Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. mar. 2021

TV Maribor • Sob, 6. mar.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:10
Kultura

V oddaji Kultura bomo med drugim pogledali na mednarodni filmski festival Berlinale, predstavili prevod Peterburškega letopisa in Belih noči Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega in obiskali razstavo Prihodnost bivanja na Dunaju, ki prinaša izbor sodobnega slovenskega oblikovanja in bo eden večjih promocijskih dogodkov v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

Az adás tartalma:

- a koronavírus-járvány szociális következményei;
- intézmények összevonása Lendván?;
- magyar történelmi évfordulók 2021-ben.

Vsebina oddaje:

- socialne posledice epidemije koronavirusa,
- združevanje zavodov v Lendavi,
- madžarske zgodovinske obletnice v letu 2021.

Vrhunec atletske dvoranske sezone bo evropsko prvenstvo, ki ga bo med 5. in 7. marcem gostil Torunj na Poljskem. Normo za nastop je izpolnilo tudi 14 slovenskih atletov in atletinj, ker pa so bila merila v nekaterih disciplinah postavljena tako visoko, je evropska organizacija poslala vabilo še trem slovenskim atletom, ki sicer niso izpolnili pogojev: Lii Apostolovski, Neji Filipič in Janu Luxu. Pred dvema letoma je slovenska reprezentanca Glasgow zapustila s tremi finalnimi nastopi. Najboljšo uvrstitev je dosegel Luka Janežič v teku na 400 m, bil je 4., medaljo je zgrešil le za 2 stotinki sekunde.

Emkej nas Iz Studia 22 pelje po poteh repa. Emkej nas navdušuje z zmagovalnim receptom: Besedila, s katerimi se lahko poistovetimo, prepričljiv vokal in podajanje besedil, simpatična štajerščina ter kanček drznega humorja. Tokrat ga bodo pospremili Muzičari. Da ne'o ki sam celega…

Z Lynxom ta mesec odkrivamo zelo pomembno grisonijevo knjižnico, ki je danes končno dostopna v "Osrednji knjižnici Srečka Vilharja" v Kopru. V dokumentarni oddaji lahko spremljamo dogodke te plemenite koprske družine, ki je zapustila izjemno kulturno in bogato posestvo v dobrodelne namene, predvsem v korist najbolj potrebnim lokalnim otrokom.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Tokuzu uspe s čustvenim govorom pregovoriti direktorja dvorne kuhinje, naj mu dovoli z vsemi častmi pogostiti častnike ameriških okupacijskih sil in njihove družine. Upa, da bo tako dobil priložnost Američane prepričati, da cesar ni odgovoren za vojno. Bo njegova namera uspešna?
V zadnjem delu se nam končno tudi razkrije, kaj je Tokuzu rekel cesar, potem ko je na svojem krožniku našel vrvico.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sredi februarja je minilo 70 let od takrat, ko so na mariborskem Pohorju pognali prvo sedežnico, prvo sodobno smučarsko napravo. Med tistimi, ki so jo gradili in jo prvi preizkusili je bil tudi dr. Andrej Rosina, pred skoraj 90. leti rojeni Mariborčan, danes upokojeni profesor metalurgije na ljubljanski univerzi. O tem in o povojni mladosti v Mariboru v oddaji Dober večer v ponedeljek ob 20. uri.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Novi koronavirus je na plano privabil številne goljufe, ki so poskušali na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po plenilskih cenah ponujale zaščitno opremo, pa tudi izdelkov, ki naj bi preprečili ali pozdravili covid 19. Policija je obravnava več kot 400 spletnih goljufij, s katerimi so se storilci okoristili s skoraj petimi milijoni evrov. O zavajanju potrošnikov v času epidemije s predsednico Zveze potrošnikov Slovenije Bredo Kutin.

V Umetnem raju se spominjamo 100-letnice gledališkega in filmskega igralca Berta Sotlarja, ki je slovel kot enfant terrible slovenskega gledališča. Ženja Leiler, nova direktorica Slovenske kinoteke, nam je razkrila svojo vizijo te pomembne kulturne institucije. Pozanimali smo se, koliko slovenskih celovečernih filmov je že digitalno restavriranih in zakaj restavriranje naše filmske dediščine poteka tako počasi.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič
Režiser: Slavko Hren

Predzadnje prizorišče tekem v hitrih disciplinah pred koncem sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju bi moral biti Kvitfjell. A so Norvežani zaradi epidemije odpovedali vse zimske športne dogodke in v koledar je vskočil Saalbach-Hinterglemm. Avstrijci so dodali še en smuk, tako da bo kraljevska disciplina na sporedu v petek in soboto, v nedeljo pa superveleslalom.

Po svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu v alpskih disciplinah bo Rogla gostila še tekmo svetovnega pokala. To bo hkrati zadnja tekma paralelnega veleslaloma v letošnji sezoni. Slovenski deskarji bodo imeli priložnost, da popravijo bled vtis, ki so ga pustili na svetovnem prvenstvu.

Biatlonke in biatlonci po svetovnem prvenstvu na Pokljuki sezono svetovnega pokala nadaljujejo na Češkem. V Novem Mestu bodo dva tedna, potem pa se bodo preselili v Östersundu na Švedskem, na zadnjo postajo sezone. Prvo soboto na Moravskem je na sporedu moški sprint, v katerem bodo visoke uvrstitve lovili tudi štirje Slovenci. Oglejte si zaključek biatlonske sezone na TV Slovenija.

Na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo se je izkazalo, da so najboljše slalomistke v svetovnem pokalu (še vedno) korak pred tekmicami. Veseli pa nas lahko, da se jim je najbolj približala Slovenka – Andreja Slokar na petem mestu. Tudi deveto mesto Ane Bucik je lepa popotnica za zaključek slalomske sezone.

Zadnje skakalno dejanje svetovnega prvenstva v Oberstdorfu bo ekipna tekma skakalcev. Naslov iz Seefelda brani reprezentanca Nemčije. Edino slovensko medaljo na veliki skakalnici v zgodovini prvenstev so leta 2011 v Oslu osvojili Peter Prevc, Jernej Damjan, Jurij Tepeš in Robert Kranjec. V tej sezoni svetovnega pokala slovenski skakalci niso stopili na oder za zmagovalce. Dvakrat so se veselili Avstrijci in enkrat Norvežani. Slovenska ekipa vseeno sodi v ožji krog favoritov za odličja.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov