Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 31. jan. 2022

TV Maribor • Pon, 31. jan.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Porabski koledar za leto 2022. Letopis Slovencev na Madžarskem izšel kot božični knjižni dar.
Stara hišna imena. Tablice bodo spomladi že krasile hiše na Verici-Ritkarovcih.
Jože Kološa Kološ. Umetniški fotograf, ki je ovekovečil Prekmurje in Istro.

Madžarska in Slovaška bosta od 13. do 30. januarja gostili 15. evropsko prvenstvo v rokometu za moške. Nastopilo bo 24 reprezentanc, med njimi trinajstič tudi Slovenija, ki je na prvenstvu pred dvema letoma osvojila 4. mesto. Naša vrsta bo prvi del tekmovanja igrala v Debrecenu, pomerila se bo s Severno Makedonijo, Dansko in Črno goro. Šest predtekmovalnih skupin gostijo še Szeged, Bratislava, Košice in Budimpešta. Madžarsko glavno mesto bo gostilo zaključni del tekmovanja s polfinaloma in tekmama za medalje. Zlato branijo Španci, srebro Hrvati, bron pa Norvežani.

V majhnem irskem mestu umetniki, kot so pevci, slikarji, plesalci in pesniki, vsako leto pripravijo festival. Zaradi ukrepov za omejitev epidemije koronavirusne bolezni je bil festival odpovedan. Kljub temu je v mesto prišel potujoči umetnik in se odločil, da bo, če ljudje ne morejo na festival kot običajno, festival pripeljal k njim. Na inovativen način je mesto spremenil v oder.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo bo Monika Tavčar postavila V Središče, vam še pred osmo svetujemo glede različnih tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, za vse ljubitelje rastlin pa je poskrbljeno v rubriki Na pomoč, vrtnar. Da bi vsakdanje življenje okoli nas še bolje razumeli, se v (Ne)znanem lotevamo raziskovanja preprostih, a pomembnih mitov in resnic. Ob koncu oddaje vam ponudimo še idejo za vaš dom in vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Vrnitev – film po scenariju Janka Messnerja
Slovenski pisatelj Janko Messner bi bil decembra lani praznoval 100. rojstni dan, letos pa mineva 80 let od nasilnega pregona slovenskih družin s Koroškega v nacistična taborišča.
Prav to zgodovinsko travmo slovenskega življa je tematiziral avtor Janko Messner v svojem delu Vrnitev.
Po njegovem scenariju je leta 1976 režiser Anton Tomašič z ekipo RTV Slovenija posnel istoimenski enourni film.
V zgodbi se glavni protagonist Jože Kuchar kot vojak med dopustom v času nacionalsocializma vrne domov in ugotovi, da je režim, za katerega se je moral bojevati, družinske člane pregnal z domačije. Zato se ne vrne več v nemško vojsko in se želi priključiti uporniškemu gibanju.
V oddaji vam bomo v spomin na koroškega avtorja in na obletnico izselitve predvajali skrajšano inačico filma, ki je na XIV. festivalu televizijskega filma v Pragi leta 1977 za Messnerjev scenarij prejel najvišje priznanje.
http://slovenci.orf.at

Poglejte si posnetek prvega dela tradicionalne, že 46. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu pogosto kdo pride na obisk.
Žanovo družino obišče tetka Ana iz Snežnika ter prosi Žana in Borisa, da ji razkažeta Medvedji dol. Fanta se izvrstno zabavata, ko tetko Ano peljeta na svoja najljubša mesta. Skupaj obiščejo trgovine, park in disko, najdejo pa tudi čas za dričanje. A potem se zgodi nesreča – tetka Ana razbije svoj fotoaparat in ostane brez vseh fotografij, ki bi jo spominjale na čudoviti dan v Medvedjem dolu. Žan stisne Mislija in se domisli – uporabi vrečko, škatlo, palčke in celo pladenj za dričanje in skupaj z Borisom tetki Ani naredita imeniten spomin na Medvedji dol.

Žan je opazil, da se v njegovem novem mestu vsi zelo trudijo, da bi bili čisti.
Boris se skriva pred Doris, saj se noče okopati. Žan mu pomaga, a bolj ko se fanta skrivata, bolj in bolj sta umazana in bolj in bolj potrebujeta kopel. A Boris je odločen – kopanje je dolgočasno! Žan stisne Mislija in se domisli, kaj bi lahko storil, da bi kopanje postalo bolj zabavno. Le kaj? Kad mora napolniti z mehurčki, seveda!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Ob Soči je nekoč živel ubožen, a dober deček. Na svoji poti se je enkrat usmilil ribice, ki s kopnega ni mogla nazaj v vodo. A ribica je bila v resnici dobra vila in je dečkovo dobroto bogato poplačala.

Če je začetek, potem pride tudi konec. Vendar vsak konec pomeni tudi nov začetek! V zadnji oddaji bodo Pepe, Kakadudu in Foksner z otroki obujali spomine. Spomnili se bodo vseh norih dogodivščin in se skupaj nasmejali preteklim prigodam! Pridruži se jim tudi ti!

Mandija in Pipija obišče Božiček, a kaj ko se na dobrega moža prevrne njuno božično drevesce. Kdo bo zdaj raznosil darila? Prijatelja se takoj lotita dela in z malo pomoči jima uspe.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Boštjan Narat je Mariborčan, ki ga ta podatek ne zamejuje. Šolal se je na Gimnaziji Poljane v Ljubljani, je glasbenik, a po poklicu filozof, ki je nekoč hotel postati novinar. Zato je tudi publicist, voditelj televizijskih oddaj, pisatelj, tudi igralec. Geslo, pod katerim ga boste vedno odkrili na spletu, je – Katalena.
Vabimo vas, da si pogovor z Boštjanom Naratom v oddaji Dober večer ogledate nocoj, v ponedeljek 31. januarja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
On- mednarodno priznani trener jadranja iz Slovenije, ona- Avstrijka, živeča med vršaci, v krajih, znanih po zimskih športih, in vendar prav tako močno vpeta v jadranje. Oba živita svetovljansko, razgibano življenje, zato sta se odločila, da za toplejši del leta sidro vržeta na naši Obali. Na sanjski lokaciji je tako zrastla njuna sanjska kopenska barka.
Čeprav med našimi obiski hiš in stanovanj po Sloveniji vidimo številne domiselne rešitve, kako iz majhnega prostora iztisniti čim več, smo bili navdušeni nad »garsonjerco«, kot svoje stanovanje imenuje lastnica. Del starejše hiše v Ljubljani je uredila popolnoma po svojih zamislih in okusu.
Marsikdo se bo gotovo strinjal z mislijo, da je najlepši dodatek v domu – rastlina. Pri čemer je beseda »dodatek« močno v navednicah, saj gre vendar za živa bitja, ki nam skrb in ljubezen vračajo s tiho prisotnostjo, stanovitnostjo ter nemo lepoto. Sploh pa beseda dodatek ni več na mestu, ko gre za stanovanje mladega para. Pri njima je namreč v taki številčni premoči, da sta skorajda že lastnika sostanovalca rastlin.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Zadnji dve leti se je zdravstvo osredotočilo na samo eno bolezen, ugotavlja znani odvetnik. Na njega se obrača vse več bolnikov, ki zaradi covida nimajo dostopa do osebnega zdravnika in drugih zdravstvenih storitev. Kakšen bo smrtni davek odpovedanih pregledov in posegov in v kaj se spreminja zdravstveni sistem?

Po najdeni in deaktivirani letalski bombi v Mariboru smo preverili, koliko bomb je bilo odvrženih na to mesto v 2. svetovni vojni in koliko neeksplodiranih je še na tem območju. Zakaj je bilo to mesto eno od najbolj bombardiranih mest v nekdanji Jugoslaviji? Kje po Sloveniji se še skrivajo bombe iz obeh svetovnih vojn?

Eden najbogatejših Slovencev, kripto milijonar Damian Merlak je v Bohinju že prenovil hotel Bohinj in apartmaje Triglav, zdaj pa so na občini prižgali zeleno luč tudi za rušenje legendarnega hotela Zlatorog in gradnjo novega. Kakšna bo njegova nova podoba in kako Merlakov poseg v Bohinj sprejemajo domačini?

Vrnitev – film po scenariju Janka Messnerja
Slovenski pisatelj Janko Messner bi bil decembra lani praznoval 100. rojstni dan, letos pa mineva 80 let od nasilnega pregona slovenskih družin s Koroškega v nacistična taborišča.
Prav to zgodovinsko travmo slovenskega življa je tematiziral avtor Janko Messner v svojem delu Vrnitev.
Po njegovem scenariju je leta 1976 režiser Anton Tomašič z ekipo RTV Slovenija posnel istoimenski enourni film.
V zgodbi se glavni protagonist Jože Kuchar kot vojak med dopustom v času nacionalsocializma vrne domov in ugotovi, da je režim, za katerega se je moral bojevati, družinske člane pregnal z domačije. Zato se ne vrne več v nemško vojsko in se želi priključiti uporniškemu gibanju.
V oddaji vam bomo v spomin na koroškega avtorja in na obletnico izselitve predvajali skrajšano inačico filma, ki je na XIV. festivalu televizijskega filma v Pragi leta 1977 za Messnerjev scenarij prejel najvišje priznanje.
http://slovenci.orf.at

100-letni Anton Vidmar z Otlice nad Ajdovščino je izjemen pričevalec, ki bo navdušil vsakogar, ki ga zanimata zgodovina in način življenja v prejšnjem stoletju. Najprej je doživel preganjanje fašizma, ko se je po sedmih letih vrnil iz vojne in ujetništva, pa ga je zadelo še komunistično zatiranje, kar je bilo značilno za klene Primorce, ki so želeli ohraniti svoje vrednote in izročilo.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov