Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. jul. 2021

TV Maribor • Sre, 7. jul.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:20
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

10:55
Kultura

V nedeljo se bo končal poletni del Kampanijskega gledališkega festivala v Neaplju in Janko Petrovec si je ogledal predstavo Confíni oziroma Meje - ravenske gledališke skupine ErosAntEros, ki jo bomo lahko videli tudi na Primorskem poletnem festivalu v Izoli. V sklopu koncertnega cikla Mala terasa v klubu Cankarjevega doma, smo obiskali koncert violinista Alexandra Balenescuja. V Galeriji Vžigalica smo si ogledali razstavo Name: Čas bo pokazal, izbor umetniških izjav in posegov v urbani prostor, na ljubljanskem gradu pa fotografsko razstavo »I Shadow« Alana Gelatija.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Kiskunságba, Aggtelekre és a Bükki borvidékre kalauzoljuk el önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Kiskunságu, Aggteleku in vinskem okolišu Bükk.

Vabljeni k ogledu.

Sredi preteklega tedna je v Rakičanu potekal tradicionalni dan pšenice. Razpoloženje med poljedelci ni bilo najboljše, saj jim neugodno vreme že od setve manjša letošnji pridelek. V Savinjski dolini so uspešno končali prvo fazo posodobitve namakalnih sistemov, ki omogočajo namakanje skoraj tisoč hektarjev hmelja in drugih poljščin. Erozija kmetijske zemlje povzroča mehansko degradacijo in izgubo rodovitnih tal. O vzrokih in ukrepih za preprečevanje so nedavno razpravljali udeleženci izobraževalne delavnice na Goričkem. Preverili smo, kako nastaja zeliščni vrt medovitih rastlin na posestvu Friškičevih v Krogu pri Murski Soboti.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Michalova družina , žena Anna in tri hčerke so predani mlečni prireji na kmetiji v bližini Varšave.
Michael je nekaj let delal v banki in se odločil da prevzame kmetijo svojih staršev. Mlada družina razvija kmetijo s pomočjo novih tehnologij in veliko medsebojne ljubezni.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunk témája a járványok kultúrtörténete.

Drage gledalke in gledalci, tema današnje oddaje Pod drobnogledom je zgodovina epidemij.

44. festival domače glasbe na Graški Gori smo posneli sredi avgusta. V prvem delu koncerta so nastopili: Grand kvintet, ansambel Upanje, ansambel Poziv, Strmina Express ter Ausswinkl Muzikanti iz Hrvaške. Voditelja koncerta sta Tjaša Hrobat in Andrej Hofer.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Lynx vam tokrat predstavlja dokumentarni film Delamaris, zgodbo, ki podrobno obravnava življenje delavk v tovarni ribje predelovalne industrije v Izoli in Kopru. Filmska pripoved skozi pričevanja orisuje takratne družbeno razmere v slovenski Istri. Film je nastal v italijanskem programu TV Koper Capodistria, avtorica in novinarka Claudia Raspolič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Za čisto pitno vodo gre, pravijo pobudniki referenduma o spremembah zakona o vodah. Podpisniki zahteve za referendum so bili zavedeni – za dodatno zaščito pitne vode gre, pa odgovarja ministrstvo za okolje in prostor. Ali spremembe zakona uveljavljajo prakso omejevanja dostopa do vode kot javne dobrine in ogrožajo podvodna zajetja – ali zaostrujejo pogoje za gradnjo v priobalnem področju in zagotavljajo večjo poplavno varnost?
Kdo zavaja, kdo prikriva, kaj je res in kaj ni? Z zagovorniki in nasprotniki, v soočenju 7. julija ob 20-ih na prvem programu Televizije Slovenija. Da se boste na referendumu lažje odločili.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunk témája a járványok kultúrtörténete.

Drage gledalke in gledalci, tema današnje oddaje Pod drobnogledom je zgodovina epidemij.

Omizje smo naslovili OVE in URE. To sta kratici za "obnovljive vire energije" in "učinkovito rabo energije". Področji, na katerih imamo še veliko rezerv. S poznavanjem možnosti, ki so nam ponujene s strani okolja in države, pomagamo sebi - natančneje - nižamo mesečne življenjske stroške, pomagali pa bomo tudi okolju. Moji nocojšnji gostje se s tem ukvarjajo poklicno. Iz prve roke boste dobili informacije, kaj se splača in kaj ne. To pa nas najbolj zanima, kajne?

Kaj se zgodi, če imamo v rokah ptiča in ga izpustimo? Lahko poleti na hišo, na drevo, na grm ali še kam drugam. Kako bi lahko napovedali, kam bo poletel ptič? Če ga izpustimo 100-krat, dobimo podatke, da 50-krat poleti na hišo, 30-krat na drevo in 20-krat na grm. Tu se začne statistika. Kolikokrat izpustimo ptiča, da dobimo čimbolj točne in čimbolj natančne podatke? Katere ptiče spuščamo in na katere lahko sklepamo?
S statistiko opisujemo aktualne množične pojave. Najprej se je uveljavila v agronomiji, danes ša je njena uporaba neverjetno široka. Z njo spremljamo in napovedujemo tudi epidemijo. Pomembno pa je, da statistične podatke tudi pravilno interpretiramo.

V oddaji Osmi dan bomo predstavili pravkar odprto razstavo Večje od mene – Junaški glasovi iz nekdanje Jugoslavije v italijanskem nacionalnem muzeju 21. stoletja MAXXI v Rimu. Razstava kustosinje Zdenke Badovinac je že pred časom dvignila veliko prahu pri nas, saj se je Slovensko veleposlaništvo v Rimu odločilo, da je ne bo podprlo. Razstava v najpomembnejšem muzeju sodobne umetnosti v Italiji bo predstavila sodobno umetnost z območja nekdanje Jugoslavije, sodelovali bodo številni slovenski umetniki. Razmišljali bomo o temi, ki nenehno spremlja vizualno umetnost, o vprašanju avtentičnosti. Ponaredki in kopije v vizualni umetnosti niso redkost. Za trgovino z rožjem in drogami je trgovina z umetniškimi deli tretja najbolj donosna trgovinska menjava na svetu. Mnoga dela seveda niso avtentična, morda je celo do 40 odstotkov ponujenih del ponaredkov, nekateri umetniki, denimo Salvador Dali, pa so celo sami odobrili nastajanje del pod njihovim imenom, ki so jih izdelali drugi. O ponaredkih v umetnosti smo govorili z avtorjem knjige o tej temi, nemškim umetnostnim zgodovinarjem Hubertusum Butinom. V oddaji bomo spremljali tudi spremembe ukrepov na področju kulture. Že več kot leto dni je javno življenje praktično ustavljeno. Kaj to pomeni za kulturno-ustvarjalni sektor, ki je tesno povezan z dogodki, in v kakšnem položaju so se znašli prekarni delavci, ki ne morejo opravljati svojega dela? In še o eni najdlje predvajanih oddaj na naši televiziji. 40 let je minilo, odkar je v nedeljo zjutraj s TV-zaslonov prvič pokukal Živ žav. Uredniki javne televizije že od prvega trenutka skrbijo, da imajo naši najmlajši gledalci na voljo nabor najkakovostnejših risank, pa tudi za to, da so za slovensko občinstvo prilagojene na najvišji ravni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov