Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 26. maj. 2022

TV Maribor • Čet, 26. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Sinoči smo bili na odprtju festivala Druga godba, ki je med drugim gostil španskega glasbenika Rodriga Cuevasa. Predstavili vam bomo delo letošnjih dobitnikov Plečnikove nagrade. Obiskali pa smo tudi dve skupinski razstavi: Zasilni izhod v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova in Rdeča v galeriji Equrna.

Az adás tartalma:

- kifestőkönyv és két társasjáték az MMÖNK jóvoltjából;
- méhecske műhely a szentlászlói Alvariumban;
- kiállítás a Lendvai Nemzetközi Művésztelep 50 éves jubileuma tiszteletére;
- Magvető: a mezőgazdasági alapanyagok drágulása.

Vsebina oddaje:

- pobarvanka in dve družabni igri v izdaji PMSNS;
- čebelarske delavnice v Alvariumu Motvarjevci;
- razstava 50. mednarodne likovne kolonije Lendava;
- rubrika Sejalec: podražitve surovin v kmetijstvu.

Vabljeni k ogledu!

Predstavljamo pri nas zelo redko pasmo psov – faraonski pes. O ogroženosti plazilcev pri nas, smo spregovorili z vodjo mariborskega akvarij – terarija, Brankom Kolarjem. Svetujemo, kako ukrepati, če našega psa na sprehodu ugrizne strupena kača. Spoznavamo bobre, ki se po izumrtju v Sloveniji ponovno uspešno vračajo v našo naravo. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V ospredju tokratnega Omizja TV Maribor bo teden gozdov, ki nas vsako leto zadnji teden meseca maja spomni na pomen te dobrine. Tokrat bo v ospredju tema »Gozdovi na robu mesta«. So res nekakšna klimatska naprava mestnega okolja? Tudi o tem v oddaji Omizje ob 20. uri.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

A Vendégem című adásban Franc Mesarič festőművészről láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret akademskega slikarja Franca Mesariča.

Mariborski Mestni park se je 27. maja 2016 spremenil v operno prizorišče na katerem so simfonični orkester, operni zbor in operni solisti pod taktirko dirigenta Simona Krečiča poustvarili najlepše in najznamenitejše melodije iz svetovne operne zakladnice.
Letošnji glasbeni dogodek so začeli s tremi odlomki iz že uprizorjene opere Don Giovanni, ki velja za eno najznamenitejših Mozartovih glasbenogledaliških mojstrovin. Po virtuozni ariji naslovne junakinje (babilonske kraljice) iz Rossinijeve opere Semiramida sta se oglasila zbor ciganov ter strastna izpoved ciganke Azucene iz Verdijeve opere Trubadur, nato pa še arija Norine iz Donizettijeve komične opere Don Pasquale, s katero mariborska opera jeseni odpira sezono.
Nekoliko več pozornosti so namenili velikemu mojstru italijanske poznoromantične opere, Giacomu Pucciniju, saj so lahko zbrani v osrednjem delu koncerta prisluhnili kar petim odlomkom iz oper La boheme in Manon Lescaut. V bogato orkestriran nemški operni domišljijski svet so zakorakali z arijo Elizabete iz Wagnerjeve opere Tannhäuser, v ekspresivnost italijanskega verizma pa z znamenito arijo protagonista iz Giordanove opere Andrea Chénier. Za svojevrstno plesno »kankanovsko« popestritev je poskrbela ritmično razgibana uvertura iz Offenbachove opere Orfej v podzemlju, za pridih pristne beneške ljubezenske zasanjanosti pa priljubljena Barkarola iz Offenbachove fantazijske opere Hoffmannove pripovedke. Bleščečemu koncu koncerta so se približali s Polovskimi plesi iz Borodinove opere Knez Igor, nato pa še z najverjetneje najbolj znano Puccinijevo tenorsko arijo Nessun dorma iz letošnje operne uspešnice Turandot. Vabljeni k ogledu drugega dela koncerta!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Petelinu nekega jutra na glavo pade slamna bilka in misli, da je doživel potres. Požene se v beg in prestraši še druge živali. Skupaj prispejo do gozdne koče, kjer so okoli mize ob večerji zbrani razbojniki. Živali razbojnike prestrašijo in se do sitega najedo. Razbojniki pa pobegnejo v gozd in kdo ve, ali od takrat sploh še počnejo nedovoljene stvari.

Kakšen krasen dan! Ravno pravšnji za obisk Čudogozda. Jure in Eva sta že tam. Odkrila sta lisičji brlog. Nemudoma ga morata raziskati. Brez čelad ne bo šlo. Pogumno sta zlezla v prvi podzemni rov. In nato še v drugega. Kaj vse sta videla pod zemljo? In kdo je začel pogrešati sončne žarke? Preverite.

Zana in Karla sta prišli na kosilo v Čudogozd. Na jedilnem listu je zanimiva ponudba, polna presenečenj. Deklici sta neučakani. Nemudoma zahtevata kosilo. Ko ga dočakata, z izbranim krožnikom nista zadovoljni. Bo spet treba zavrteti čas nazaj? Lahko poskusimo…

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Sinoči smo se sprehodili po ljubljanskih ulicah, kjer so na ogled številne svetlobne umetniške intervencije festivala Svetlobna gverla. Ogledali smo si razstavo ene najbolj znanih italijanskih fotografinj Letizie Battaglia v Galeriji Jakopič in nov Cineplexx s sedmimi dvoranami, ki se jutri odpre v Ljubljani.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarči o skrb zbujajoči statistiki femicida ‒ partnerski umori so najpogostejši razlog za nasilne in prezgodnje smrti žensk pri nas. Nasilnežev ne ustavi niti prepoved približevanja. Kako prekiniti usoden molk o dogajanju med štirimi stenami? So rešitev sledilne zapestnice?

Tokrat smo se udeležili slovestnosti ob 30-letnici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, pogovarjali smo se s kanadsko-slovensko sopranistko Thereso Plut, odpravili smo se v Kakenj v Bosni in Hercegovini do Sloenskega združenja meščanov Jožef Špringer, z najmlajšimi Slovenci na Madžarskem pa smo obeležili svetovni dan čebel.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Vendégem című adásban Franc Mesarič festőművészről láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret akademskega slikarja Franca Mesariča.

Zaradi vojne v Ukrajini bo letos hrana bolj redka dobrina kot prejšnja leta. Tudi umetnih gnojil bo primanjkovalo. Zato je v tem času zelo pomembno vprašanje, kako bi lahko na domačih poljih pridelali več in kako bi zmanjšali odvisnost kmetov od kapitalskih in političnih lobijev. Odgovor ponuja tako imenovano ohranitveno kmetijstvo. Za kaj gre, nam bo v tokratni oddaji razložil agronom dr. Rok Mihelič, ki se posveča ohranjanju vitalnih živih tal.

Voditeljica: Vida Petrovčič

Letošnje svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju na ledu gosti Finska. Napete tekme bomo spremljali v dvoranah v Tampereju in Helsinkih. Hokejska vročica na Finskem je na vrhuncu, saj je njihova reprezentanca na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zgodovinski naslov prvakov. Na prvenstvu zaradi izključitve ne bo izbranih vrst Rusije in Belorusije. Ti dve reprezentanci sta zamenjali Avstrija in Francija. V primerjavi z olimpijskim turnirjem bomo tokrat spremljali lepo število hokejistov iz najmočnejše lige na svetu, lige NHL. Naslov prvakov branijo Kanadčani. Odločitev o tokratnem prvaku pa bo padla v finalu 29. maja.

Letošnje svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju na ledu gosti Finska. Napete tekme bomo spremljali v dvoranah v Tampereju in Helsinkih. Hokejska vročica na Finskem je na vrhuncu, saj je njihova reprezentanca na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila zgodovinski naslov prvakov. Na prvenstvu zaradi izključitve ne bo izbranih vrst Rusije in Belorusije. Ti dve reprezentanci sta zamenjali Avstrija in Francija. V primerjavi z olimpijskim turnirjem bomo tokrat spremljali lepo število hokejistov iz najmočnejše lige na svetu, lige NHL. Naslov prvakov branijo Kanadčani. Odločitev o tokratnem prvaku pa bo padla v finalu 29. maja.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov