Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 4. jul. 2022

TV Maribor • Pon, 4. jul.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vabljeni k ogledu

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje

Leta 2016 je število prosilcev za mednarodno zaščito doseglo vrhunec. Za azil je zaprosilo 2235 ljudi, a le devetindevetdesetim so ga odobrili. Ti ljudje imajo zdaj pravico do nastanitve. Vlada zanje najema stanovanja. Večina jih je v Zagrebu, vendar tamkajšnjim prebivalcem nihče ni nič povedal o novih sosedih. V četrti Borongaj stoji hiša z nekaj stanovanji. V štirih stanujejo begunci, hrvaški družini pa ni všeč, da se v hiši, katere solastniki so, sprehajajo neznani ljudje. O beguncih ne vedo ničesar, najhuje pa se jim zdi, da nihče ne čisti stopnišča in da je hiša umazana. Eden od beguncev je iz Mavretanije. V hiši živi že več kot eno leto, a še nikoli ni srečal hrvaških sosedov, ki živijo v zgornjem nadstropju. Kar jih lahko zbliža, je čiščenje umazanega stopnišča.

Posavski obzornik je oddaja, ki predstavlja življenje Posavja, natančneje štirih občin: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško in Sevnica. V njej so skozi različne prispevke predstavljeni raznovrstni dogodki, delo različnih društev in posameznikov ter lokalne posebnosti, ki jih nikoli ne zmanjka.

Oddaja »Zdrav duh v zdravem študentu« so pripravili študenti, namenjena pa je študentom in širši javnosti, saj želijo zdrav življenjski stil približati prav vsakemu. Z oddajo bodo predstavili štiri aspekte zdravega načina življenja : zdravo prehrano, gibanje, skrb za psihično zdravje in sprostitev.
Prva gostja oddaje je Zala Mlinšek, prehranska svetovalka in nutricionistka, ki predstavi, kako si lahko študenti enostavno in hitro pripravijo zdrav obrok. V oddaji gostijo še dr. Vito Poštuvan, profesorico psihologije na Filozofski fakulteti v Mariboru in Mojco Ban, študentko psihologije. Predstavili sta brezplačno svetovalnico za študente in kako lahko študenti sami poskrbijo za lastno duševno zdravje. Gostja oddaje je še Tatjana Klakočar, po poklicu osebna trenerka, ki bo predstavila in prikazala pomembnost športa za naše telo. Oddajo zaključujejo s Kristjanom Štelcerjem, študentom glasbene pedagogike, s pogovorom o pomembnosti sprostitve z glasbo. Oddaja je nastala pri predmetu na magistrskem študijskem programu medijske komunikacije pod mentorstvom izr. prof. dr. Suzane Žilič Fišer in asistentov mag. Petra Čakša. Janija Pavliča in Matevža Pucerja.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Pripravili smo tudi številne nagradne igre in terenska javljanja iz različnih krajev širom Slovenije. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

„EUROPEADA 2022 in Kärnten/Koroška – TOGETHER UNIQUE/SKUPNO ENKRATNI/ GEMEINSAM EINZIGARTIG – skupaj praznujmo enkratnost raznolikosti v Evropi“. Potem, ko je bila Europeada leta 2008 v gosteh pri Retoromanih v Graubündnu v Švici, leta 2012 pri Lužiških Srbih v Nemčiji in leta 2016 pri Ladincih in nemško govorečih Južnih Tirolcih v Pustertalu in Gadertalu v Italiji, poteka evropsko nogometno prvenstvo avtohtonih narodnih manjšin na Koroškem.
Mednarodni kulturni večer, kulturni dan ali omizje z razpravo odsevajo pomen bogatega kulturnega udejstvovanja avtohtonih narodnih manjšin in s tem tudi slovenske manjšine na Koroškem.
Ob zaključku šolskega leta je Glasbena šola dežele Koroške letos spet imela zaključni letni koncert. V kulturnem domu v Šentprimožu so dijakinje in dijaki predstavili svoje veščine, nastopili pa so uspešni glasbeniki, ki so sodelovali na letošnjem tekmovanju Prima la musica.
http://slovenci.orf.at

Poglejte si posnetek prvega dela tradicionalne, že 46. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Pravljice, basni, legende in pripovedke veljajo za najstarejše zapise človeštva. Pravljice povezujejo vsa ljudstva, vsa "plemena" sveta. Ohranjajo stik z naravo, s starodavnim, povezujejo nas s prednicami in predniki, prav tako iz "nekoč" prinašajo modrost in sporočilo v "zdaj". Moč pravljic je neizmerna, saj nas za "pravljični čas" odmaknejo od krute realnosti vsakdana, prepogosto prepredenega z nemirom in skrbmi.
Pravljice pomirjajo vznemirjeno srce. Nasmejijo smeha potrebno in žalostno dušo. Spregovorijo "z otrokom v vsakem človeškem bitju", pa naj bo človek star osem mesecev, tri leta ali pa sedemdeset let.
Prav v tem je čar pravljice, edinega literarnega pripovednega žanra, ki povezuje medgeneracijsko ter nas opominja in uči, da je, ne glede na vse, dobro vselej močnejše od zla, četudi se zlo zdi močnejše. Kajti sile narave bodo vselej premagale lakomnost človeških nagnjenj in želja, kakor bosta mir in ljubezen vedno premagala ost zla.
Prav zato snujemo in občinstvu predajamo novo televizijsko vsebino Pravljica s Simono. Svet in ljudje, ne glede na starost, potrebujemo odmik od krutosti vsakdana, nemira, obremenilnih odnosov, obveznosti in služb. Prav tako je naše poslanstvo otrokom, mladostnikom in odraslim predati izjemno izročilo pravljic sveta, med katerimi posebno pozornost namenjamo prav izjemno bogatemu slovenskemu ljudskemu izročilu.

Lenoba je velika tegoba. Včasih se k nam priplazi prav potiho in nikakor noče stran. Takrat smo na las podobni mački in miški, ko ju Rdeča kokoška prosi za pomoč. »Jaz že ne! In jaz tudi ne!« ji odgovarjata, ko ju vpraša, ali bi ji pomagali! Morda se bodo stvari spremenile, ko se bo v njihov topli dom priklatila zvita lisica. Maša, hitro, prosim, preberi zgodbo Čebelice o Rdeči kokoški!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Poletni solsticij vsako leto zaznamuje Praznik glasbe, ki je del svetovne glasbene iniciative Fête de la musique in poteka po vsem svetu. V slovenskih mestih je nastopilo več kot 80 glasbenih zasedb različnih žanrov. Včeraj, na mednarodni dan beguncev, se je začel že 13. festival migrantskega filma, ki bo na različnih lokacijah potekal do četrtka. Izbrani filmi in spremljevalni dogodki pa bodo osvetlili različne obraze migracij, azila ter življenja beguncev. Ogledali smo si premiero plesne predstave Venera koreografinje in plesalke Male Kline v Kinu Šiška. Več pa tudi o začetku documente 15 v Kasslu.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Andrija Halužan je že neprekinjenih 52 let družinski zdravnik v Vuzenici. Zase pravi, da ambulante ne more pustiti brez zdravnika, čeprav opaža, da so se pacienti spremenili. Sam verjame, da vsak človek mora imeti enak dostop do znanja, zdravja in prepričanja.
Vabimo vas, da si pogovor z zdravnikom Andrijo Halužanom v oddaji Dober večer, ogledate v ponedeljek 4. julija ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Kakšno hišo si predstavljate, če vam rečemo, da si jo je postavil par v zlatih letih svojega življenja, oziroma, kot smo jo poimenovali mi: sodobna hiša za babico in dedka? Dvomimo, da takšno, kot jo predstavimo v oddaji.
Ob odločitvi za nakup manjšega stanovanja je tričlanska družina sklenila, da bodo notranjo ureditev in opremo zaupali arhitektki. Vsi so se zavedali, da bo potrebno prostor kar se da racionalno izkoristiti in slediti želji po obilo shranjevalnih prostorov ter odprtih in zračnih prostorih.
V sklopu predstavitev slovenskih oblikovalcev pohištva in dodatkov za dom bomo danes odprli novo poglavje, čisto drugačno od prejšnjih. Na poti skozi ustvarjalnost akademske slikarke in vsestranske umetnice Ksenije Baraga nas bodo namreč ovili barviti in prefinjeni izdelki iz tekstila in pletenin.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

„EUROPEADA 2022 in Kärnten/Koroška – TOGETHER UNIQUE/SKUPNO ENKRATNI/ GEMEINSAM EINZIGARTIG – skupaj praznujmo enkratnost raznolikosti v Evropi“. Potem, ko je bila Europeada leta 2008 v gosteh pri Retoromanih v Graubündnu v Švici, leta 2012 pri Lužiških Srbih v Nemčiji in leta 2016 pri Ladincih in nemško govorečih Južnih Tirolcih v Pustertalu in Gadertalu v Italiji, poteka evropsko nogometno prvenstvo avtohtonih narodnih manjšin na Koroškem.
Mednarodni kulturni večer, kulturni dan ali omizje z razpravo odsevajo pomen bogatega kulturnega udejstvovanja avtohtonih narodnih manjšin in s tem tudi slovenske manjšine na Koroškem.
Ob zaključku šolskega leta je Glasbena šola dežele Koroške letos spet imela zaključni letni koncert. V kulturnem domu v Šentprimožu so dijakinje in dijaki predstavili svoje veščine, nastopili pa so uspešni glasbeniki, ki so sodelovali na letošnjem tekmovanju Prima la musica.
http://slovenci.orf.at

Pravnika in sociologa prof. dr. Nika Toša poznajo mnoge generacije študentov Fakultete za družbene vede, širša javnost pa ga pozna kot ustanovitelja in predstojnika Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij. Prva dva od štirih delov oddaje sta skozi njegove spomine ter spomine njegovih prednikov zanimiva kronika življenja na Slovenskem v zadnjem stoletju na njegovi življenjski poti od Maribora prek Celja v Ljubljano, med osebnostmi, katerih zgodbe se (tudi z dragocenimi dokumentarnimi posnetki) vpletajo v pripoved, pa so tudi polkovnik kraljeve vojske Draža Mihailovič, major Mirko Bitenc, pisatelj in dramatik Ivan Mrak in njegova žena, kiparka Karla Bulovčeva, stric in teta Nika Toša, družina Mrak, iz katere izhaja Toševa mama, slikar in olimpijec Tošo Primožič in mnogi drugi. Tretji in četrti del Spominov Nika Toša sta posvečena razvoju slovenske in jugoslovanske družbe skozi izsledke raziskav javnega mnenja in spet se v pripoved vpleta cela galerija slovenskih, jugoslovanskih in evropskih osebnosti s tega področja. Danes oseminosemdesetletni letni profesor Niko Toš je izjemen pripovednik in tehten premišljevalec o družbi in času, ki ga živimo, zato mu je vsekakor vredno prisluhniti.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov