Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 17. apr. 2021

TV Maribor • Sob, 17. apr.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Prisluhnili bomo egiptovskim arheologom ob odkritju starodavnega mesta v bližini Luksorja, ki je bilo več tisočletij pokopano pod peskom. Predstavili bomo novitete knjižne zbirke Kondor in mednarodni gledališki projekt Boundary Crossing. Ogledali si bomo premiero Jurija Konjarja Biološki odpadki in razstavo Dvojni polovični čas v ljubljanski Galeriji Vžigalica.

Az adás tartalma:

- a Muravidéken is megemlékeztek a magyar költészet napjáról;
- új elnöke van a Lendvai Kultúregyesületek Községi Szövetségének;
- Zala György szobrászművész élete és pályafutása;
- a nyakkendő története;
- Hagyományőrző: a Zrínyi és a Bánffy család történelmi kapcsolatai.

Vsebina oddaje:

- počastitev dneva madžarske poezije v Prekmurju;
- ZKD Lendava ima novo predsednico;
- življenje in delo kiparja Györgya Zale;
- zgodovina kravate;
- rubrika Naša dediščina: zgodovinske vezi med družinama Zrinski in Bánffy.

Tokratni izbor med drugim prinaša pogled na starševstvo, obisk zelo unikatne trgovinice, visoko obletnico Ekonomske šole v Celju, posebnosti muzeja na prostem v Rogatcu, spoznali pa boste tudi umetnost izdelave rož iz papirja.

Vablljeni k ogledu!

V oddaji potujemo k Slovencem v Avstrijo na literarne dneve v Slovenski čitalnici v Gradcu, preko spleta seveda.
V Pliberku smo se pogovarjali s predsednikom Društva Kulturni dom Pliberk Jurijem Mandlom.
Še prej pa postanek ob morju, kjer se veselimo novih virtualnih in stvarnih izletov čez mejo. Že več let Slovenski raziskovalni inštitut prireja srečanja namenjena staršem, ki vpisujejo otroke v vrtce in šole s slovenskim učnim jezikom v Furlaniji Julijski krajini. Letos je srečanje, ki so ga poimenovali Učenje slovenščine od otroštva do mladosti zaradi razmer prvič potekalo na spletu.

Velikonočno tridnevje. Misli nekdanjega števanovskega župnika o največjem in najstarejšem krščanskem prazniku.- Križev pot. Ob postu so po postajah Kristusovega trpljenja hodile tudi Sakalovčanke.- Etična hisa. V Sakalovcih se obnavlja stara domačija, ki bo postala nova turistična točka Slovenskega Porabja.-Velikonočna jajca. V Prekmurju in Porabju jih okrašujejo na tradicionalen način.

Potem ko ga odpustijo iz kuhinje Plemiške zbornice, osramočeni Tokuzo sprejme službo v manjši menzi, ki jo vodi zakonski par srednjih let. Tukaj končno dobi priložnost pokazati svoje kuharske veščine. Ker je gostom hrana všeč, prvič okusi tudi slast hvale, ki mu da zaleta za nove podvige.
Nekega dne pa ga obišče bivši kolega Šintaro in mu izroči pisma od doma. Njihova vsebina Tokuza nemudoma požene domov na deželo …

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr. Silvija Borovnik prihaja s Koroške, je pisateljica, prevajalka, literarna zgodovinarka in publicistka, je redna profesorica za slovensko književnost na Filozofski fakulteti v Mariboru. Njeno najbolj obširno raziskovalno področje je književnost slovenskih pisateljic, izjemnega pomena so njene študije slovenske književnosti v Avstriji, o medkulturnosti in večkulturnosti v literaturi.
Vabimo vas, da si pogovor z dr. Silvijo Borovnik v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 12. aprila ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Najbolj iskana dobrina so cepiva proti covidu 19, a hkrati sprožajo tudi številna vprašanja in pomisleke. V zadnjih tednih je bilo teh zaradi domnevnih neželenih stranskih učinkov po cepljenju s cepivom AstraZenece kar veliko. A Evropska agencija za zdravila je po ponovni preučitvi cepiva zatrdila: koristi cepljenja odtehtajo morebitne redke nezaželene stranske učinke, povezane s tem cepivom.

Zastali čas je naslov druge pesniške zbirke igralke, pesnice in dramatičarke Saše Pavček. Pesnica s tenkočutno lirično pisavo osvetljuje ljubezen v osrčju spomina in tke tesno povezanost s preminulimi bližnjimi. Peter Semolič je izbral za svojo novo knjigo poezije, poimenovano Robovi, popotniški žanr. Posamezniki se na različnih krajih soočajo z evolucijo in na ozadju zgodovinskega razvoja zrejo v svoj lastni obraz in zablode današnjega časa. Usodo posameznika, ki se znajde v primežu zgodovine in grozot druge svetovne vojne, pa je v romanu Pripovedovalec prepričljivo upodobila pisateljica Mirana Likar.
Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiserka: Petra Hauc

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov