Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 30. okt. 2021

TV Maribor • Sob, 30. okt.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Madžarska vodica velja za enega najstarejših parfumov. Uporabljala naj bi jo priletna madžarska kraljica Elizabeta in se z njeno pomočjo tako pomladila, da se je vanju zaljubil 25-letni kraljevič. Tako pravi zgodba. Osnova vodice je rožmarin, obstaja več izvornih receptov. Marina Kodba je enega od teh predstavila grajskim vrtnarskim ekipam, ki so morali nato sestaviti svojo recepturo za madžarsko vodico. V 10-ih minutah in iz zeli, ki so jih imeli na razpolago. Katera dišava je najbolj prepričala strokovnjakinjo? In kako so medsebojno sodelovali člani ekip?

Majhna in ošabna žaba Greta ni zadovoljna s svojo rodno mlako, ker v njej 'ne pride do izraza'. Tako se odpravi na pot, na kateri se srečuje z nevarnostmi in spoznava najrazličnejša bitja, ki včasih pomagajo njej, drugič pa ona njim. Po kopici zapletov najde svoje domovanje v podzemni jami. Pot pa ni samo napeta in zanimiva pustolovščina, pač pa tudi priložnost za Greto in nas, da spoznamo nekaj zelo koristnih resnic: Greta lahko najde srečo samo tako, da se tudi sama spremeni – dozori in ugotovi, da mora koristiti drugim.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

V sredo, 14. 5. 2014, se je v šolski telovadnici OŠ Ljudski vrt snemala oddaja o mestu Ptuj in šoli. Prebujeni Rimljan in večni Kurent nas vodita skozi ptujsko zakladnico spominov in legend ter tradicijo vpela v sodobni čas in dogajanje.
Sodelujeo učenci OŠ Ljudski vrt in podružnice Grajena z mentorji, Društvo Gemina XIII, Društvo Cesarsko-kraljevi Ptuj, prireditev Dobrote slovenskih kmetij, MoPZ KD Grajena in Kurenti.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Vablljeni k ogledu!

Kako poslednji vojščaki naroda preživljajo svojo zadnjo noč? Kako se spoprijemajo s skorajšnjo smrtjo? Kako izginja staro slovenstvo? Kakšen je prehod od poganskega/prvinskega v krščansko/civilizirano? Kako se soočata smrt in ljubezen?
Prešernova pesnitev je partitura časa, ki se je ustavil v enem samem trenutku. Bitka je prelom. Izpod drobnogleda čustev v mirujoči večnosti pričakovanja se zgodi iznenada – viharno, hitro, nasilno. Sanje razpadejo v prah.
Zadnje ljubezensko srečanje Črtomirja kot zemeljskega bitja iz preteklosti in Bogomile, poosebljene svetlobe, je labodji spev poganstva. Beseda postane ječa, ki sili v nespremenljivo zapisano usodo ločitve. Lepota se skriva tudi v odpovedi.

Sedma sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Najboljši pevci osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili z odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder projekta postal resnični izziv za vse, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu prvega dela.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Zadnja dva dneva so grajske vrtnarske ekipe zaključevale delo. Ekipa Grajske mize je z materialom napolnila vseh šest visokih gred, pri sajenju mešanih posevkov pa upoštevala dobre sosede. Zelenim, tako smo jih poimenovali, ker so oblečeni v zelene majice, se pozna utrujenost. Še malo in tudi osem zeliščnih gred bo polnih zdravilnih rastlin. Grede ob grajskem sprehajališču se jeseni obarvajo vijoličasto.

Nekega dne sta se čez brv, vsaka s svoje strani, odpravili mlada in stara koza. Srečali sta se sredi brvi, ki pa je bila tako ozka, da nista mogli druga mimo druge. Ker se nobena ni hotela umakniti, sta se pognali v boj. Zapletli sta se z rogovi in naposled štrbunknili v vodo, ta pa je ohladila njuno trmo.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ob 45-letnici festivala so se organizatorji odločili, da v goste povabijo 10 slovenskih in hrvaški narodno-zabavni ansambel, ki se bodo na tokrat izjemoma revijalnem festivalu predstavili s tremi uspešnicami. Vabljeni k ogledu prvega dela.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje KODA prav to, da z opozarjanjem na nepravilnosti ozavešča gledalce in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Priljubljeni roman To noč sem jo videl, pisatelja, dramatika in esejista Draga Jančarja je doživel
tudi gledališko upodobitev na odru mariborske Drame. Režiser Janez Pipan je opravil -romanu zvesto- odrsko montažo.
Štiriurno, večjezično uprizoritev je poimenoval scenska balada v treh delih, v kateri je v slogu poetičnega
realizma ohranil baladnost in občutenje tragičnosti iz romana. Težko pričakovana uprizoritev je nastala
v koprodukciji z dunajskim Burgtheatrom, Jugoslovanskim dramskim gledališčem v Beogradu in Cankarjevim domom.
O romanu in nastajanju uprizoritev so spregovorili: Drago Jančar, Janez Pipan, Nataša Matjašec Rošker, Vladimir Vlaškalić,
Daniel Jesch, Milan Marić, Milena Zupančič, Martin Kušej in drugi.

Avtorica: Marjana Ravnjak

Ritmičarke so po olimpijskih igrah že spet na Japonskem, tokrat v Kitakjušuju. Mnogoboj posameznic je v bistvu najprestižnejša preizkušnja. Katera bo postala svetovna prvakinja leta 2021? Dvojčici Dina in Arina Averina zagotovo želita biti na vrhu. Za glavni favoritinji sta veljali že na olimpijskih igrah, pa jima je krono odnesla Izraelka Linoy Ashram. Dina je naslov najboljše na svetu osvojila trikrat zapovrstjo. Arina je bila dvakrat druga. Med 18 najboljših se bo skušala prebiti tudi Jekaterina Vedenejeva, ki je že bila dvakrat v finalu in s 13. mestom tudi postavila najboljšo slovensko uvrstitev doslej. Z vami bo Jolanda Bertole.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov