Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 9. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 9. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:10
Otroški program: Op!

Mandi in Pipi si ogledujeta Peru, nato pa Pipi doživi nepričakovano pustolovščino. Mama kondorka ga zamenja za svojega mladiča in ga odnese v gnezdo na vrhu gore. Le kaj bo ukrenil Mandi?

Rozi in Capko rada gledata zvezde, a Capko hoče še več, rad bi šel na Luno. Rozi mu razloži, da to ni preprosto, a Capko noče odnehati. Vid mu zgradi raketo in čas vzleta je že določen.

Ernest je vabljen k bratrancu na zabavo ob vselitvi v novo stanovanje. Celestinco zanima: »Kaj je zabava ob vselitvi? Sem povabljena tudi jaz?«

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

Džamila Aladinu prinese nekaj posebnega iz Londona. Sneženo kepo. Aladin je navdušen, saj snega še nikoli ni videl. Snežena kepa pa se na bagdadski vročini začne hitro taliti. Aladin je ves iz sebe. Mu bo lahko pomagal Duh?

V Keesovem razredu se morajo domisliti teme za razredno zabavo. Učenci staknejo glave in sklenejo, da bo posvečena grozljivkam. Izdelali si bodo čim srhljivejše maske: vampirske, zombijevske, čarovniške … Koen ob njihovem navdušenju postaja vedno bolj bled, kajti stvorov iz grozljivk se strašno boji.

Današnja oddaja je dobrodelno naravnana. V njej je Anže Zevnik povabil igralca Luko Cimpriča, raperja Marka Kocjana – Emkeja in skakalca Roberta Kranjca. Dobrodelno donacijo v višini 700 evrov je Zvezi prijateljev mladine Slovenija za akcijo Pomežik soncu prispevalo podjetje Bauhaus Slovenija.

Angelica se pripravlja na prvo kemoterapijo in hoče, da družina živi čim bolj normalno. Prijateljica Francesca želi, da bi šla Angelica po drugo mnenje še na pregled k sestrični, onkologinji Carli. Na tihem upa, da diagnoza ni prava. Lauro mamina bolezen močno potre, Bea pa jo uporabi sebi v prid. Pietro preseneti z novico, da je kupil stanovanje, za katero je odštel pravo bogastvo. Angelicini starši težko sprejemajo hčerino bolezen. Mama je zelo razočarana, da jo je Bog pustil na cedilu. Odloči se, da bo hčer ves čas spremljala. Angelica prvo terapijo dobro prenese, vendar jo na koncu premaga utrujenost in omedli.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:35
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Leopardovem brlogu se spopadajo s prevelikim številom slonov. Danny prepriča novega lastnika Mare, Elliota Kriela, da jih nekaj prevzame. V zameno se Du Plessis ponudi, da bo peljal Marine zahtevne goste na ogled divjadi, a se na poti močno zaplete. Du Plessis se spre s sinom, ki mu je pripeljal predstavit svojo nosečo zaročenko. Skupaj mu povesta novico, ki ga močno prizadene, zato se spet vda alkoholu. Rosie sumi, da so se žirafe na Mari poškodovale na električni ograji, ki jo je dal postaviti Fatani, zato sklene, da bo ograjo izključila. To pripelje do incidenta, ob katerem se Elliot domisli, da bi lahko posestvi združili.

Kako je nastal ta veliki kamen, ki mu pravimo naš planet? V dokumentarni seriji nam voditelj, igralec Will Smith, in osem astronavtov, ki so Zemljo opazovali in preučevali iz vesolja, povedo neverjetno zgodbo o medsebojno povezanih in neločljivo prepletenih ekosistemih, ki omogočajo življenje več kot osem milijonov vrst rastlin in živali ter ne nazadnje nas samih, ljudi.

9. del: Prebujenje
Od vseh zemeljskih bitij je le človek dovolj pameten, da lahko zapusti varno zavetje planeta. Deveta oddaja razkrije, kako je življenje na Zemlji vplivalo na razvoj našega uma.

Ob vznožju kamniškega vrha tečejo Korošaški slapovi, ki v svojem spodnjem toku nadaljujejo vodno pot kot Bistričica. Na svoji vodni poti pripoveduje zgodbo o nekoč največjem slovenskem vulkanu in fosilnih ostankih morja izpred mnogo milijonov let.
Voditelja tokrat spoznavata čarobno kamniško gorsko krajino, ki so jo močno zaznamovali slapovi, meandri ter utrjene vodne struge, ki jih je skozi stoletja človek utrjeval za preprečevanje hudourniških poplav.

16:05
Otroški program: Op!

Učenci ob koncu šolskega leta dobijo različna darila, toda Dani si iz vsega srca zaželi tisto, ki ga je dobila Neja – knjigo čarobnih urokov. Po vsej sili jo hoče prepričati, da bi jo zamenjala za njegovo masko, ki naj bi bila prav tako čarobna. V resnici pa gre pri čarobnosti zgolj za Nejino potegavščino.

Manja na češnjevi veji najde Žabca. Kaj se je zgodilo? Žabec se spomni, da ga je iz ribnika pregnala pošast. Manja mu ponudi dom, a življenje na kmetiji je polno nevarnosti.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Kdo trka na vrata naše domišljije? Čudogozd! Slišite? Jure in Eva sta že tam, pripravljena na praznovanje. In kdo praznuje? Hm, zelo tihe poslušalke, aja, in res spretne so plavalke. Ribe, tako je. Eva in Jure bi rada vsaj eni osebno čestitala, a prej jo morata ujeti. Jima bo uspelo? Riba skače, riba skače, ven iz bistre vode …

Čudogozd se pripravlja na novo praznovanje. Kdo so slavljenci? Zajčki. Tudi Gaja in Tina sta se spremenili v zajčka in se udeležili zabavnih športnih iger. Dajmo, Gaja! Dajmo, Tina! Katera bo zmagovalka? In zakaj v Čudogozdu kljub slavju ni še nič okrašeno? Ena, dve, tri, na gozdno jaso se mudi …

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna serija Kulturni vrhovi predstavlja dediščino, povezano s slovenskimi višinskimi točkami, ki niso samo geografski vrhovi, temveč predstavljajo tudi vrhove zgodovine, kulture in umetnosti. Cerkve, zgrajene na hribih, so bile nekoč znamenite božje poti, danes pa so predvsem priljubljene izletniške točke. Avtor in voditelj serije Andrej Doblehar bo predstavil Veselo in Žalostno goro v Mirnski dolini, Sv. Trojico nad Vrhniko, Grad nad Slovenj Gradcem in Žeželj nad Vinico.

Vesela in Žalostna gora v Mirnski dolini
Slikovita Mirnska dolina je bila znana po gradovih in cerkvah. Na začetku in na koncu doline so postavili božjepotni cerkvi, ki sta zaznamovali dolenjsko zgodovino. Njuni imeni pričata o močni čustveni angažiranosti romarjev in različnih pobožnostih, ki so se razvile pred stoletji, nekatere so še danes žive. Žalostno goro je v času bivanja na Dolenjskem v času pred drugo svetovno vojno obiskal in opisal tudi Prežihov Voranc.

Čreda se noče umivati v ledeno mrzli vodi. Jon se v slogu posebnih enot odpravi po toplo vodo iz kmetove kadi.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Na obalo naplavi čoln, s katerim je Erik odpeljal Adamovo truplo, in Adamov tast zahteva odgovore. Zdi se mu, da se njegov zet čudno vede, a to pripiše žalovanju. K domnevnemu Adamu pride tudi Erikov prijatelj, policist Frank, ki je globoko pretresen nad prijateljevo nesrečo. Erik se na odpadu poslovi od svojega avtodoma in nekdanjega življenja, Adamova hčerka Karin pa spozna njegove nekdanje prijatelje v deskarski skupnosti na plaži.

V vsaki kulturi je obredje tisto, ki določa, kaj pomeni biti človeški, ki sooblikuje osebnosti in omogoča lažjo pot skozi življenje. Štiridelna dokumentarna serija Nenavadni obredi, posneta s filmskimi snemalnimi tehnikami, gledalcu nazorno in od blizu prikaže očarljive in dih jemajoče obrede z vsega sveta, od japonskih mest do pragozdov Nove Gvineje.

3. del, Moč narave:
Tretji del serije s primeri iz Grenlandije, Japonske, Indonezije, Avstralije in Portugalske prikazuje, kako obredi oblikujejo človekov odnos do narave.

Živimo v času, preplavljenim s podobami, zgodbami, podatki, članki in samo nekaj klikov nas loči od (pre)številnih informacij. Pa so res vse informacije, ki jih najdemo, verodostojne in vredne našega zaupanja? Kako obdržati kritično distanco do vsega videnega in slišanega in zakaj je kritično mišljenje danes še posebno pomembno? Več v oddaji Na kratko!

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan bomo ponovno predstavili nekaj vidnejših domačih ustvarjalcev, ki so s svojimi projekti zaznamovali to sezono oddaje. Tadej Droljc je skladatelj eksperimentalne elektronike, ki ustvarja tehnološko napredne kompozicije, režiser in pionir eksperimentalne videoumetnosti Miha Vipotnik je svoj opus zaobjel v retrospektiv, Tanja Zgonc se že tri desetletja posveča japonski plesni tehniki buto, pianist Tine Grgurevič oziroma Bowrain išče nove razsežnosti klavirske glasbe, vizualni umetnik Atej Tutta pa je med drugim zaznamoval marsikatero gledališko scenografijo.

Leta 2020 mineva 500 let od smrti italijanskega renesančnega slikarja Rafaela Santija (umrl je 6. aprila 1520, star 37 let).
Dokumentarno-igrani film, ki je nastal v sodelovanju s priznanimi umetnostnimi zgodovinarji, poudari najpomembnejše trenutke v življenju umetnika. Rafaelova vedrina in odprtost ter izredna ustvarjalnost so se, kljub kratkemu življenju, izrazile v obsežnem opusu. Večina njegovih del se nahaja v Vatikanu, saj je ustvarjal predvsem za papeže. Njegovi učitelji so bili Perugino (Pietro Vannucci) in sodobnika Leonardo da Vinci ter Michelangelo Buonarroti. Nekatera najbolj znana dela so: Rafaelov avtoportret, Sikstinska Madona, Atenska šola, portret Papeža Julija II. in Jezusova preobrazba.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov