Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 30. mar. 2023

TV Maribor • Čet, 30. mar.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Ob današnjem odprtju festivala MENT smo pripravili prispevek o novostih ter koncertnem in konferenčnem programu festivala. Na Tednu slovenske drame smo se včeraj udeležili okrogle mize Več kritike, prosim. Bili pa smo tudi na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Zagrebdox v Zagrebu.

Az adás tartalma:

- a Szlovén Gazdák Szakszervezetének figyelmeztető tüntetése;
- az 5 határon át című vetélkedő muravidéki döntője;
- Gálics István kiállítása Rijekában;
- Göntér Endre kiállítása az Ocean Orchids vállalatban;
- Egészségünkre!: a kullancs okozta betegségek elleni védekezés.

Vsebina oddaje:

- opozorilni protest Sindikata kmetov Slovenije;
- prekmurski finale tekmovanja Čez 5 meja;
- razstava Štefana Galiča na Reki;
- razstava Endreja Göntérja v podjetju Ocean Orchids;
- rubrika Na zdravje!: zaščita pred nevarnostjo okužbe s klopi.

Vabljeni k ogledu!

Na sedežu Društva za zaščito konj in ostalih živali smo spoznali Burjo, majhno kravico, ki se je že takoj po kotitvi borila za življenje. Spoznavamo alpske kozoroge in prizadevanja za okrepitev njihovega števila v Slovenskih Alpah. V objektiv kamere smo uspeli ujeti modre žabe, plavčke, ki jih lahko v takšni barvi občudujemo le nekaj dni v letu. S posvojiteljico mačk smo se pogovarjali o tem, čigavo življenje je po posvojitvi bogatejše, življenje posvojene živali ali posvojitelja? Opozarjamo na zaščito psov pred klopi. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Tretji Štajerski gospodarski forum v tem letu posvečamo prihodnosti slovenskega zdravstva. Zdravje prebivalstva je lahko gospodarski problem, saj v Sloveniji na leto porabimo 700 milijonov evrov za bolniške odsotnosti z dela, in imamo 20.000 delavcev, ki so na bolniški več kot eno leto. Kakšna je prihodnost slovenskega zdravstva nam bodo pojasnili ugledni ekonomist in specialist za ekonomiko zdravstva, direktor zdravstvenega doma v Mariboru, in predsednik uprave zavarovalnice Vzajemna.

To jutro vas bodo mariborski jutranjiki popeljali na sprehod po parku, saj prav danes obeležujemo dan sprehodov po parku. Ker je slovenski letalni praznik tik pred vrati, se bodo iz Planice oglasili kolegi iz športnega uredništva ter predstavili vzdušje pred kvalifikacijami. V studiu nas bo obiskala zobozdravnica, ki bo ponudila nekaj nasvetov pri preobčutljivosti zob, spomnili se bomo na podelitev Glazerjevih nagrad, izvedeli bomo kako je nastal muf, se naučili pravilno zasaditi cvetoče balkonsko korito, za konec pa bomo uživali še ob zvokih harfe.

A Vendégem című adásban Kovács Irénről, a recehímzés és a tojáskarcolás muravidéki mesteréről láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret prekmurske mojstrice mreženih čipk in praskank Irén Kovács.

24. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem "VURBERK 2015" je potekal v soboto, 20. junij 2015 v Športni dvorani Starše. V dveh delih boste slišali 28 novih narodno-zabavnih melodij. Za nagrade in atraktivne skulpture zmaja so se potegovali ansambel
POTEP, Krško, skupina IBER, Krška vas, ansambel ŠMENT, Otočec, skupina ARTISTI, Vuhred, ansambel BRKINSKI TRIO, Brkini, ansambel ŠALJIVCI, Limbuš, ansambel SREČKA ZORKA Z AVTOŠTOPARJI, Poljčane, ansambel VRH, Mozirje, ansambel AZALEA, Gabrje, ansambel ZADETEK, Pesnica pri Mariboru, ansambel PETAN, Novo mesto, ansambel NAPEV, Slovenj Gradec, ansambel ŽARGON, Središče ob Dravi in ansambel GLAS, Zreče. Festival je povezoval JOŽE MIKEC. Za scenarij je bil odgovoren FRANCI PODBREŽNIK. V času štetja glasov gledalcev in dela žirije bo nastopil ansambel NOVI SPOMINI, ki je bil nagrajenec tega in številnih drugih festivalov. Vabljeni k ogledu!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Pravljice, basni, legende in pripovedke veljajo za najstarejše zapise človeštva. Pravljice povezujejo vsa ljudstva, vsa "plemena" sveta. Ohranjajo stik z naravo, s starodavnim, povezujejo nas s prednicami in predniki, prav tako iz "nekoč" prinašajo modrost in sporočilo v "zdaj". Moč pravljic je neizmerna, saj nas za "pravljični čas" odmaknejo od krute realnosti vsakdana, prepogosto prepredenega z nemirom in skrbmi.
Pravljice pomirjajo vznemirjeno srce. Nasmejijo smeha potrebno in žalostno dušo. Spregovorijo "z otrokom v vsakem človeškem bitju", pa naj bo človek star osem mesecev, tri leta ali pa sedemdeset let.
Prav v tem je čar pravljice, edinega literarnega pripovednega žanra, ki povezuje medgeneracijsko ter nas opominja in uči, da je, ne glede na vse, dobro vselej močnejše od zla, četudi se zlo zdi močnejše. Kajti sile narave bodo vselej premagale lakomnost človeških nagnjenj in želja, kakor bosta mir in ljubezen vedno premagala ost zla.
Prav zato snujemo in občinstvu predajamo novo televizijsko vsebino Pravljica s Simono. Svet in ljudje, ne glede na starost, potrebujemo odmik od krutosti vsakdana, nemira, obremenilnih odnosov, obveznosti in služb. Prav tako je naše poslanstvo otrokom, mladostnikom in odraslim predati izjemno izročilo pravljic sveta, med katerimi posebno pozornost namenjamo prav izjemno bogatemu slovenskemu ljudskemu izročilu.

Se zmrdujete nad rdečo peso? Tudi Tita in Juš sta se zmrdovala nad kuhanjem in njuno »mojstrovino«. Ko pa poseže vmes vsevedni Prunelius Cmok, je okus zagotovljen.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Med pogovorom o svoji zasebnosti je premier presenetljivo izjavil, da so šli z reformami korak predaleč. Še posebej je bil kritičen do finančnega ministra. Še pred nekaj dnevi so ministri zagotavljali, da bodo reforme izvedene. Nova strategija premierja glede reform in tudi razkrivanja podrobnosti iz zasebnosti je presenetila javnost in koalicijske partnerje.

Predstavljamo Igorja Ogrisa - nekdanjega športnika, ki je na ploščadi pred Športnim parkom v Celovcu vpeljal kmečko tržnico, ki postaja stičišče mnogih Slovencev.
Gostimo predsednico komisije Državnega zbora za Slovencev v zamejstvu in po svetu Suzano Lep Šimenko z njo pa o poslanstvu in nalogah omenjene komisije.
V zadnjem delu oddaje smo pripravili reportažo s tradicionalne prireditve Primorska poje, gre za 54-to zborovsko srečanje.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Vendégem című adásban Kovács Irénről, a recehímzés és a tojáskarcolás muravidéki mesteréről láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret prekmurske mojstrice mreženih čipk in praskank Irén Kovács.

Gost tokratnega intervjuja je filozof, publicist, predvsem pa civilnodružbeni aktivist Aleš Primc. Z voditeljem Jožetom Možino se bosta pogovarjala o spornem fekalnem kanalu, ki ga MOL gradi na vodovarstvenem območju, in o kolapsu zdravstva v Ljubljani. Primc bo odgovarjal na vprašanja,v čem deluje drugače kot akterji levih civilnodružbenih gibanj. Dotaknil se bo tudi teme demografije, Pohoda za življenje in zaščite otrok.

Planiški konec tedna se bo začel s kvalifikacijami za petkovo posamično preizkušnjo v smučarskih poletih. Na startni listi bo kar 12 slovenskih letalcev. To bo lepa priložnost za dolge in lepe polete. Niti en mesec še ni minil od dveh zlatih medalj za Slovenijo na svetovnem prvenstvu, že je tu nova priložnost za veselje pod Poncami.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov