, ki podrobno obravnava življenje delavk v tovarni ribje predelovalne industrije v Izoli in Kopru. Filmska pripoved skozi pričevanja orisuje takratne družbeno razmere v slovenski Istri. Film je nastal v italijanskem programu TV Koper Capodistria, avtorica in novinarka Claudia Raspolič.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.
A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

V letu 2017 obeležujemo 15 letnico programa TV Maribor, čeprav so številne oddaje seveda veliko starejše, prvi prispevki pa so začeli nastajati že davnega leta 1968, ko je v Mariboru začelo delovati TV dopisništvo. V 80-tih je nato zaživel TV studio, 2002 pa program Tele M. Po vseh teh letih naš arhiv razumljivo že skoraj poka po šivih in zakaj ne bi obudili spominov, preverili zgodovine in podoživeli vrhunce? Pri obujanju spominov nam bodo v oddaji Naš arhiv je živ priskočili na pomoč številni soustvarjalci tistega in sedanjega časa. Vabljeni, da v naši družbi preživite večere, in da 60 minut damo nostalgiji prosto pot. Vabljeni k ogledu!

Edino mešano ekipno tekmo za svetovni pokal v smučarskih skokih bo gostil Râșnov v Romuniji. Disciplina, ki je na sporedu tudi na svetovnih prvenstvih, bo zelo zanimiva tudi za slovenske gledalce. Posebej ženska reprezentanca je letos odlična, zato si tudi na tej tekmi nadejamo visoke uvrstitve. Hkrati bo to zadnja tekma pred odhodom na svetovno prvenstvo v Oberstdorf, kjer imajo Slovenci velike želje. Neposredni prenos mešane ekipne tekme bosta komentirala Aleš Potočnik in Miha Mišič.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov