Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 28. nov. 2021

TV Maribor • Ned, 28. nov.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V oddaji Obrazi naših rojakov gostimo vodjo oddelka slovenske knjižnice v Mestni knjižnici Ivan Goran Kovačić v Karlovcu, Vedrano Kovać Vrana.

Župnišče v Števanovcih. S podporo madžarske vlade obnovljen zunanji del več kot sto let stare zgradbe.
Hiša s krušno pečjo na Verici–Ritkarovcih. Nudila bo prostore različnim prireditvam, namenjenim tako starejši kot mlajši generaciji.
Cerkve svetega Martina. Ob zavetnikovem godu predstavljamo po eno zgradbo iz vseh slovenskih pokrajin.
Arheološke najdbe v središču Murske Sobote. Na nedavnih izkopavanjih so odkrili srednjeveško poselitev.

Uvod v sezono hitrih disciplin v alpskem smučanju prinaša Lake Louise v Kanadi. V letošnji sezoni svetovnega pokala je koledar tekem zaradi epidemije koronavirusne bolezni nekoliko spremenjen. Lake Louise, ki v lanski sezoni tekem ni gostil, bo tokrat prizorišče kar dveh smukov in enega superveleslaloma. Slovenci so zadnje treninge opravili v ZDA v Copper Mountainu in upajo na soliden začetek.

Satirična oddaja z moderatorjem Tadejem Tošem, v kateri bo podeljeno priznanje za naj izjavo leta po izboru širše javnosti. Za najboljšo izjavo, ki je v zadnjem letu bila objavljane v časniku Večer, se poteguje deset finalistov. Oddajo bodo s svojim nastopom popestrila znana imena slovenske estrade. Vabljeni k ogledu!

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

ADVENTNE DEKORACIJE
V nedeljo prižigamo prvo adventno svečko, v oddaji pa predstavljamo številne nasveti in zamisli za praznično okrasitev doma. Dr. Sabino Šegula spremljamo pri urejanju celostne adventne podobe starejše hiše v središču Radovljice.
POKRIJMO GREDICE
Zemlja ni rada gola, pravijo, zato je dobro gredice tudi jeseni prekriti z listjem, plastjo zemlje, kartonom ali časopisnim papirjem.
POSADIMO ČESEN
Davor Špehar sadi česen pozno, najraje konec novembra in decembra. Stroke prej namoči v vrbov pripravek in jih posaditi vsaj za dlan narazen.

Vabljeni k ogledu!

Vabljeni k ogledu!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Muzeju ljutomerskega kasača je veliko starih zapisov. Pridni zbiratelji so jih od začetkov do leta 1946 našteli kar 326. Že tisti najstarejši iz leta 1788 govori o "lepih konjih ljutomerskih". Gre za tradicionalno slovensko pasmo, pravi najbolj znani rejec konjev ljutomerskega okoliša Janko Slavič. Dolgoletno predsednik bo njemu dragi Konjeniški klub Ljutomer pospremil do 150 letnice delovanja. Pa še dlje, če bo država hotela videti perspektivo in možnosti za razvoj panoge, ki drugod po svetu prinaša delovna mesta in denar.

Novembra 1922 je britanska javna radiotelevizija BBC začela oddajati prvi redni vsakodnevni radijski program, zato lahko rečemo, da ima ta pramati vseh javnih radiotelevizij v Evropi 99 let. Pred 85-imi leti je BBC začela oddajati prvi televizijski program v takratni visoki resoluciji, leto pozneje so opravili prvi neposredni televizijski prenos kronanja kralja Jurija VI., očeta današnje kraljice Elizabete II. Od takrat, zlasti pa po Drugi svetovni vojni si celotna Evropa zastavlja vprašanje, zakaj in v kakšni obliki potrebujemo javno radiotelevizijo? Naši tokratni gostje so: dr. Suzana Žilič Fišer, predstojnica Inštituta za medijske komunikacije na Univerzi v Mariboru, mag. Irena Bedrač, urednica oddaje Na vrtu in kmalu urednica uredništva aktualnih oddaj na Televiziji Maribor, in Dragan Barbutovski, direktor Britanskega sveta v Sloveniji.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Franc Primožič je dezertiral k sovjetskim partizanom ter z njimi trpel v neštetih bojih in obupnih življenjskih razmerah, ki jih narekuje zima. Franc je bil iznajdljiv in pogumen, prislužil si je več odlikovanj, hkrati pa mu je velikokrat pretila smrtna nevarnost tako od Nemcev kot tudi komisarjev. Njegova iskrena in živa pripoved o bitkah in razmerah med sovjetskimi partizani nam ponuja redek vpogled v gverilsko bojevanje v zaledju vzhodne fronte. Primožič se je proti koncu vojne pridružil Titovim tankistom, izurjenim v Sovjetski zvezi, odlikoval se je v bojih na sremski fronti, kjer je bil njegov oklepnik T-34 tudi zadet. S tankom, ki mu je poveljeval, je prišel v Ljubljano in kasneje v Trst – a od tam so jih izgnali zavezniki in Primožič doživeto in prizadeto opiše, kako so morali osramočeni, skupaj z ruskim poveljnikom, zapustiti slovensko primorje. Kasneje, po vojni, je najprej deloval v Titovi jugoslovanski vojski, v kateri pa ga je odbijalo neupoštevanje vojaškega znanja in balkanski primitivizem s kletvicami vred. Vrnil se je v Kamnik in kot nekdanji sovjetski partizan komaj preživel informbiro in preganjanje vojaške protiobveščevalne službe. Med sovjetskimi partizani je stopil v komsomol, mladinsko komunistično organizacijo, a nikoli v komunistično partijo. Na vprašanje, zakaj, iskreno pove – preveč sem videl in preveč vem ...

Za zaključek uvodne turneje čaka tekmovalke tek na deset kilometrov v prosti tehniki. Tekma bo zagotovo napeta, saj gre za zasledovalno preizkušnjo. Tekačice se bodo na progo podale glede na uvrstitev po prvih dveh etapah turneje. Zmagovalka turneje bo prejela kar 200 točk za svetovni pokal. Anamarija Lampič bo poskušala izboljšati lansko 19. mesto na turneji.

Pred skakalci je še druga posamična preizkušnja tega konca tedna na enem od tradicionalnih prizorišč tekem svetovnega pokala v Ruki na Finskem. Ta skakalnica je bila slovenskim skokom vedno pisana na kožo. V zgodovini so se kar petkrat zmage za svetovni pokal veselili člani naše reprezentance. Za zadnje stopničke je poskrbel Anže Lanišek, ki je bil leta 2019 tretji.

Lani ženske zaradi epidemije niso bile v Severni Ameriki, letos je drugače. Po včerajšnjem veleslalomu je danes v Killingtonu na sporedu še slalom. Doslej so bili na tem prizorišču štirje za svetovni pokal, na vseh štirih je prepričljivo zmagala Mikaela Shiffrin, nazadnje (leta 2019) s prednostjo več kot dveh sekund. Najboljši slovenski slalomski izid v Killingtonu je za zdaj 13. mesto Ane Bucik iz leta 2016. Tokrat pričakujemo, da ga bodo Slovenke izboljšale.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov