Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 9. jun. 2023

TV Maribor • Pet, 9. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Nocoj se s premiero dokumentarnega filma Poletje ’91 režiserja Žige Virca začenja Kinodvorišče. Pripravili smo reportažo s sinočnjega odprtja festivala Kino Otok. Seznanili pa vas bomo tudi z zbornikom razprav Josipina Urbančič Turnograjska: prva dama slovenskega rodoljubnega Olimpa, ki so ga predstavili v NUK-u, ob 190-letnici rojstva prve slovenske pesnice, pisateljice, skladateljice in pianistke pa bodo na gradu Turn jutri pripravili mednarodni simpozij.

Az adás tartalma:

- május 28-a Magyarországon a hősök napja (Keszthelyi Televízió);
- előadás a Gutenberg-bibliáról (Újvidéki Televízió);
- gyereknap Marosvásárhelyen (Erdélyi Magyar Televízió);
- gyereknapi híradó (Szombathelyi Televízió);
- természetközeli gyereknap (Erdélyi Magyar Televízió);
- népzenei foglalkozás Domonkosfán (Lendvai Tévéstúdió);
- postaládákkal díszített buszmegálló (Szombathelyi Televízió);
- Dobó Szuperák Eszter kézműves (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- Loboda Mátyás biogazdasága (Drávatáj magazinműsor).

Vsebina oddaje:

- 28. maj je na Madžarskem dan herojev (TV Keszthely);
- predavanje o Gutenbergovi Bibliji (TV Novi Sad);
- dan otroka v Targu Muresu (Transilvanska madžarska televizija);
- poročila ob dnevu otroka (TV Sombotel);
- dan otroka na prostem (Transilvanska madžarska televizija);
- poučevanje ljudske glasbe v Domanjševcih (TV studio Lendava);
- avtobusna postaja, okrašena s poštnimi nabiralniki (TV Sombotel);
- rokodelka Eszter Dobó Szuperák (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- ekološka kmetija Mátyása Lobode (Magazinska oddaja Drávatáj).

V Tarči: daleč od oči javnosti poteka prodaja še enega izmed preostalih kosov slovenske srebrnine, Športne loterije – paradržavnega monopolista, iz katerega se napaja slovenski šport. Kdo so ključni športni funkcionarji, ki vodijo prodajo, kdo bo imel od nje koristi, kdo so kupci in kaj bo storila država?

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dolenjski obzornik utripa življenje Dolenjske, njenih dolin in gričev v objemu dolenjskih rek in potokov. V njej so skozi različne prispevke predstavljeni raznovrstni dogodki, delo različnih društev in posameznikov ter lokalne posebnosti v dolenjskih občinah.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Az adás tartalma:

- a nemzeti összetartozás napja;
- Visszidensek – könyvbemutató;
- kaszálóverseny és falunap Felsőlakosban;
- gasztronómiai délután Zsitkócban;
- Kacor király – bábelőadás;
- Köztünk élnek: a kapornaki Ökoház tulajdonosai.

Vsebina oddaje:

- dan narodne povezanosti;
- Povratniki – predstavitev knjige;
- tekmovanje v košnji in vaški dan v Gornjem Lakošu;
- gastronomski popoldan v Žitkovcih;
- lutkovna predstava Kralj Kacor;
- rubrika Med nami živijo: lastniki Ekološke kmetije v Krplivniku.

42. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra, 18. 8. 2017, športno igrišče na Graški Gori.
Ansambli: Extra kvintet (Koroška), Jug (Podčetrtek), Kvintet 7 (Velike Lašče), Navihani muzikanti (Dol pri Hrastniku), Nori val (Borovnica), Opoj (Gornja Radgona), Plus (Laško, okolica Sevnice), Prisrčniki (Voličina), Škorpijoni (Šentjanž pri Dravogradu), Udar (Slovenske Konjice), Vražji muzikanti (Kamnica, okolica Maribora), Žarek (Hrastovec, okolica Velenja), Žurerji (Stranice), Quintett Wenzelstein (Nemčija) in Štimung Zagorja (Hrvaška).
Vabljeni k ogledu drugega dela festivala!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Petelinu nekega jutra na glavo pade slamna bilka in misli, da je doživel potres. Požene se v beg in prestraši še druge živali. Skupaj prispejo do gozdne koče, kjer so okoli mize ob večerji zbrani razbojniki. Živali razbojnike prestrašijo in se do sitega najedo. Razbojniki pa pobegnejo v gozd in kdo ve, ali od takrat sploh še počnejo nedovoljene stvari.

Vlada popolna zmešnjava. Ukraden krof, polomljena ukulela in strašne maske! Kdo se bo javil za pomoč? Ptujski otroci, z veseljem. Dobro vedo, kdo jim lahko pomaga popraviti ukulelo. En, dva, tri – in je kot nova. Potem pa na trg, na velik nastop. Se gledamo?

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Hrvaška je ena od evropskih držav, ki ima najmanj prosilcev za azil. Domačini niso navajeni bivati z ljudmi iz drugih kultur. Ko se je družina beguncev iz Iraka preselila v elitno zagrebško sosesko, se nekateri sosedi niso menili zanje, nekateri pa so imeli predsodke. Čeprav se med seboj niso pogovarjali in so mirno sobivali, je nekega večera najmlajši sin doživel napad. Družina se v Zagrebu ne počuti več varno, prav zaradi strahu pa so zapustili tudi svojo domovino, Irak. Na sodišču so proti napadalcu vložili tožbo, vendar se je nekaj družinskih članov že odločilo, da ne bodo ostali na Hrvaškem. Bo sladko ali nekoliko grenko pecivo porušilo zidove med starimi in novimi sosedi?

Oaza zelenja in miru sredi prepišne Sežane. Zgradbe, rastlinjaki in rastline, skriti za visokim zidom, ki ga kolone mimo vozečih turistov še vedno prepogosto spregledajo.

Sandi in Ana sta bivša sošolca, ki po spletu naključij po več letih naletita drug na drugega. Živita dva različna načina življenja, Ana je angažirana in hodi na proteste, Sandi je mlad bohem, ki spretno brenka po strunah svoje kitare.
Sandiju je bila Ana všeč že kot sošolka in po letih ponovnega srečanja simpatija do nje le še narašča. Sta svetova, v katerih živita, predaleč vsaksebi ali pa bo Sandiji vseeno uspelo zabrenkati na prave strune njenega srca?
Režija: Klemen Berus

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- a nemzeti összetartozás napja;
- Visszidensek – könyvbemutató;
- kaszálóverseny és falunap Felsőlakosban;
- gasztronómiai délután Zsitkócban;
- Kacor király – bábelőadás;
- Köztünk élnek: a kapornaki Ökoház tulajdonosai.

Vsebina oddaje:

- dan narodne povezanosti;
- Povratniki – predstavitev knjige;
- tekmovanje v košnji in vaški dan v Gornjem Lakošu;
- gastronomski popoldan v Žitkovcih;
- lutkovna predstava Kralj Kacor;
- rubrika Med nami živijo: lastniki Ekološke kmetije v Krplivniku.

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk ter predana glasbenica in izvajalka.

Prestolnica Češke – Praga je eno izmed tradicionalnih prizorišč tekem svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Tokrat bo drugo letošnje, po katerem bomo že bolje vedeli, kako so v predolimpijski sezoni pripravljeni tekmovalke in tekmovalci.
V petek se bodo v polfinalih in finalih pomerili v kajakaški konkurenci. Slovenci so v Augsburgu razočarali, saj se nikomur ni uspelo prebiti med deset najboljših.
V soboto se bodo pomerili kanuistke in kanuisti. Kozorogova in Hočevarjeva iščeta pot do finala, kjer sta v Nemčiji s hitrostjo blestela Savšek in Božič, a bila oba premalo natančna.
V nedeljo pa se bodo v kajakaškem krosu znova pomerili znani in manj znani tekmovalke in tekmovalci, saj je ta disciplina zelo nepredvidljiva.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov