Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 19. apr. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 19. apr.

07:00
Živ žav

Milan hoče učiteljici pomagati in ji med razlago skače v besedo, zato mu ta prepusti svoje mesto. Milan tako na svoji koži spozna, da je tudi dobronamerna pomoč lahko včasih nadležna.

Ava, Riko in Teo se na poletni plaži domislijo nove igrice: kdor prvi najde tri školjke različnih barv, zmaga. Toda štrene jim zmeša skriti rak samotar.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Švigec je zaskrbljen: odprl je škatlo z barvami in ugotovil, da mu jih nekaj manjka. Kako bo zdaj dokončal slike? Oli se domisli: pokliče prijatelje in jih prosi, da vsak poišče barvo, ki ga predstavlja. Potem bodo barve raztopili z vodo, da bo Švigec z njimi lahko slikal. Klobučniku ne uspe najti svetlo modre cvetlice, zato jo gre iskat v gozd. Odpravi se k jezeru, na dnu katerega najde svetlo modro rastlino. Švigec je presrečen. Prijatelji so mu pomagali, da je lahko dokončal sliko.

V gostilni Pri Nani je zmanjkalo vode, gostje pa čakajo na hrano. Stanko je prepričan, da zna sam popraviti napeljavo, in noče sprejeti Hankine pomoči. Toda pri tem naredi več škode kot koristi.

Žan je opazil, da odrasli v njegovem novem mestu lahko počnejo mnogo zabavnih stvari.
Žan bi rad na hitro odrasel, da bi lahko počel vse zanimive stvari, ki jih počnejo odrasli. Rad bi šel z očijem lovit ribe, pa ne sme, ker je še premajhen. In ko si z Borisom podajata frizbi in ta pristane na strehi garaže, ga prav tako ne moreta rešiti, ker sta še premajhna. Za odrasle pa vse to sploh ni težava. Babi jima razloži, da so vsi medvedi na začetku majhni, a vsak dan malce zrasejo in nekega dne postanejo odrasli. A frizbija še vedno ne dosežeta, zato Žan stisne Mislija in se domisli, da bi ga lahko rešili z ribiško palico.

Lenka je žalostna, ker je edini ptič, ki ne zna leteti. Hana ji pomaga odkriti, da je noj, ki zna res hitro teči.

Bubi, Boni in veveriček zlagajo kamenčke in se trudijo postaviti višji stolp, kot je Bibijev. Bibi v gozdu išče kamenčke. Vrne se s skrivnostnim odkritjem: našel je orjaško drevo s sovjimi očmi! Svojo malce pretirano zgodbo pripoveduje skupinici gozdnih živali, nato jih pelje pogledat to čudo. Vidijo, da drevo ni tako veliko, res pa ima oči. Veveriček meni, da so oči sovje, lisička pa verjame, da je sova skrita v deblu, zato Bibijevo odkritje ni prav nič skrivnostno. Nenadoma pa ti očesi odletita. Sploh niso bile oči, bila so metuljeva krila! V domačem gnezdu očka sovicam razloži, da so nekatere živali videti nekaj drugega, kot so v resnici. To je mimikrija. Mami pa Bibija okara, da je po nepotrebnem pretiraval, saj je bila že resnica dovolj skrivnostna in neverjetna.

Trobka in Skok po nesreči z bližnjega drevesa zbijeta čebelji panj, ki se nato zagozdi v njuno drevo. Čebele se zberejo v roj, da bi zaščitile svoje domovanje, zato morata Trobka in Skok poiskati nov dom. Tavata po džungli, da bi našla novo prebivališče, a nikjer ni tako lepo, kot je doma.

Pepa in Jure se igrata z mehurčki. Ko jima zmanjka milnice, oči pujs zmeša novo in jima pokaže, kako se s starim teniškim loparjem dela velikanske mehurčke.

Na stadionu Repek piha in kužki ne morejo vaditi. Pikec se odloči, da bo spuščal zmaja, Reks pa še kar brca žoge. Na koncu vse pristanejo na strehi, od tam pa jih lahko spravi le Pikčev zmaj.

Romanci je nerodno in si ne upa ogovoriti Sandija. Kalimero in prijatelji v mlinu naredijo stroj, ki naj bi ji pomagal premagati plašnost. Ko Romanca odkrije, da si s Sandijem delita ljubezen do žuželk, se končno spoprijateljita.

Nekega pomladnega jutra se Zajček Rjavček zbudi in zavoha zrak, poln čudovitih vonjev. S Poljsko miško se odpravita na travnik in v gozd, da bi našla, kar tako čudovito diši.

Zuli preizkuša nov način letenja. Kot nalašč se z Vodirogom odpravljajo k Velikanovemu prehodu, kjer živijo odlični letalci, ptice strmoglavci. Tam se znajde tudi Zafrk. Povečan poskakuje po prehodu. Reaktivčki vedo, da ga lahko s tem uniči.

Na Akademiji poteka usposabljanje pilotov. Zuli uspešno usvoji prvo lekcijo, pri drugi pa ima nekaj preglavic. V zalivu San Francisca je namreč gosta megla. Običajno pilote pod mostom vodijo zvočni signali, toda tokrat teh ni. Tega je seveda kriv Velemojster Zafrk.

Lizi je na plaži izgubila ključe in zdaj ne more odpreti stojnice. Le kako bi lahko v mivki poiskali kovinski predmet? Seveda! Z velikanskim magnetom.

Mamica Pajkovih je utrujena in boli jo vrat, zato jo družina skupaj z očkom pošlje na sprostitev za konec tedna. Žal pa se izkaže, da je terapija vse kaj drugega kot to, kar bi ji pomagalo.

Neža, Maks in Manca se odločijo, da bodo v soboto v parku pripravili tekmovanje v kotalkanju. Rok se ne strinja z njimi, ker je v parku kotalkanje prepovedano, in bi se kdo lahko poškodoval. Vila Mila ga nauči, kako bratu in sestrama reči ne, in kako pri svoji odločitvi vztrajati.

Kmet zavrže svoje pripomočke za čaranje, zato se Jon odloči, da bo pripravil predstavo. Ko začne čreda izginjati, pa se stvari zapletejo.

Med "prijateljskim" obiskom semnja se Govoreči Tom in Angelca trudita, da se večer ne bi spremenil v romantični zmenek.

Robbe ob koncu tedna pomaga v prodajalni videoiger, kjer se pripravljajo na slovesen začetek prodaje nove igre, ne vedo pa, da nameravata zlikovca ponoči vdreti v trgovino, nove igre ukrasti in ji preprodati. Robbeju se zdi eden od njiju, ki je bil že večkrat v prodajalni, sumljiv, toda vsi po vrsti so prepričani, da ima preveč bujno domišljijo.

Zgodba o Jančku bi bila čisto navadna zgodba o čisto navadnem dečku, ki živi povsem povprečno deško življenje, če ga ne bi lepega dne spremenili v ježka. Življenje ježka je, čeprav se marsikomu ne zdi, vse prej kot preprosto in srčkano. Že iz postelje je težko vstati, kaj šele priti čez cesto ali objeti prijatelja. Tudi ježkovega jedilnika se ne bi razveselil noben otrok: sama jabolka, hruške in ob nedeljah mogoče kakšen deževnik za posladek. Ampak to je predstava o sicer navadnem dečko-ježku, ki pa se nekega meglenega jutra odloči, da ne bo nikoli obupal in bo namesto jabolk raje iskal svojo srečno zvezdo.

Kulturno društvo s prvotnim imenom folklorna skupina Delavsko prosvetnega društva Svoboda je jeseni leta 1967 ustanovil dolgoletni koreograf in umetniški vodja skupine dr. Bruno Ravnikar z namenom gojiti in poustvarjati ljudske plese, pesmi in glasbo. Petdeset let pozneje folklorna skupina še vedno sledi tem ciljem, ob tem pa tradicionalno umetniško podobo skupine nadgrajuje z novimi plesnimi postavitvami, premišljenim izborom in posodobitvami ljudskih plesov ter s poustvarjanjem izvirne ljudske glasbe in petja. Predstava 'Pleši, poj, oder je tvoj' predstavlja plese slovenskih pokrajin, pa tudi plese nekdanjih jugoslovanskih republik.

"Kristus je vstal!" Ali še obstajajo trdne resnice ali pa je resnično le še to, kar nam ponuja internet? Razmišlja Milan Jovanović.

Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, predsednik Slovenske škofovske konference, bo nagovoril vernike in vse prebivalce Slovenije. V svetopisemskih besedah in duhovnem izročilu Cerkve bo iskal odgovore na moralna in religiozna vprašanja, ki si jih postavljamo v času pandemije.

»V oddaji Obzorja duha bomo predstavili že 25. pomladansko romanje. Rdeča nit je bil srebrni jubilej. 6. januarja je minilo 25 let od škofovskega posvečenja msgr. Alojza Urana v Rimu. Takrat so se škof Uran in verniki odločili, da bodo vsako leto skupaj poromali. Pot je tokrat peljala na Hrvaško, v Srbijo in na Madžarsko. Poleg različnih kulturno - umetniških zakladov treh dežel so romarji obiskali v Osijeku konkatedralo sv. Petra in Pavla, v Subotici katedralo sv. Terezije Avilske in v Szegedu katedralo Marije Kraljice Madžarov.«

Posledice ukrepov za zajezitev širjenja korona virusa se vse bolj odražajo na gospodarskem področju, kamor spada tudi kmetijstvo. Zmanjšan ali ustavljen odkup, padec cen, zaprta vrata na turističnih kmetijah, strah pred negotovo prihodnostjo, ob tem pa še negativni vremenski vplivi na rastlinsko pridelavo, so stalnice, ki v teh dneh spremljajo tudi slovenske kmete. V oddaji Ljudje in zemlja smo zbrali nekaj odzivov s terena.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenski pozdrav DOMA nastaja s pomočjo posnetkov, ki jih glasbeniki pošiljajo od doma.

Od masovnega turizma s katerim so se spopadali v številnih turističnih destinacijah, smo čez noč na vsem planetu prišli do nič turizma. Gre za edinstven in hkrati strašljiv trenutek. Praktično po vsem svetu so zaprti gostinski lokali, restavracije in drugi turistični objekti. Prizemljena je svetovna flota potniških letal in turističnih križarkah. Milijoni turističnih delavcev so čez noč ostali brez dela in osnovnih sredstev za preživetje. “Nič več ne bo, kot je bilo” se zadnje čase pogosto poudarja v industriji turizma - kakšen turizem nas torej čaka po dobi korona pandemije?

Drama o družinskem konfliktu v eksotičnem turističnem kraju.

Najstnica Marta, ki se ima za zrelo osebo, je poletne počitnice prisiljena preživljati z bratcem in očetom, ki že nekaj časa ni del njenega življenja in v Senegalu dela kot turistični vodič za zahodnjaške turiste, ki v obsijani afriški državi iščejo eksotična doživetja. Marti se oče upira tako zaradi svojega izkoriščevalskega posla kot zaradi poskusov nadzora in vpliva nanjo. V tem duhu dekle poišče način, kako izkazati svojo samostojnost. Spoprijatelji se s Khoumo, domačinom, ki snema in montira turistične videoposnetke. Marta z zvezo najprej le izziva očeta, nato pa se v tamkajšnjega snemalca res zaljubi in mu priskrbi novo kamero, vredno več sto evrov, a nikomur ne pove, da je denar ukradla očetu. Kmalu se vsi vpleteni znajdejo v hudem sporu, v katerem se odražajo tudi družbene napetosti, ki turistom v eksotičnih turističnih letoviščih običajno ostajajo prikrite.

Izvirni naslov: EL VIATGE DE LA MARTA / Špansko-francoski film, 2019 / Režija: Neus Ballús / Scenarij: Neus Ballús, Pau Subirós / Igrajo: Elena Andrada, Sergi López, Diomaye Augustin Ngom

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Bernarda, Jože in Pino to nedeljo gostijo športnega novinarja Saša Jerkovića, oglasil se nam bo tudi njegov kolega Anže Bašelj. Bernardo bo seveda zanimalo kako novinarska športnika vadita doma in če se napredek že pozna. Novo pesem Človek brez imena, kakor tudi izgled, nam bo predstavil Jan Plestenjak, za zabavo in smeh se javljata Perica Jerkovič in Maja Pinterič, iz domače dnevne sobe pa s pesmijo Ditka.

Muk in Lucijan sva v Kanadi pri Abi in Tadiju. Taborili naj bi v gozdu in šteli utrinke, taborniškim težavam pa kar ni videti konca. Še dobro, da se ob vsakem utrinku uresniči želja.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:55
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

ZABRIS MEJA
Elena začne obiskovati licej in se znova posveti učenju, zato se malce oddalji od Lile, ki še pomaga očetu in bratu v delavnici. Toda Elena kmalu spozna, da je s prijateljico še vedno močno povezana. Elena se začne redno videvati z lekarnarjevim sinom Ginom, čeprav v resnici še vedno sanjari o Ninu Sarratoreju. Lila in Elena sprejmeta povabilo na novoletno zabavo ̶ povabi ju Stefano Carracci, sin umorjenega don Achilleja. Čeprav njuna druščina vabilu sprva nasprotuje, nazadnje le privolijo in se za silvestrovo vsi zberejo pri Carraccijevih. Opolnoči fantje mečejo petarde in spuščajo rakete ter zanetijo pirotehniško vojno s Solarovimi, ki hočejo na vsak način dokazati svojo premoč.

Z Mirtom Komelom, filozofom in pisateljem se bo Miša Molk pogovarjala o tem, kako nas je izzvalo obdobje koronavirusa, ki nas je fizično oddaljilo in nam vzelo dotik. Nam ta virusni čas daje morda celo več svobode, ker si sami določamo, kje se bomo gibali, kako se bomo gibali, s kom se bomo družili, kdaj bomo delali, če delamo od doma? V takih obdobjih se res zdi, da je svoboda izbire za marsikoga huda preizkušnja.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Znanstveniki so potrdili – holocena, geološke dobe, ki je trajala zadnjih 12 tisoč let, je konec. Stopili smo v antropocen, obdobje, v katerem delovanje človeka odločneje spreminja Zemljo kot vsi naravni procesi skupaj. Dokumentarni film – nastajal je v dvajsetih državah na šestih celinah – odlikujejo izjemni posnetki neverjetnih človekovih pokrajin.

S sopranistko Simono Raffanelli Krajnc smo televizijsko upodobili arijo Mimi »Donde lieta usci al tuo grido d'amore« iz opere La Boheme G.Puccinija.
Arijo smo tonsko posneli s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Liorja Shambadala. Urednica Danica Dolinar, režiser Simon Obleščak.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov